Porsche připravuje další elektromobily na podvozku Mission E

Šéf Porsche si nedávno všiml, že někteří jejich zákazníci utíkají ke značce Tesla. A tak firma pilně pracuje na svém prvním elektromobilu Mission E. Chystá ale i další.

Na podvozku elektromobilu Porsche Mission E by měly vzniknout i další plně elektrická auta, velmi pravděpodobně nějaké to SUV
foto: Porsche

Porsche, součást koncernu Volkswagen (nebo naopak), chce do šesti let prodávat polovinu svých aut „v elektřině“. To je velmi ambiciózní cíl, možná nejvyšší mezi klasickými automobilkami.

Není ale tak docela nereálný. Už dnes je totiž 60 % modelů Porsche Panamera prodaných v Evropě hybridních. Ve Francii je to 70 %, v Rakousku přes 80 %. V Norsku dokonce 90 %. Porsche přitom minulý rok prodalo 230 000 aut.

V autech vyšší třídy je relativně snazší prodat hybridní nebo plně elektrický pohon díky už tak vysoké ceně. Albrecht Reimold z managementu Porsche aktuálně potvrdil, že značka se připravuje na výrazně vyšší objem výroby elektromobilů.

Porsche Mission E se bude vyrábět v aktuálně přestavované továrně v Zuffenhausenu. Cílem automobilky je dosáhnout tam CO2 neutrální výroby. Auto má být na trh do konce této dekády, pravděpodobně už v roce 2019.

Podle Reimolda je Porsche Mission E „nejambicióznějším projektem vůbec“. Na stejné platformě nyní Porsche plánuje vyrábět i další elektromobily. A kromě toho Porsche úzce spolupracuje s Audi na další nové platformě pro elektroauta.

18 Comments on “Porsche připravuje další elektromobily na podvozku Mission E”

  1. Plánují, připravují, chtějí ….. to už plácá
    Plánují, připravují, chtějí ….. to už plácá kdejaká automobilka dobře 10 let. A sporťák na baterky? Jo ona to bude asi nějaké móda (ale když dva dělají totéž, nemusí to být vždy totéž). Tož takhle spíše auta velikosti Leaf nebo Golf …. ale za cenu spalováku – a né třikrát dráž. (první užitkové elektromobily StreetScooter pro Deutsche Post prý bývaly pod 200 tis. Kč)

Napsat komentář