Za problémy s výrobou elektromobilu Tesla Model 3 prý mohou neschopní zaměstnanci

Výroba elektromobilu Tesla Model 3 nejde tak, jak si Elon Musk plánoval a jak by automobilka chtěla. Hlavní chyba je dost možná v samotné gigatovárně.

Výroba elektromobilu Tesla Model 3 není právě procházka růžovým sadem.
foto: Tesla

Nedávno se objevila informace, že za problémy s výrobou Modelu 3 mohou dodavatelé. Šlo o další střípek do mozaiky snažící se odhalit kdo může za „výrobní peklo“ elektromobilu Tesla Model 3.

Nyní se objevují informace, podle kterých je možná největší zádrhel v samotné gigatovárně a jejích zaměstnancích. Konkrétně v té části, kterou má na starosti japonská společnost Panasonic.

Podle britské pobočky Reuters totiž výkonný ředitel Panasonic Kazuhiro Tsuga řekl, že jedno z úzkých hrdel výroby se týká baterií. Problém spočíval v tom, že některé části baterie se vyráběly ručně.

Podle Tsugy bude výroba brzy plně automatizována. Kdy přesně, to však neřekl. Na webu Electrek.co se u souvisejících článků objevily zajímavé komentáře uživatele „EnDeep“ (za tip děkujeme našemu čtenáři E-ryc).

Ten údajně pracuje v gigatovárně pro Panasonic v pozici nižšího managementu. Kritizuje nekompetentnost technických zaměstnanců i manažerů, zejména Američanů. „Až tak, že někdy přemýšlím, že prostě odejdu a nebudu se dívat zpátky,“ napsal mimo jiné.

Japonské zaměstnance přímo z Panasonicu, kterých je asi čtvrtina až třetina, si naopak pochvaluje. „Ani jeden z techniků, kteří tady pracují, neví jak používat voltmetr,“ píše EnDeep.

„Počínaje nejvyššími manažery výroby až po vedoucí linek jsem nikdy neviděl v jediné společnosti horší management. Nemají absolutně žádnou zkušenost s managementem výroby a je to vidět,“ vysvětluje EnDeep.

Pan Kazuhiro Tsuga tak nejspíš jen v rukavičkách řekl to, co si anonymní EnDeep může dovolit říct naplno. Spekulace o tom, že Tesla možná hledá nové partnery pro výrobu baterií – v Jižní Koreji pak začínají dávat smysl.

109 Comments on “Za problémy s výrobou elektromobilu Tesla Model 3 prý mohou neschopní zaměstnanci”

  1. „Japonské zaměstnance přímo z Panasonicu, kterých je asi
    „Japonské zaměstnance přímo z Panasonicu, kterých je asi čtvrtina až třetina, si naopak pochvaluje. „Ani jeden z techniků, kteří tady pracují, neví jak používat voltmetr,“ píše EnDeep.“

    Todle je dost blbě formulovaný. Zní to jakoby japonští zaměstnanci neuměli používat voltmetr a autor článku se tím pokoušel o ironii což do nformativních článků moc nepatří :)))

    Správně asi mělo být napsáno že „Ani jeden z AMERICKÝCH techniků narozdíl od Japonců, kteři tady pracují neví jak používat voltmetr“

    Pokud je ovšem todle jádro pudla, tak jak můžou svalovat vinu na Panasonic??? To si jako chytrý Japonci vybrali blbý americký zaměstnance, aby jim to podělali?!? To asi tězko.
    Pak mi zbývá varianta, že ty idioti budou zaměstnanci Tesly a ne Panasoniku a v ten moment ten průser padá zpět na Elona…
    Tak jak to je?

  2. By mě zajímalo co na to říká ten chytrák, kterej na mě
    By mě zajímalo co na to říká ten chytrák, kterej na mě měl blbý kecy, když jsem říkal, že klasickým automobilkám stačí příjít s EV po roce 2020 jak plánují, protože do té doby bude mít Tesla na trhu sotva kolem 1 mil. aut. Každopádně to Tesle nepřeju a snad se to rychle srovná.

    1. Tak nevyvodozval by som problem v buducnosti z problemu v
      Tak nevyvodozval by som problem v buducnosti z problemu v pritomnosti. Tieto muchy mozu vychytat relativne rychlo a potom ich uz nema velmi co zastavit. Ostatne automobilky maju max. fotoshopove animacie. Ak som pochopil spravne tak problem nie je v TM3 ale v bateriach a tento problem budu mat vsetky automobilky. Kazdopadne Tesla ma zatial cas to riesit a dolezite je, ze to riesi.

      1. Já taky neříkal nic o problémech v budoucnosti jen že
        Já taky neříkal nic o problémech v budoucnosti jen že stávajícím automobilkám stačí jejich plánované uvedení. Jinak hlavní výhoda Tesly není v HW, ale v SW. Výhoda klasických automobilek zase je, že umí masovou výrobu. Tak uvídíme jak to dopadne, ale nějakou dominanci Tesly na budoucím trhu bych nečekal. On ten boom odezní, popravdě mě už trochu začíná nudit ten jejich design.

      2. Né, problém je v tom, že USA mají nejdražší a
        Né, problém je v tom, že USA mají nejdražší a nejneschopnější výrobní manažery i odborné dělníky na světě.

        Jediné co by jim pomohlo by byla válka v Evropě nebo Koreji, kdy by pak mohli přetáhnou z těchto zemí pár miliónů klíčových techniků.

    1. Bohužel ty 3 měsíce stojí obří peníze, akcie padají
      Bohužel ty 3 měsíce stojí obří peníze, akcie padají prudce dolů a prohlubuje se výrazná ztráta. Myslím, že do konce měsíce bude muset Tesla požádat akcionáře o dalších 1,5 mld. USD. No není to sranda rozjet v USA takovou výrobu s lidmi, kteří jsou poměrně nevzdělaní (50 mil. lidí je tam negramotných). Nakonec každý potvrdí, že kvalita renovace veteránů v USA je jedna nejhorších na světě. Analytici ale tuhle věc předvídali poměrně dlouho, budovat výrobu tím smrtelným tempem, když krize v USA dávno skončila, všechno je o dost dražší (materiál, služby, lidi) a hlavně nejsou kvalitní lidi na trhu práce, stejně jako nyní u nás.

      1. Ono nepujde jen o negramotnost jako takovou, ale nekdo nekde
        Ono nepujde jen o negramotnost jako takovou, ale nekdo nekde psal (mozna ten mnou zmineny EnDeep), ze konkretne problem Nevady je v tom, ze tam prakticky neexistuji „technici“, protoze vsechno (vcetne vzdelavani) je zamerene jen na kasina a cestovni ruch (uprimne, ono tam opravdu nic jineho neni). Takze ke strojum se musi postavit lide s kvalifikaci „hlidac v kasinu“, „krupierka“ a podobne.

        Mozna i to je duvod, ze se tam Nevada snazi natahnout technologicke firmy danovymi ulevami a dostat se z tohoto zacarovaneho kruhu.

        1. To máš trochu zkreslenej Českej pohled vod knedlíků a vod
          To máš trochu zkreslenej Českej pohled vod knedlíků a vod zaplý TV s Dallasem.

          Do Spark City se stěhuje dost firem ze Silikonovýho údolí protože už je tam doslova serou ty zbytečně přemrštěný životní a pracovní náklady. V LV žije dost „tech“ lidí a podnikavců všeho druhu, protože jsou tam v některých ohledech výhodnější životní, legislativní a daňové podmínky + je tam super letecké spojení kamkoliv za pakatel.
          Vím, že firma RED tam chtěla vytvořit svoje studia i továrnu a stejně tam mířila i skoroautomobilka F. Farday, čili tam asi nebudou problémy s pozemkama.

  3. Jojo na papíře a při PR prezentacích se to
    Jojo na papíře a při PR prezentacích se to malovalo…realita je holt pořád stejná…devět ženských mimino za měsíc neodnosí, pořád to je na devět měsíců..
    Tak holt se vedení Tesly zase trochu zapotí, aby do dalších rohlíků dostalo dost alkoholu a rozdistribuovalo je..

  4. Elon Musk zapoměl na lidský faktor. Stroje, které
    Elon Musk zapoměl na lidský faktor. Stroje, které obsluhují v Japonsku Japonci holt nezvládne ovládat černoch nebo hispánec s IQ okolo 80. Rasy lidí nemají stejné schopnosti. Elon má několik možností – větší automatizace, zaměstnat lepší lidi nebo dovážet celé baterky kdo ví odkud. Všechny tyto možnosti znamenají nárůst nákladů na výrobu nebo odsunutí náběhu produkce.

      1. týbrďo koukněte na tu maximální míru automatizace a
        týbrďo koukněte na tu maximální míru automatizace a pracovního tempa u Mercedes-Benz Battery Production and Assembly Line 2017, s takovým fofr nasazením budou mít baterek plný sklady už příští rok :))))

        youtube.com/watch?v=RCgMaif8sFg

      1. Az Vas zase popadne ten rasovy podtext a demagogie kolem toho,
        Az Vas zase popadne ten rasovy podtext a demagogie kolem toho, prectete si radeji neco o rasach a jejich anatomii, socialnich dovednostech apod. Ten komentar ma pravdu a presto se budeme tvarit, ze ne? Tady nejsme v bolsevicke americe na nejakem campusu neolevicacke univerzity. Tohle je zeme spise technokratu nez demagogu a neomarxistickych fasistu. Na start doporucuju neco snazsiho, treba „Tabu v socialnich vedach“ od Bakalare. Dobe je se taky nebat a neposrat se.

                1. Ale lidé s jiným IQ přece nejsou podřadní, jsou jiní. I
                  Ale lidé s jiným IQ přece nejsou podřadní, jsou jiní. I s IQ třeba 150 přece nemůžeme dohlédnout, co ta či ona rasa může lidstvu přinést. ( To je jako by jsi žil třeba v období , kdy jsou potřeba ze všeho nejvíc dřevěné vyřezávané věci, na což se hodí nejlépe lípa a prohlásil , že všechny ostatní stromy jsou podřadné.)
                  Co ale můžeme dohlédnout je to, co se stane , když začneme prohlašovat, že ta či ona rasa je podřadná. Od toho už je jen krůček k prohlášení – podřadná tedy zbytečná a pak už jen krůček ……

          1. Ta výživa v dětství má podle mě zanedbatelný vliv –
            Ta výživa v dětství má podle mě zanedbatelný vliv – Čínané si prošli vlnou hladomorů v 60. letech, a přesto mají průměrné IQ vyšší než Češi. Z paměti si vzpomenu třeba na zakladatele Alibaby – Jacka Ma, který trpěl v dětství na podvýživu..

            Mám za to, průměrné IQ daného národa je výsledkem několika faktorů – mentalita daná kulturou a historií, kvalita vzdělávacího systému, evoluce myšlení mezi lidskými generacemi zapsaná v genech.

            Nejsem rasista, jenže nelze nevidět rozdíly v IQ mezi kontinenty. Afrika je na tom nejhůř, protože vzdělávací systém je mizérie, mentalita a kultura způsobuje, že lidi na sobě nejsou až tak zvyklí pracovat, a neexistence významných civilizací v minulosti (což by jinak byl jeden z příznivých evolučních faktorů) je pasuje nejníže na žebříčku IQ. Tohle své stigma si pak komunity Afričanů nesou s sebou do nové domoviny (USA) a bude trvat mnoho generací, než se to srovná a oni se skutečně integrují.

            Stejně tak Evropa není na pomyslném vrcholu a se současnou multikulti politikou bude průměrné IQ spíše klesat. Nejvyšší průměrné IQ mají lidé ve východní Asii – Japonsko, Korea, Čína, Taiwan. To jsou naprostí premianti, kterým nešlapeme ani na paty. A je to jeden z velkých důvodů, proč se těžiště technologického vývoje přesouvá čím dál více do této oblasti. Viz.. iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

            1. K tomuhle jsem cetl teorii, ze v rovnikovych (nebo obecne
              K tomuhle jsem cetl teorii, ze v rovnikovych (nebo obecne priznivych) oblastech je z evolucniho hlediska „problem“ v tom, ze lide/zvirata tam zijici dostanou vpodstate vsechno „zadarmo“ (ve smyslu jidlo vsude cely rok „roste na stromech“, nemusim resit pribytek ve kterem nezmrznu,…) a tudiz je to nenuti se nijak zasadne zlepsovat. Zatimco v nasich podminkach, kdo „nepremyslel“, tak proste v zime zmrznul nebo posel hlady.

      2. fakticky podložená tvrzení vědeckými důkazy neplatí jen
        fakticky podložená tvrzení vědeckými důkazy neplatí jen pro sluníčkáře a málo vzdělané lidi, již mnohokrát bylo dokázáno, že ve stejném prostředí jsou prostě černoši méně úspěšní s nižším IQ

        opak tvrdí nezvdělaní primitivové, kteří svým IQ patří do stejné skupiny jako černoši, prostě nevědečtí nevzdělanci, toť k faktům

        1. tady jsou vědecká fakta, prolhaní sluníčkáři, co
          tady jsou vědecká fakta, prolhaní sluníčkáři, co chtějí zničit Evropu budou ale stále zastávat nevědecký přístup, protože jsou prostě retardovaní jako ti, co většinou končí v testech a schopnostech jako poslední (černoši):
          goo.gl/qba8qn
          😉

          1. Jód.
            Povinne sa dáva do soli už od komančov.
            Aby sme okrem

            Jód.
            Povinne sa dáva do soli už od komančov.
            Aby sme okrem ineho(struma,..), aj neboli hlupi ak je jeho nedostatok pocas vyvoja.

            V poslednej dobe si treba vsimnut ze je snaha detom znizovat pristup k soli, pripadne sa robi reklama na morsku sol. Kamenna sol je tiez morska, ale z historickeho hladiska.

            Nie je to nejaky zakerny plan, iba kroky hlupych zien vo veleni ktore maju kozu bielu a ako papier. Je smutne ked osud naroda riadi nazor ktory bol prevzaty z slepacieho casopisu, a opakovanymi dristami odbornikov napriek tomu s uz vyvratenymi faktami. (Sol oi. nezvysuje krvny tlak).

            Jednotlivci maju casto smolu ze su hodnoteny podla toho z akeho pochadzaju naroda a ten narod ma zle PR.

            Nezriedka najdem debila aj pred zrkadlom, staci ze som nevyspany, pretazeny, unaveny, alebo ma skratka za takeho niekto na zaklade vyjadreni niekde povazuje.

            Pritom je vsetko casto uplne inak.

            1. jódu v soli je tak málo, že to už dávno ztratilo význam,
              jódu v soli je tak málo, že to už dávno ztratilo význam, za komančů bylo soli víc, nyní ale západ chce prostě vraždit: GMO, pesticidy, hliník všude, vraždění včel, kontaminace půdy, zemědělská nesoběstačnost, hormony a antibiotika v mase = rakovina = smrt

              o potřebná látky do těla se teď musíš starat víc než dřív, nyní je totiž jasný příkaz: vraždit lidi co nejvíce, tedy jód řeš Vincentkou

              1. Mozno aj ty sisi vsimol ze v poslednej dobe, a aj ked sa sam
                Mozno aj ty sisi vsimol ze v poslednej dobe, a aj ked sa sam nahram, posobim ako keby som mal flegmaticku tahavu rec, Peter Sagan tiez, mnoho hercov tiez, je to taka v poslednej dobe ako keby utahana unavena rec ako po nejakych drogach, hoci sam clovek ked tak rozprava sa tak neciti. Neraz sa stava ze mam v niektore dni ako keby malo sil na nieco mysliet, alebo rozmyslet, pritom logicke myslenie pri praci je ok. Vypadavaju slova, dokonca aj v textoch, su neuplne pismena, prehodene pismena, coraz castejsie aj u starsej generacie. Akasi forma spavosti mimo prace. Kto vie ci nam vsetkym nieco nedavaju do vody, vzduchu a pod.

                Problem toho celeho je ale v tom ze sa to neda dokazat.

                Preto su take reci, len recami, posobia ako smiesne naznaky nerealneho spiknutia, ako dosledky niecoho ineho, prirodzenejsieho.

                Chce to dokaz. Aspon jeden.

                1. Já takové problémy nemám, protože jsem vegan a starám se
                  Já takové problémy nemám, protože jsem vegan a starám se o všechny zdravé doplňky sám, naopak se mi zlepšila výdrž, soustředění, hlavně samozřejmě zdraví … hlavní důvod jsou samozřejmě chemikálike z letadel, co vypouští hlavně vojenská letadla NATO (USA) od té doby, co jsme podepsali volný přelet těch teroristů přes naše území, tady máš oficiální senátní zprávu SSA, že už 70 let sprejujou lidi a jediný přínos krom rakoviny, záplav a sucha je ten, že občas mohou lyžařská střediska začít dřív, je to plná asi 800 stránková zpráva už z roku 1978:
                  goo.gl/e6ieJQ

                2. Alzheimer či stařecká demence.
                  Alzheimer či stařecká demence.

        1. Buďme svobodní lidé a demokrati, respektujme názory i
          Buďme svobodní lidé a demokrati, respektujme názory i fakta.
          Hledáme lidem práci už 27 let a nemáme s rasami problém. Čeští Vietnamci, respektive jejich potomci, což je rasa, konkrétně Asiaté, pracují svědomitě a leckdy lépe než v xté generaci rodilý Čech.
          Čeští Cikáni, což není rasa, ale etnikum, dlouhodobě obývající Evropu, které není jednolité, ale dělí se na Olachy, Rumungry, Cikány a další odnože, co se mezi sebou podle původního indického kastovního systému nesnáší, přesně naopak. Obvykle – ve formě řízení ostatních v jejich, povětšinou nelegální, činnosti – pracují Olaši. Rumungři nebo Cikáni dokáží pod tvrdým vedením svých šéfů dělat neskutečně těžkou práci, ale jen pod dozorem a svých lidí. Viz party kopáčů, v konečném důsledku levnějších, pečlivějších a rychlejších, než malý bagr.
          Je nám jedno zda jsi modrý, bílý, zelený nebo pruhovaný. Nemakáš, letíš.
          Ostatně divili by jste se, kolik v xté generaci rodilých Čechů vykazuje stejné symptomy, jako zmíněné etnikum. Říkáme jim bílí Cikáni a jediné, čím neargumentují, je oblíbená dižgriminace.
          Tohle jsou zkušenosti z Ostravska. Ale nevzdáváme to, a stále nabízíme práci všem. Býváme proto i příjemně překvapeni. Ostatně máme léta titul Ethnic Friendly Company.
          K výše uvedenému názoru Anonyma – ano, jen blázen postaví Afričana z buše k CNC stroji. Nedá to. Ale upřímně, podojil by CNC obráběč zručně kozu a uplácal si za den chýši z proutí a hlíny, aby měl večer kam jít s rodinou spát?

          1. Hezky napsáno. Příliš mne rozdráždilo spojení rasy a
            Hezky napsáno. Příliš mne rozdráždilo spojení rasy a IQ. Upřímně nevím, jestli tu jakákoli korelace existuje, ale byl bych překvapený, kdyby byla vůbec či nad rámec jednotky procent. A jednotky procent jsou v podstatě nula.

            Osobně si myslím, že podobné názory plynou k přesvědčení, že jakýkoli člověk má vyšší/nižší než jakýkoli jiný. Což je samozřejmě úplná blbost (nepůjdu do vysvětlování, ale má to co dělat se svobodou vůle a náhodou). A také rezignují na kauzalitu ve smyslu nature/nurture (ač ve výsledku je to – viz předchozí myšlenka – všechno fuk).

            Každopádně zopakuji: hezky napsáno, děkuji.

              1. Často se tyhle rozhovory označují jako rasismus a v USA to
                Často se tyhle rozhovory označují jako rasismus a v USA to dosáhlo i rozměrů, kdy rasismus je i přijetí do práce běloha před černochem. IQ obecně nemá se vzděláním nic společného. Wikipedia se k tomu staví taky otevřeně, tak nevím, proč rozhovory na tohle téma považovat za zavrženíhodné a trestné. Prostě je to potřeba brát jako holý fakt, každý jsme nějaký a segregace na jakékoliv vlastnosti člověka je hloupost, tak je lidská rasa od začátku postavena, jinak by to nefungovalo.

                https://cs.wikipedia.org/wiki/Rasa_a_inteligence

                Jednotlivci všech ras se mohou pohybovat ve všech výškách inteligence. Výsledky některých měření ukazují nejvyšší průměrné IQ u východních Asiatů (Číňané, Japonci, Korejci) a aškenázských Židů. Za nimi s IQ okolo 100 následují evropští běloši a po nich skupiny jako Hispánci, Arabové či Indové. Nejnižší naměřené průměrné IQ mají afričtí černoši a Austrálci.

                1. Ono asi bude dost zalezet, jak jsou dane testy prizpusobene
                  Ono asi bude dost zalezet, jak jsou dane testy prizpusobene „kulturnimu prostredi“, v nemz testuji.

                  Kdyz jsme si kdysi davno na kolejich hrali s IQ testy na internetu, ty „logicke“ (dalsi cislo, dalsi tvar) celkem nebylo problem protocit
                  do „silenych hodnot (treba nad 170) a u vetsiny spatnych odpovedi jsme se se spolubydlicim shodli na stejne spatne odpovedi a na tom, ze ta oficialni spravna nedava (podle matfyzackeho mysleni) smysl.

                2. My jsme v rámci psychologie na VŠ dělali upravené Ravenovy
                  My jsme v rámci psychologie na VŠ dělali upravené Ravenovy matice do podoby moderního IQ testu. Bylo to celkem zajímavé a zábavné a já měl zrovna dobrý den. Bohužel jsem se hodnotu svého IQ nedozvěděl (ani rozsah, ve kterém bych se měl pohybovat), byl jsem mimo tabulky. Přičemž běžné IQ testy, které zahrnovaly kulturní a sociální prvky mi přisuzovaly IQ okolo 130 bodů.

                  Ohromně tak záleží na tom, zda je test přizpůsoben prostředí zkoušeného, respektive když zkoušený neumí číst a psát, protože se to nikdy nenaučil, tak z testu připraveného textovou metodou vyjde jako slintající idiot.

                3. ano, bohužel však „rasa“ je také zodpovědná za rozdílné
                  ano, bohužel však „rasa“ je také zodpovědná za rozdílné výsledky i ve stejném prostředí, fakta:
                  goo.gl/qba8qn

                  tedy „rasismus“ je holý fakt, který jen západní „elity“ přetvořili k utlačování a cenzuře

                  většina lidí to prostě neřeší, ale když na to přijde, tak se o tom pobaví vědecky, ale to jim západní „elity“ zakazují, aby obyčejné lidi mohli utlačovat a zotročovat

            1. černoši v Africe mají o „jednotky“ asi 12 % menší mozek,
              černoši v Africe mají o „jednotky“ asi 12 % menší mozek, korelace mezi IQ a velikostí mozku je 40 %, ve stejném prostředí i v lepším rozdíly IQ a úspěšnost bílého člověka v životě dokonce roste oproti „pravým“ černochům (v IQ „jednotky“ procet = rozdíl 30 bodů IQ)

              toť vědecká fakta, ty jsi obětí sluníčkářských nevědeckých, podřadných lidí, co se jen chtějí usmívat, ale nic nestudovat, bohužel takových lidí jako ty je plno, je to smutné, ostatně to je důvod, proč západ decimuje vzdělání (u nás se jim to už povedlo, stačí sledovat statistiky mezirnárodního srovnání), aby se tupůcm, které je snadné přesvědčit o bludech, vládlo snadno 🙁

              1. Ok…diky kamo.
                I kdyby bylo 12% prave cislo, nechapu jistotu,

                Ok…diky kamo.

                I kdyby bylo 12% prave cislo, nechapu jistotu, ze jde o dusledek rasy. Nature & nurture, eh? A to mam za sebou vlbej jeden semestr genetiky. Pokud “strjnym prostredim” myslis “stejnou zemi” nebo “stejnou lokaci (mesto)”, myslim, ze uz asi vidis, co na tomhle study designu nestymuje, hmm?

                Jako sakra me stve, kdyz lidi pouzivaji nepodlozena fakta k podpore svoji ideologie. Takze pls, stop that shit.

                A pokud skutecne veris tomu, ze clovek muze byt “podradny”, potom se regulerne nemame ani o cem bavit. Ja osobne totiz uprimne nechapu, jakou ma nizsi inteligence/nevzdelanost/manipulovatelnost souvislost s hodnotou cloveka. Jako fakt – uprimne tomu nerozumim.

                1. čerpám z věděckých studií na tísících černoších
                  čerpám z věděckých studií na tísících černoších včetně vojenských průzkumů USA
                  ty jen kecáš, jak je tvůj mozek snadno naprogramovanej dle sluníčkářských nevědeckých lží, typické pro podřadné lidi, ti na vědu nikdy nedají, ti musí mít jen sluníčko v hlavně, proto tam mají mozek tak vypálený….smutné 🙁

                  je plno studií, můžeš si je najít na netu, ale to sluníčkáři nedělají, oni budou vždy jen sluníčkařit bez mozku

                2. podřadní sluníčkáři ani neumí číst jiné komenty, jen
                  podřadní sluníčkáři ani neumí číst jiné komenty, jen tupě píšou své omezené doměnky, tedy tobě po 100. stejný odkaz s plno studiemi

                  opravdu si myslíš, že i všechny druhy opic mají v průměru stejné IQ? Opravdu jsi tak omezený, že nerozeznáš rozdíl mezi černou a bílou kůží? 🙂

                3. odkaz: goo.gl/qba8qn
                  doporučuji řádně číst i zdroje, ale

                  odkaz: goo.gl/qba8qn
                  doporučuji řádně číst i zdroje, ale to primitivní sluníčkáři, gay pride, feministky, gender „výzkumníci“ neumí, proto dělají takový bordel, za který jim Soros platí, aby se každý bál mluvit a mohl být za i vědecké zavěry zavřen kvůli „hate speech“, to je dnešní úchylný svět nacistů 4. říše pod vládou USA a Německa

                4. lol, fantomas, poslouchaj: correlation is not causation.
                  lol, fantomas, poslouchaj: correlation is not causation. Jako…kurde (a zase se odvolám na svoje očitivně nedostatečné vzdělání) tohle maj vědět po jednom semestru statistiky. I když je to na podobně absurdní instituci jako je naše Vysoká škola ekonomická: linkedin.com/in/vladimirzejda/

                  Tím se vracím ke dvěma základním myšlenkám mého předchozího postu:
                  1) Štve mě, když lidi nesprávně používají výsledky vybraných studií k propagaci své ideologie. To jako obecně: tohle je prostě nedokonalý diskurz plný logických chyb (už začátek: „druh opic“ – myslej si, že v rámci Homo Sapiens Sapiens jsou do dneška přetrvané různé druhy? Inu tak potom je škoda, že na to žádný genetik zatím nepřišel). Nastudujou si: yourlogicalfallacyis.com/

                  2) Stále osobně nechápu, jak (jakkoli podložená – i kdyby opravdu bez chyb) jakákoli data o nižších naměřených vrozených vlastnostech jedné skupiny lidí (bez ohledu na rasu) oproti druhé vyplývají v nižší hodnotu (vámi opakovaný termín „podřadné“) této skupiny/individuí. Jako: wtf. Všichni lidé mají stejnou hodnotu. Tečka.

                  Jinak: signing off. Neprofesionální debata plná chyb mě nebaví. Ale kdybyste byl někdy v Olomouci, rád vás vezmu na pivo a osobně si poslechnu, co máte na srdci. Přeci jen, člověk rád pozná opačně smýšlejícího (ač je – vehementně – přesvědčen o nesprávnosti jeho názorů) a pokud se nenaučí nic nového, aspoň si rozšíří povědomí o světě, ve kterém žije.

                  Howgh.

                5. Jeden je zaslepený humanista a druhý je lehce vulgární
                  Jeden je zaslepený humanista a druhý je lehce vulgární zaslepený interpret dat.
                  Takhle se navzájem nepochopíte nikdy.

                  A tím zaslepený myslím bez ochoty zamyslet se nad tím proč ten druhý říká to co říká (píše).

                  p.s. jsem zarytý antihumanista ale ta interpretace dat je hodně divoká i na mě 🙂

                6. ¯_(ツ)_/¯
                  Jako ta ochota by byla, samo . ) Jsem rád,

                  ¯_(ツ)_/¯

                  Jako ta ochota by byla, samo . ) Jsem rád, když mi to někdo vysvětlí, viz i nabídka osobního setkání. Jako zatím jsou mé hypotézy spíš v oblasti emocí než logiky. Ale: jsou to hypotézy, že jo.

                7. Pro nevzdělané a hloupé lidi je i věda hypotéza… nejsou
                  Pro nevzdělané a hloupé lidi je i věda hypotéza… nejsou ani schopni pochopit: průzkum na tísících lidech, měření IQ, jednoduché závěry

                  Jak jednodušší bys to ještě chtěl mít? 🙂 Hloupý sluníčkář si raději udělá průzkum na 3 lidech a dělá závěry, že výsledky nejsou prokazatelné 🙂

                8. S fakty má hodně lidí problémy, proto také sluníčkáři
                  S fakty má hodně lidí problémy, proto také sluníčkáři (vlastně jsou to nacisti) zavádí cenzuru a faktor strachu cokoliv říct, oni jsou totiž podřadní zcela ignorujíc fakta, jen aby se každému vedlo tak mizerně jako jim… na nezvdělané a hloupé to platí, my ostatní umíme být šťastní i s fakty i vědou, protože víme, že problém je západní systém, který toto ve jménu korporací (aby měly větší a větší podíl majetku planety) přináší: jen chaos, problémy, nacizmus, diktaturu, jinak jsou nám homosexuálové, černoši, židé, muslimové atd. úplně jedno, jen je právě ty korporace zneužívají (hlavně jejich nevzdělanost a nižší IQ v průměru (samo krom židů)) ke svýj zvráceným nacistickým praktikám… a hloupí lidé jako vy jim na to skočí 🙂

                  Hloupoučcí a nezvdělaní lidé se snaží rádoby „odborně“ používat slovo „kauzalita“ či „zdánlivá korelace“, přitom jde jen o jednoduchý popis výsledků, jednodušší pro méně inteligentní jedince snad už nemůže být 🙂

                9. Rád bych se opravil.
                  Z „Lehce vulgární a zaslepený…“
                  na

                  Rád bych se opravil.

                  Z „Lehce vulgární a zaslepený…“
                  na „Nevybíravý bručoun a těžce zaslepený…“.

                  Původně jsem termín vulgární použil ne pro použivání expresivních výrazů ale právě pro nevybíravé sociální schopnosti.
                  A posun v zaslepenosti pro přehlédnutí mého výroku 🙂

                10. ano, lidé bez inteligence, znalostí faktů rádi označují
                  ano, lidé bez inteligence, znalostí faktů rádi označují jiné bez jediné snahy o argument, ti vyvolení holt musí bojovat sami, když zbytek jsou podřadné, nevzdělané a zbabělé lamy 🙂

                11. „nevybýravý bručoun“ je super termín, takový
                  „nevybýravý bručoun“ je super termín, takový kamarádský, ale přesný.

                  Jinak (jak koukám nahoře na komentář kolegy E-Ryc) – já ani netušil, že se s nějakým tím „trollem“ na těch internetech někdy potkám. A ono asi jo.

                12. ježiš já su dement – koukám kde že jsem se to ve slově
                  ježiš já su dement – koukám kde že jsem se to ve slově „nevybíravý“ přepsal a přepíšu to úplně blbě.

                13. p.s. s registrací by se to dalo editnout 🙂
                  p.s. s registrací by se to dalo editnout 🙂

                14. Hmno ale jen pokud nikdo na daný příspěvěk
                  Hmno ale jen pokud nikdo na daný příspěvěk nezareagoval… tuším 🙂

                15. Tenhle člověk se tady neustále ohání nějakými nesmysly,
                  Tenhle člověk se tady neustále ohání nějakými nesmysly, ale ve skutečnosti to vůbec není pravda. Inteligence závisí na tolika různých faktorech, z nich jeden z hlavních je kvalitní výživa v dětství, že o podobných kauzalitách nelze vůbec mluvit, protože ty výzkumy by musely zákonitě být obrovsky složité a drahé a podobný výzkum vám nikdo nezafinancuje, protože s podobnými tématy nikdo nechce nic mít.

                16. trollové jsou něco jako bůh – všudypřítomní 🙂
                  (také

                  trollové jsou něco jako bůh – všudypřítomní 🙂
                  (také je tu ta možnost že to je vážně jenom jeden člověk)

                17. Dalsi jenjánkovo alter ego (ty typicke fraze nelze
                  Dalsi jenjánkovo alter ego (ty typicke fraze nelze prehlidnout, dokonce i vegana v jednom z predchozich prispevku pridal), takze neni co se divit…

    1. Elon Musk na nic nezapoměl, jen nastalo období kdy je
      Elon Musk na nic nezapoměl, jen nastalo období kdy je potřeba stlačit akciový top vlny zas dolů aby blbci prodali levně a jedeme dál ;)))) Jakpak jinak bych chtěl donutit svět prodávat akcie alespon o 30% levněji něž to pár dobře mířenýma a časovanýma bulšitama parádně stimulovat 😉

                1. aha tak o tom sem neslyšel, poslal bys mi nejaky odkaz na
                  aha tak o tom sem neslyšel, poslal bys mi nejaky odkaz na kvalitni LED?

                2. Nejde o kvalitní LED, ale o složení světla. Dnes už lze
                  Nejde o kvalitní LED, ale o složení světla. Dnes už lze vyrobit LED, které mají přesně stejné barevné složení světla jako obyčejné žárovky a taky se běžně vyrábí. I ty levné Philipsky cca za 100 Kč kus to už mají.

                3. U LED to nikdy problém nebyl vzpomeň na první setkání s
                  U LED to nikdy problém nebyl vzpomeň na první setkání s LED většinou před desetiletími zelené a červené.
                  Obtížně se odstraňovalo modré světlo ze zářivek, u LED byl problém pouze v tom, že rychlé zvyšování výkonu se snadněji dosahovalo u těch, co byly více do modra.

    1. V naší firmě (nebudu jmenovat, necítím se tu být dost
      V naší firmě (nebudu jmenovat, necítím se tu být dost anonymní) je spousta preposílačů mailů bez jakékoliv přidané hodnoty. Ty lidi jen zvyšují náklady celé firmy. To je celý jejich „přínos“. Hlavně aby měli na parkovišti místo se svou RZ.

      1. Dle statistik Cesi makaji snad nejvic v Evrope. Bohuzel ale
        Dle statistik Cesi makaji snad nejvic v Evrope. Bohuzel ale jen bezhlave delaji nepotrebne veci a produktivita je nizka. proto jsou platy take nizke oproti zapadni Evrope. Ale Cesi by mohli kdekoho poucovat jak se to ma delat. V tom jsme svetova jednicka. Pardon, Kim-Cong-Un je neprekonatelny.

        1. No já tu vidím 2 skupiny: dělníci, programátoři a pod. a
          No já tu vidím 2 skupiny: dělníci, programátoři a pod. a pak manažery. Těch druhých je zbytečně moc. A většina z nich vůbec neumí plánovat, postavit se za svoje lidi. To že věci kolikrát ani nerozumí je další průšvih.

          1. To je tím, že si nepřipouštíte hlavní úkol masového
            To je tím, že si nepřipouštíte hlavní úkol masového českého středního manažmentu, tím je v naší kolonii hlavně co nejdéle držet nízké platy.

            Do teď to šlo snadno udržováním strachu, ale to už díky nulové nezaměstnanosti a většímu používání aut pro denní dojíždění přestalo fungovat.
            Takže teď by bylo lépe místo manažerů najmout manažerky a udržovat techniky a odborné dělníky spokojené spíše příjemnou orální motivací 🙂

            1. No zrovna jsme tu s kolegy probírali, že naše firma láká
              No zrovna jsme tu s kolegy probírali, že naše firma láká lidi na peníze (o kouření zatím nic nevím). Pak tu jsou paka co jim jde primárně o prachy a práce je jen obtěžuje. Z toho je mi na blití. Jinak psát v pracovní době můžu, protože mi nebyla práce pro dnešek přidělena. 🙂 A to jsem se ráno ptal!

        2. Pokud se pamatuju, tak je to presne naopak – produktivita
          Pokud se pamatuju, tak je to presne naopak – produktivita (ekonomicky ukazatel) se odvozuje od ceny prace a tedy je u nas nizka proto, ze jsou tu nizke platy, ne naopak.

          Ale i v tom „lidovem“ vnimani je to ptakovina, rozhodne nemecke nebo americke pobocky (jakekoli firmy) nevytvori tolikrat vic vystupu, kolikrat jsou tam vyssi platy.

            1. Vyšší platy (náklady) se projeví ve vyší ceně
              Vyšší platy (náklady) se projeví ve vyší ceně výrobku. Když prodáte stejné množství dražších výrobků, máte vyšší produktivitu. Tak přímo souvisí platy s produktivitou. V českém případě není nízká produktivita příčinou nízkých platů, ale nízká produktivita důsledkem nízkých platů.

              1. Jenže ČR je exportní ekonomikou, takže koupěschopnost
                Jenže ČR je exportní ekonomikou, takže koupěschopnost obyvatelstva a výše platů se prostě zase tolik neprojeví. A jasně, že jako nákladová položka platy s produktivitou souvisí, nicméně spíše nepřímo než přímo, jak uvádíte.

  5. No jo, hold kvalitní lidi člověk nesežene ze dne na den a
    No jo, hold kvalitní lidi člověk nesežene ze dne na den a navíc v takovém množství jaké je potřeba pro gigafactory, ať už je stupeň automatizace jakýkoli. Držím palce ať to zvládnou co nejdřív, ale tohle asi nebude problém na týden nebo dva.

Napsat komentář