Výrobce Pepsi si objednal 100 elektrických tahačů Tesla Semi

Zájem o elektrický tahač Tesla Semi projevila další výrazná společnost – známý výrobce nápojů PepsiCo. Chce jich hned rovnou stovku. Ve flotile 10 000 tahačů se ale i takové množství snadno ztratí.

Elektrický tahač Tesla Semi je z velké části vyroben z komponent očekávaného elektromobilu Tesla Model 3
foto: Tesla

Podle dostupných informací je ale rezervace 100 elektrických tahačů Tesla Semi společností PepsiCo dosud rozsahem největší. Tesla se tak dnes může pochlubit minimálně 300 rezervacemi. Podle jiných zdrojů je to ale dokonce přes 1300!

Pro zajímavost, v Severní Americe se každý rok prodá 260 000 tahačů typu Tesla Semi (Class 8). Takže Tesla zatím se svým elektrotahačem Tesla Semi žádnou velkou díru do tohoto trhu neudělá.

22 Comments on “Výrobce Pepsi si objednal 100 elektrických tahačů Tesla Semi”

  1. Takové perpetum mobile. Tesla ukázala truck, který za ty
    Takové perpetum mobile. Tesla ukázala truck, který za ty prachy nikdy nevyrobí.
    PR odborníci od firem jako jsou Pepsi dobře vědí, že za elektro a zírou imišn mají u kaštanů kladné body. Tak si pár trucků hodně hlasitě objednaj, přestože vědí, že jim jejich tmavě hnědou chemickou sloučeninu s bublinkama nikdy vozit nebudou.
    Za prachy, které dají Tesle mají reklamu, která by je v jiných médiích stála několikanásobek.
    A fšichni jsou spokojení 🙂

    1. >>…který za ty prachy nikdy nevyrobí.
      Jak jste došel k

      >>…který za ty prachy nikdy nevyrobí.
      Jak jste došel k takovému závěru? Máte nějakou rozvahu, kde vám vyšlo něco jiného než Elonovi?

      Já když nad tím přemýšlím, tak jediná položka, která tam je dražší než u klasického trucku, jsou baterky. Ale ty se stále zlevňují…

  2. Není těch vyskakovacích reklam tady už krapet
    Není těch vyskakovacích reklam tady už krapet přespříliš? Docela mě ty Dacie už iritují. Chápu, že peníze na provoz jsou třeba, ale toto už je pro mě za hranou návštěvnosti tohoto webu a navíc jsem si nevšiml, že by Dacia nabízela nějaký hybrid nebo EV.

  3. Ak sa to Tesle podarí, tak nebude stíhať vyrábať. Tomu
    Ak sa to Tesle podarí, tak nebude stíhať vyrábať. Tomu číslu 1300 kludne verím. Ja osobne poznám dve firmy, ktoré vážne uvažujú o nákupe, hneď ako to bude u nás dostupné. Stačilo previezť majiteľov v mojej eske a vysvetliť za kolko jazdím 😀

Napsat komentář