ČEZ spustil nové rychlonabíječky v Liberci a Pardubicích

V posledním týdnu se společnosti ČEZ podařilo rozjet nové rychlonabíjecí stanice ve Stráži nad Nisou u Liberce a Pardubicích.

Nová rychlonabíjecí stanice pro elektromobily v Pardubicích
foto:

Ve Stráži nad Nisou u Liberce najdou řidiči elektromobilů nabíječku na dálnici D35 v areálu čerpací stanice EuroOil ve směru na Liberec a na Prahu. V Pardubicích ji najdou v areálu Louda Auto.

Spuštění nových stanic následuje krátce poté, co ČEZ otevřel svou zatím největší rychlonabíječku ve Vestci u Prahy. Na stejné místě je i Tesla Supercharger.

ČEZ stavbu těchto stanic z velké části financuje díky grantu z evropského programu CEF. Jeho prostřednictvím Evropská komise podporuje propojování Evropy budováním dobíjecích stanic podél hlavní silniční sítě TEN-T.

tisková zpráva

36 Comments on “ČEZ spustil nové rychlonabíječky v Liberci a Pardubicích”

  1. Jen je smutne, ze zase pijavice presedlaly jinam, CEZ je banda
    Jen je smutne, ze zase pijavice presedlaly jinam, CEZ je banda smejdu, kteri co si budem nalhavat – to delaji zase jen a jen kvuli dalsimu zisku. Na zakaznika serou z vysoka. Stejne jako sranec fuckwagen – a znova a znova – to ze to pouziva miliony lidi, jeste neznamena, ze je v tom neco dobreho!

    1. Samozřejmě že to ČEZ dělá kvůli zisku, čemu jinému
      Samozřejmě že to ČEZ dělá kvůli zisku, čemu jinému taky. Každý podnikatel to dělá pro zisk, jinak to prostě nejde.
      Nejsem jejich zastánce, ale dělat něco pro blaho lidu nejen že se nevyplatí, ale časem i nepěkně vrátí.

    1. Právě třeba v Liberci má ČEZ nabíječku v Nise Liberec
      Právě třeba v Liberci má ČEZ nabíječku v Nise Liberec asi 4 Km
      od této, navíc je pohodlně zastřešená s možností rozhodně většího zázemí něž na této benzince. Původně jsem tušil že tato ve Stráži bude první v Liberci ,ale asi se to nějak povedlo až teď. Tato je dobrá pro směr Zittau – Liberec, opačně to je zajíždka kvůli tomu že je v protisměru 6 Km což je poměrně dost.
      Když by ji dali někde na směr z Praha-Liberec nějak k Turnovu, aby se dalo dobít před stoupáním bylo by to podle mě lepší. Takže asi do paušálu Čezu stejně zatím nepůjdu.

  2. No, tak tahle rychlost se mi líbí. V září 3
    No, tak tahle rychlost se mi líbí. V září 3 rychlonabíječky (byť oficiálně až 2.10.) Vestec u Prahy na Superchargeru, teď v říjnu 3 kousky u Liberce (vidím jen 1 kus podle fotek a dráty vedle) a v Pardubicích (2 ks u VW), jen tak dál. To máme dalších 6 do konce 2017 a pak 36 ve 2018. Pokud budou dobře rozmístěny, nezbude než smeknout.

    1. To byste měl ještě započítat co postavili v létě bez
      To byste měl ještě započítat co postavili v létě bez tiskových zpráv min.:
      – 1x rychlovka kuřim,
      – 2x pomalá kuřim,
      – 1x pardubice pomalá,
      – xkrát Praha pomala
      a možná i další, které jsem nezaregistroval, takže od prázdnin se ČEZ skutečně rozjel.

      Ještě aby dali rychlou do Olomouce, popř. do Frýdku-Místku a budu spokojený 🙂

      1. Rychlovka Kuřim je zvláštní, asi utajená věc, páč na
        Rychlovka Kuřim je zvláštní, asi utajená věc, páč na webu ČEZu ticho po pěšině. Tak nevím , zda vůbec funguje. Ale určitě existuje. Dozvěděl jsem se o ní z evmapa.cz.
        Ty pomalé nabíječky v roce 2017 neberu jako nabíječky. A taky kvituji s povděkem, že se s nimi, byť máme volby za dveřmi, ČEZ nechlubí a politici nefotí. Stavět drahé sloupky s obyčejnými zásuvkami 230V 16A a 400V 16A (byť s koncovkou Mennekes) je vyhazování peněz. To dělá evmapa s nákladem 3-6 tisíc u 230V 16A zapínatelné mobilním telefonem.
        Morava je ČEZem ostudně zanedbaná. 2 rychlostojany kousek od sebe v Brně, 1 utajená Kuřim, 1 Zlín a 2 Ostravy. Síť veškerá žádná. V porovnání s Prahou a okolím výsměch zákazníkům. Nemít tady filantropy soukromníky (Brno, Troubsko, Vyškov, Uherské Hradiště, Valmez, Olomouc, Mohelnice, Vysoké Mýto, Šupmerk……) tak můžeme s elektromobily jezdit tak prstem po mapě. Nebo s přespáním.
        O Slezsku neslyšeli, to už je asi Polsko. Ale mohli by ho objevit, když už dodávali rychlonabíječky elektrobusům MHD v Třinci a o minulých prázdninách vyměnili na chvíli pomalou nabíječku za rychlonabíjecí mobilní stojan. I když jen s 22 kW výkonu. Bohužel po prázdninách zmizel.

  3. Já, občan z kraje E.OFF blahořečím ČEZu. Drahý
    Já, občan z kraje E.OFF blahořečím ČEZu. Drahý ČEZíčku, až zavítáš i do našeho jižního kraje, kde nemáme zhola nic, Tvou kartičku si rád koupím. Náš EON totiž něco staví, aby se nedalo říci, že nic nedělá, ale u nás pořád nic. A tolik by se nám tu něco šikovalo.

      1. České Budějovice, Krumlov, Strakonice, Prachatice. Pokud
        České Budějovice, Krumlov, Strakonice, Prachatice. Pokud mám kolem 20 kWh, nedostanu se nikam odsud k rychlonabíjení. Jakákoliv šance někde tady v okolí rychle nabíjet dost zvýší komfort cestování. Klidně se ozvěte: ok1zjv (at) gmail. Něco se vždy najde.

          1. Vlk taky sliboval. Zatím tu EON jeden stojan demontoval, ale
            Vlk taky sliboval. Zatím tu EON jeden stojan demontoval, ale jinak se nic zásadního nezměnilo. EON na Lipně jsem od posledního nezdaru už ani nezkoušel, a tak se raději držím v rámci okresu. Kdyby se objevila nabíječka v ČB, dovedu si představit, že se už prakticky odkudkoliv v JČ dá dojet do Jihlavy nebo Vystrkova aspoň s Leafem. Odtamtud už se nějak cestovat dá. ION/C-Zero mají zatím smůlu, u nich ještě bude nutné po cestě dohnat někde (Lhota-Vlasenice?) několik málo čárek. Vůbec nemám tušení, proč je ten náš jih pro všechny tak nezajímavý, že tu dodnes nic (rychlonabíjecího) nestojí.

Napsat komentář