Síť NEXT-E vybuduje ve střední Evropě 252 nových rychlonabíječek

Konsorcium NEXT-E a Evropská unie podepsali dohodu o vybudování 222 rychlonabíjecích a 30 ultra-rychlonabíjecích stanic ve střední a východní Evropě.

Slavnostní podepsání dohody o vybudování sítě NEXT-E v Tallinu v Estonsku
foto: NEXT-E

K podepsání dohody došlo v Tallinu v rámci Dne digitální dopravy. Síť dobíjecích stanic bude NEXT-E bude rozprostřena přes Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko a Rumunsko.

Půjde o rychlo-dobíjecích stanice o výkonu 50 kW a ultra-rychlé stanice o výkonu 150 kW až 350 kW. Stavba prvních stanic začne příští rok, stavba ultra-rychlých v roce 2019. Síť má být kompletní do konce roku 2020.

22 Comments on “Síť NEXT-E vybuduje ve střední Evropě 252 nových rychlonabíječek”

  1. jediná síť která opravdu funguje je TESLA
    jediná síť která opravdu funguje je TESLA SUPERCHARGER

    supercharge.info/

    zbytek jsou zas a jen velkuhubý keci k smíchu €jrodotačně rozežraný manenažerstvem :))) co si poctivec neohlídá to manenažerstvo prožere 😉 Každopádně ani jedna ze zainteresovaných krom chorvatů ve mě důvěru nebudí 😉

    blesk.cz/clanek/zpravy-live-ekonomika/505625/next-e-dostalo-od-eu-grant-pul-miliardy-kc-na-dobijeci-stanice.html

  2. Začínám mít s těmi velkohubými prohlášeními, kdo co
    Začínám mít s těmi velkohubými prohlášeními, kdo co do kdy uvede nabíjecího do provozu, opačný problém – kdo na těch tisících stanic bude nabíjet? Nebudou nakonec chudinky opuštěně chátrat, zákazníka nemaje? 🙂 Naštěstí jsme stále ve fázi per huba.

  3. Nemohu to e.on věřit, jejich projekt fast.e měl do konce
    Nemohu to e.on věřit, jejich projekt fast.e měl do konce letošního roku nainstalovat v ČR 15 rychlodobijecich stanic. Ja vím zatím o třech. Pochybuji, že to stihnou, ale možná mě překvapí. Každopádně s takovou se stanic z projektu Next – e dočkáme na konci roku 2020.

      1. Fast-E je do konce tohoto roku a na webu tohoto projektu se
        Fast-E je do konce tohoto roku a na webu tohoto projektu se dokonce chlubí, že v říjnu bylo hotovo (no možná ta část, která insalovala 278 rychlodobíječek v Belgii a Něměcku, u nás těch 15 nevidno)
        Do konce roku 2018 mají další EU projekt East-E, o tom jsem ani nepsal.
        Takže celkem se e.On ČR účastní 3 projektů s podporou EU na výstavbu dobíjecí infrastruktury Fast-E, East-E a Next-E. Takže projektů je to dost, jen ta infrastruktura nikde.

        Asi si tu firmu také překřtím na e.Off

      1. Projekt NEXT-E představuje unikátní spolupráci 4
        Projekt NEXT-E představuje unikátní spolupráci 4 největších společností z odvětví výroby elektrické energie, těžby ropy a zemního plynu !! které spojí síly s dodavateli automobilů a vybudují interoperabilní a nediskriminační síť dobíjecích stanic pro elektromobily jako životaschopnou alternativu vozidel se spalovacími motory. Členy konsorcia jsou :
        E.ON
        MOL
        Hrvatska elektroprivreda v Chorvatsku
        PETROL
        Nissan
        BMW

        blesk.cz/clanek/zpravy-live-ekonomika/505625/next-e-dostalo-od-eu-grant-pul-miliardy-kc-na-dobijeci-stanice.html

Napsat komentář