Elektromobil Tesla Model 3 by v Evropě mohla vyrábět Magna

Magazínu InsideEVs se podařilo skrze dodavatelskou společnost Polytec vypátrat, že Tesla údajně jedná o outsourcování výroby elektromobilu Tesla Model 3 v Evropě.

Výrobu elektromobilu Tesla Model 3 v Evropě by mohla zajišťovat společnost Magna Steyr. A třeba by se konečně pořádně rozjela!
foto: Tesla

Tesla už nějakou dobu mluví o tom, že bude potřebovat další nové továrny po celém světě – v Evropě i Číně. Teď to ale vypadá, že evropskou výrobu elektromobilu Tesla Model 3 by mohla zastat dodavatelská firma.

Tesla v současné době údajně jedná s kanadským průmyslovým obrem Magna, který má pobočky také v Evropě. Patří mezi největší světové dodavatele automobilových komponent a pro Teslu již dodává.

V Evropě už navíc Magna Steyr vyráběla vozy Peugeot RCZ nebo Mini Coutryman. V továrně v rakouském Štýrském Hradci (Graz) začne ale brzy vyrábět plug-in hybrid BMW 530e iPerformance a elektromobil Jaguar i-Pace.

Výroba Tesla Model 3 by pro Magna Steyr byla prestižní a vítanou zakázkou. Ostatně, pro koho ne. Navíc by tím výrazně odlehčila hlavnímu fremontskému závodu Tesla, který se potýká s nemalými problémy při rozjezdu výroby Modelu 3.

39 Comments on “Elektromobil Tesla Model 3 by v Evropě mohla vyrábět Magna”

    1. jj a NL2 už celkem taky jde, 300km dojezd slušná, posez
      jj a NL2 už celkem taky jde, 300km dojezd slušná, posez vyšší, není to limo, ale použítí na Chademo €U slušný 😉

      kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/nissan-leaf/

      chademo.com/about-us/fast-charger-maps/european-map/

      mapu to ukáže při WinVer 1709 chrome pouze s 100% zobrazením 😉

  1. Do Česka se valí stále více ojetin, vozový park navíc
    Do Česka se valí stále více ojetin, vozový park navíc výrazně stárne

    zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/do-ceska-se-vali-stale-vice-ojetin-vozovy-park-navic-vyrazne-starne-1338224

    hoši v ČEZku je to marný ;)) Jsme dízl/tsi popelnice Germánie :))

    1. Takže pro neinformované a švihlé obdivovatele úpadkové
      Takže pro neinformované a švihlé obdivovatele úpadkové Západní Evropy a jimi dovážených Afričanů.

      Magna je domluvená se slovany ze Slovinska na pobídkách pro obří továrnu s až 6000 zaměstnanci (zároveň mají předjednané i uvolnění na do poloviny Ukrajinci), dnes je tedy jasné, že tam kromě autodílů pro jiné budou chtít vyrábět i celou TM3.

                1. To je, vývoj začal v roce 2013 a ty to koupíš v roce 2019
                  To je, vývoj začal v roce 2013 a ty to koupíš v roce 2019 to je super novinka 🙂

                2. och, tak to elektromobily od VW, Audi a Porsche jsou na tom
                  och, tak to elektromobily od VW, Audi a Porsche jsou na tom jeste hur. Ti ten elektromobil slibuji uz hodne dlouho, porad ukazuji koncepty a Audi e-tron quatro a Porsche Mission E furt nikde.

                3. Jenže oni to ani ještě nezačali vyvíjet, jenom o tom
                  Jenže oni to ani ještě nezačali vyvíjet, jenom o tom mluví, EV je v podstatě nezajímá. Možná, že to zadají konstruktérům příští rok, aby tak v roce 2022 něco bylo 🙂

                4. Nesnaz se, Pepa ma jen trollovaci naladu
                  Nesnaz se, Pepa ma jen trollovaci naladu

                5. To není trolling, jenom mě fascinuje, jakým způsobem
                  To není trolling, jenom mě fascinuje, jakým způsobem vyrábí TM3. Tesla má 550 tis. předobjednávek a teprve se snaží rozjet linku. Automobilky začnou inzerovat auta, až mají vše připraveno, odzkoušeno a pak to jenom zapnou a vyrábí. Tesla to prostě musí nafouknout rok předem, aby vydyndala po akcionářích peníze na výrobu a pak se to samozřejmě sype. Tenhle proces si jiné automobilky udělají v relativním informačním klidu (taky mají řadu problémů) a nemají denně za zadkem stovky akcionářů, kteří tam čekají se zápisníkem a dělají si čárky, kolikpak toho vyrobili a kolik na akciích vydělají.

                6. Tahle aspoň můžes dávat svoje chytroprdský poznámky na
                  Tahle aspoň můžes dávat svoje chytroprdský poznámky na každej pšouk, kterej se vo nich napíše. Co by si bez Tesly počal, by sis nehty nudou ukousal :))))))))

                7. O Leafu 2 vod Nissanu se mluvilo minimálně 3 roky a co za tu
                  O Leafu 2 vod Nissanu se mluvilo minimálně 3 roky a co za tu dobu nakonec dodal Nissan? Jenom hezkej facelift co je spíš Lafem 1.5 než 2. Šasi je stejný a baterka je taky stejná, jen má o fous vyšší kapacitu, aby se neřeklo. 60 kWh baterka? Ta se odkládá na 2018, takže dodání k vám před barák 2019 …. lol Na aktivní temperování baterky opět zapomeňte. Soudě podle „nadšených“ reakcí místních se s nabíjením taky moc nevycajchlovali. Takže shrnuto podtrženo 2 kroky vpřed, 1 krok zpátky. Vítejte v realitě, ale připravte si miliónek, levnější to nebude.

                8. Každá automobilka nějakým způsobem mluví o
                  Každá automobilka nějakým způsobem mluví o připravovaných věcech, ale nechlubí se rok předem kolik stovek tisíc aut vyrobí za rok. Kde jsou ty sliby Muska o vyrobených TM3 v počtu až 200 tis. ks, když jich sotva do konce roku vyrobí 3 tisíce, což je 1,5 roku od uvedení modelu TM3?

                  Analýza specialisty na sváření mluví i o špatně nastavených svářecích robotech (nebo špatně tažené plechy), kde odlétávající jiskry ukazují na špatné sváry , což může mít velký vliv na pevnost karoserie. Takže výmluva na subdodavatele asi nebude úplně jediný důvod pomalé výroby. Nakonec to dohromady dají, pokud vynechají nesmyslné termíny dodávek a zbytečné proklamace onoho či jiného, jenom jim to prospěje.

                9. Ty si nemáš s kým pokecat viď? :)) Máš nejvyšší čas
                  Ty si nemáš s kým pokecat viď? :)) Máš nejvyšší čas začít lepit lodičky ve flaškách, nebo ti z těch lumpáren co pořád provádí Musk jebne :))))

                10. Vis on kdyz Volkwagen zitra spusti predobjednavky na svuje
                  Vis on kdyz Volkwagen zitra spusti predobjednavky na svuje superduper Tesla killer nadupany auto, tak si ho predobedna 5 lidi, to je ten zasadni rozdil ktery nevidis. Jsi slepy jak krtek. Lidi Tesle veri, jsou ji vdecni za progress ktery pro celou nasi planetu udelala, zakaznici miluji sve auta a vi ze neexistuje konkurence a existovat dlouho nebude. TM3 nema obdoby, neexistuje auto srovnatelne kvality, dojezdu, ekosystemu stejne jako S nebo X. A vo tom to je. Mlet tady muzes porad dokola jak akcionari cpou tesle prachy a lidi ji cpou prachy za obejdnavky ktere uvidi az za rok. Vis on kdyz ma nekdo penize ktere investuje tak je investuje z nejakeho duvodu, ne proto ze se nudi , ale protoze vidi potencial. To vsechno vidi investori i zakaznici v Tesle. V VW nebo Skodovce to opravdu nikdo nevidi. Takze prosimte nasedni do sve zaprdene Kie, dej si plachtu na strechu a by si dojel aspon kolem komina a o Tesle si nech jen zdat 🙂

                11. Dobře, ty zase nastartuj sračkomet, nandej traktoristický
                  Dobře, ty zase nastartuj sračkomet, nandej traktoristický sluchátka, zavři oči a představuj si Teslu 3. 🙂

                  Mě to chlapci s váma baví, kdyby nebyla Tesla, nebyla by tady vůbec sranda, chytáte na první našlápnutí, tak to má být.

                12. To je vzajemne, my taky radi obcas setrem mistniho trolla 🙂
                  To je vzajemne, my taky radi obcas setrem mistniho trolla 🙂 Sice se pak citim trosku provinile, jako bych nafackoval malymu decku, ale cloveku se ulevi 🙂

                13. Je mi líto, že už Teslu nemáš, tak se snažím, abys to
                  Je mi líto, že už Teslu nemáš, tak se snažím, abys to nějak mohl ventilovat a udělat si alespoň trochu radosti, protože dle tvých příspěvků ji moc v životě nemáš….

                14. …a potom jenom zapnou a vyrábí :-D. Třeba v Kvasinách,
                  …a potom jenom zapnou a vyrábí :-D. Třeba v Kvasinách, že jo, kde pomalu na všechno, co vyráběj je čekací doba rok a to se bavíme o desítkách tisíc kusů. Kdyby měli třeba na Karoq 550 tisíc předobjednávek, tak je čekačka 10 let :-D.
                  Tesla, pokud vím, tak měla od začátku v plánu vyrábět půl milionu vozů ročně od roku 2020 a až potom, co obdržela tolik předobjednávek tak dělá všechno proto, aby to uspíšila o dva roky.
                  Stejně tak s tím nafouknutím to trošku přeháníte. Tesla asi může za to, že na za čtvrtletí, kdy vydá jednu souhrnnou zprávu, 3 články na blogu a 20 tweetů od Elona, tak z toho Hybrid/Electrek udělá 200 zpráv.
                  Jiné automobilky to ale nemají jinak, jenom prostě nesledujete ty správné weby a vězte, že je třeba i VW fan web, kde se třeba dozvíte, že jistá žena dostala staršího Golfa za McDonald’s sečuánskou omáčku a takových zpráv je tam denně několik, stejně jako zde o Tesle.

                15. To je dobre ,Josefe, ze Vas fascinuje, jakym zpusobem vyrabi
                  To je dobre ,Josefe, ze Vas fascinuje, jakym zpusobem vyrabi Tesla model 3. Mne take. A hlavne to ,jak uspesne ve sve kratke historii Tesla funguje. Je znama tim, ze kazdy model ma pri rozjezdu velke zpozdeni. To proste k ni patri. Kdo to auto chce, tak si pocka, neremca – nebo remca – ale ve finale je nadseny produktem. Kdo si ho nikdy nekoupi, tak pise sagy o tom, jak je to u Tesly vse spatne a jinde lepsi. Kazdy podle sveho..Tady se muze kazdy vypsat.

Napsat komentář