Alza rozváží zboží první elektrodávkou Voltia eNV200 Maxi

Alza.cz a. s. spouští pilotní provoz rozvozu zboží zákazníkům první elektrododávkou. Zároveň firma zahájila prodej první elektrické dodávky Streetscooter Work Box, která je nově ve výběru v sekci elektromobilita.

Elektrická dodávka Voltia eNV200 Maxi uveze až 600 kg a na jedno nabití ujede až 140 km. Jde o přestavbu elektrické dodávky Nissan e-NV200 slovenské společnosti Voltia.
foto: Alza.cz

Prémiová služba AlzaExpres vstupuje do nové éry doručování. Firma do vozového parku zařadila první elektrododávku Voltia eNV200 Maxi. Vozidlo nabízí zcela bezemisní provoz a disponuje velkým prostorem pro přepravu zboží – 8 m3.

Český lídr v oblasti e-commerce zařadil do své nabídky elektromobilů k prodeji nově také první 100% čistou elektrododávku Streetscooter Work Box v ceně 1 117 937 Kč s DPH (923 915 Kč bez DPH).

Dodávka nabízí úsporný provoz, nízké servisní a provozní náklady, které se mohou pohybovat někde kolem 50 halířů na ujetý kilometr. Hlavním benefitem je však přepravní kapacita s užitkovou hmotností až 740 kilogramů.

„Dojezd elektrododávky Voltia eNV200 Maxi je v zimním období 100 km, v létě až 140 km. To je dostatečné pro obsloužení všech zákazníků v centru Prahy, kde se bude pilotní provoz dodávky v rámci služby AlzaExpres testovat,“ uvedl Jan Klička, ředitel logistiky Alza.cz s tím, že dobíjení trvá max. čtyři hodiny, na rychlonabíječce pak pouhých 20 minut do kapacity 80 % baterie.

Pražští zákazníci si díky nedávno zavedené službě hodinových časových slotů mohou sami vybrat přesné doručení své objednávky. Nově jim může tato objednávka být dovezena právě elektrododávkou, která nezatěžuje okolí výfukovými plyny, může parkovat i na modré zóně a je téměř bezhlučná.

. Firma po vyhodnocení pilotu zváží celkovou obměnu vozového parku AlzaExpresu na elektrododávky, a to nejen v ČR, ale i na Slovensku.

tisková zpráva

19 Comments on “Alza rozváží zboží první elektrodávkou Voltia eNV200 Maxi”

      1. Abych Vám to více upřesnil, u Alzy bych si elektromobil
        Abych Vám to více upřesnil, u Alzy bych si elektromobil nekoupil … Jezdím na elektriku již pět let a mám najeto přes 250 tis km a ceny na Alze ??? Streetscooter za 1.117.000 Kč ??? Nyní si do firmy kupuji lehce jetého Nissana e-NV-200 za 500 tis, jen blázen by si za ty peníze koupil něco takového, nebo Vy jste si již Radovane scooter za výše uvedenou cenovku objednal ? Další věc třeba u Tesly model X je kalkulovaná cena v kurzu Eura za 26,295 a dnes je ve směnárně za 25,63. Pokud zvládáte počty, tak je zde cena jen na kurzu zhruba o 100 tis Kč větší, servis ?? Asi pochybuji, že Vám Alza něco opraví, takže ok, počítače beru, ale auto si radši koupím sám nebo u autorizovaného prodejce, který se o auto komplet postará a má s tím alespoň nějaké zkušenosti.

        1. Jasně, takhle rozvedeno je to pochopitelné. Gratuluji k
          Jasně, takhle rozvedeno je to pochopitelné. Gratuluji k dobré koupi eNVéčka a ať slouží. Ostatně já sám jsem případ koupě za dobrou cenu, 439 tisíc za Iona v dubnu 2014, kdy kolem byly od 550 výše a rok předtím za 700 a více.
          Servis tam bude asi á la Alza, pošlou autorizovanému servisu, podobně jako s tiskárnami a spol..

  1. Ještě větší pecka by byla, kdyby se Česká pošta
    Ještě větší pecka by byla, kdyby se Česká pošta inspirovala u Deutsche post…. /Nemuseli by zrovna vyrábět vlastní elektrické dodávky, stačilo by je začít kupovat …. Ale to by jsme toho chtěli na začátek listopad asi moc ….:-((((

Napsat komentář