Bonett otevřel plnicí stanici CNG v Náchodě a Pardubicích

Bonett posiluje svou pozici ve východních Čechách, kde otevřel další nové plnicí stanice CNG v Náchodě a v Pardubicích. V současné době provozuje již 29 vlastních stanic.

Bonett otevřel novou plnicí stanici na CNG v Náchodě a v Pardubicích. Celkem tak už provozuje 29 vlastních stanic.
foto: Bonett

Společnost Bonett, největší prodejce stlačeného zemního plynu pro dopravu v České republice, pokračuje v rychlém tempu rozšiřování své sítě plnicích stanic, tentokrát ve východních Čechách. Nově mohou řidiči plnit CNG v Pardubicích naproti depu České pošty v ulici Fáblovka v areálu společnosti Calypso, kde je pro ně připraven jeden výdejní stojan.

Druhou stanici Bonett zprovoznil v Náchodě v areálu dopravní společnosti CDS v Borské ulici, která leží v těsné blízkosti hlavního tahu směrem do Polska. Tankovat zde mohou nejen osobní vozy resp. dodávky, ale také nákladní vozy a autobusy.

„Společnost CDS uvažuje o pořízení flotily autobusů na CNG, kterými by zajišťovala dopravní obslužnost. V současné době testuje jeden CNG autobus,“ vysvětluje Václav Holovčák, místopředseda představenstva společnosti Bonett Gas Investment.

Obě stanice mají dostatečně velkou kompresní kapacitu a jsou vybavené zásobníky pro více než 1200 kubíků stlačeného zemního plynu, ze kterých trvá plnění osobního vozidla okolo 2 až 3 minut. V platebních terminálech lze používat nejen Bonett karty i ostatní CNG karty, ale také klasické bankovní platební karty.

„Výstavba obou plnicích stanic byla hodně náročná, protože jsme museli budovat dlouhé plynové přípojky,“ vzpomíná Václav Holovčák.
¨
„V Náchodě jsme dokonce vybudovali nejdelší plynovou přípojku v historii naší firmy, která je klasifikována jako plynovodní řad. Defacto jsme tak plynofikovali celou ulici Borská novým tři čtvrtě kilometru dlouhým plynovodem,“ doplňuje Václav Holovčák.

Pro Bonett je letošní rok z hlediska rozšiřování vlastní sítě plnicích stanic opravdu rekordní, během posledních dvou měsíců totiž otevřel v krátkém sledu už pět nových plniček.

Do konce léta ještě plánuje otevřít nové CNG stanice na dálnici D1 u Brna, na D5 u Tachova a u letiště Václava Havla. Pokračuje i výstavba stanic budovaných ve spolupráci s velkoobchodním řetězcem MAKRO, do konce roku by měly být zprovozněny stanice v Brně, Ostravě a dalších minimálně 2 lokalitách.

„Celkem bychom chtěli do konce roku provozovat 40 vlastních plnicích stanic a posílit tak svou pozici jedničky na českém trhu,“ nastiňuje plány Václav Holovčák, místopředseda představenstva společnosti Bonett Gas Investment.

tisková zpráva

8 Comments on “Bonett otevřel plnicí stanici CNG v Náchodě a Pardubicích”

    1. Ale je pravda, že nechápu proč nenakupuje drtivá většina
      Ale je pravda, že nechápu proč nenakupuje drtivá většina místo naftových plynové, pro podniky s vlastním servisem a více jak 10 autobusy už musí být dnes všude provozně levnější.
      Hlavně u Prahy je ta pomalost úplně nepochopitelná, jestli se tam klíčoví lidé dlouhodobě nepodílí na krádežích nafty.

      1. možná v tom bude korupce a ropácký úplatky klíčovým
        možná v tom bude korupce a ropácký úplatky klíčovým lidem, nic novýho český lidský faktor je zaprodanec tělem i duší už geneticky pár generací, to víš jen 30% slovanů a 10% patriotů to je slabý skóre. Vypatlaný Hokejky a Čutálisti sotva s výučákem z 90tých počínaje Naganem ten příklad mladý generaci nakopli a úchylně zkapitalizovaný Tenisky 2000sících to pak domldali o Misskách pardón héérečky to jsou ani nemluvě… a jak by taky ne že když i prcidenti tomu šli tenkrát příkladem 😉 V týdle zemi je totiž po desetiletí kolaborace a převlékání kabátů národním sportem :)))))

Napsat komentář