Robot Atlas od Boston Dynamics umí salto vzad i další kousky

Ty tam jsou doby, kdy se bipedální roboti sotva drželi na nohou. Průkopníci z Boston Dynamics ukázali nejnovější kousky svého robota Atlas.

Boston Dynamics dnes vyvíjí celou škálu robotů od dvounohých přes čtyřnohé až po roboty vybavené kolečky.
foto: Boston Dynamics

Robot Atlas společnosti Boston Dynamics nyní nově umí nejen skákat přes a po překážkách, ale zvládá dokonce i salto vzad!

Aktuálně přitom vývojáři z robotické firmy ukázali také nejnovějšího čtyřnohého robota jménem SpotMini. Ten připomíná robopsa.

Americká společnost Boston Dynamics, která se vývojem robotů zabývá už čtvrt století, je dnes jednoznačně světovým lídrem tohoto odvětví. Nedávno ji od Google koupila japonská společnost SoftBank.

Boston Dynamics

12 Comments on “Robot Atlas od Boston Dynamics umí salto vzad i další kousky”

  1. off
    Kabina auta se díky tomu, že jedete za srackometem

    off

    Kabina auta se díky tomu, že jedete za srackometem stává plynovou komorou, kde koncentrace výfukových jedů jako NO2 může přesáhnout koncentraci venku.
    Tackling the toxic danger inside our cars
    http://www.bbc.co.uk/news/business-41931140

    Vystavení dětí smogu v raném věku může mít trvalý následky. Odborníci se pomocí měření v kočárku snaží najít místa, kterým by se rodiče s kočárky měli ve městě vyhnout. Jedovatý kysličník uhelnatý je těžký a válí se pozemi, stejně tak i prach, takže jsou mu děti a psy daleko víc vystavení než dospělí rodiče.
    Here comes the pollution pram
    http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-39223098

    Pokud chcete proti prachu použít respirátor je dobré používat proti mikročásticím z dopravy respirátory kategorie FFP3, které mají nejvyšší účinost proti jemnému prachu. Lékařské roušky a běžné respirátory z obchodů kategorie FFP1 a FFP2 jsou naprosto nedostačující.
    Na to aby jste odfiltrovali i jedy ze smogu už respirátory nestačej a je potřeba mít specifický filtry pro danou skupinů jedů, většinou uhlíkový, který je pak nakombinovaný i s prachovým filtrem. Na to už je nutná aspoň dobře padnoucí polomaska.
    Pollution masks: do they really work?
    http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-39237263

  2. Boston dynamics patří Gůglu, to jen pro úplnost ať víte
    Boston dynamics patří Gůglu, to jen pro úplnost ať víte s kým máte tu čest až vás budou jejich roboti/terminátoři nahánět. Protože ať chcete nebo ne, dřív nebo později k tomu dojde. Ať už se to bude skrývat pod sebevic bohulibými či bezpečnostními důvody či ne, prostě ty stroje někdo použije tak, že nás to bude hodně mrzet… :////

    A samozřejmě Gůgl tak vehementně pracuje na AI a dělá nemalé pokroky.

        1. Ne, tím to není. Google se jenom více snaží soustředit
          Ne, tím to není. Google se jenom více snaží soustředit na věci, které mají do budoucna velký obchodní potenciál a konsoliduje svoji širokou rozmáchlost. Spousta jeho projektů byla spíš průtokovým ohřívačem na peníze než že by z nich vyšlo něco smysluplného.

Napsat komentář