Volkswagen chce investovat 1,5 mld. eur do elektrifikace autobusů a nákladních aut

Volkswagen trochu s křížkem po funuse zpozorněl a všiml si, že elektrobusy jsou populární. A že brzy budou nejspíš i elektrická nákladní auta.

Tahač Volkswagen Constellation
foto: Volkswagen

A jak to tak u velkých molochů bývá, náskok ostatních chce Volkswagen dohnat penězi. Oznámili to zástupci koncernu na nedávné akci Innovation Day v Hamburku.

Do vývoje a výroby elektrických autobusů a nákladních elektroaut hodlá Volkswagen v následujících pěti letech investovat asi 1,5 mld. eur. Prvním příkladem jeho snahy bude už letos nový Volkswagen eCrafter s 43kWh baterií a dojezdem 200 km.

Kromě toho se ale chystá také malá dodávka založená na konceptu elektromobilu Volkswagen I.D. Buzz s přídomkem „Cargo“. Ta by měla jít do výroby v roce 2022.

Navíc chystá Volkswagen skrze svou divizi MAN také elektrická nákladní auta a tahače. Prvních devět plně elektrických trucků obdrží zákazníci v Rakousku do konce letošního roku.

Nakonec Volkswagen potvrdil, že sériová výroba elektrických autobusů začne do roku 2020.

11 Comments on “Volkswagen chce investovat 1,5 mld. eur do elektrifikace autobusů a nákladních aut”

  1. To by už ale mohli výrobcovia skôr popracovať na skutočne
    To by už ale mohli výrobcovia skôr popracovať na skutočne vysoko kapacitných článkoch. Nároky nákladných áut sú v desiatkach až stovkách kW výkonu, tam by sa zišli články s kapacitou 1 kWh/1 kg a viac. Myslím že kapacita akumulátorov je najväčší problém elektromobility a dúfam že v najbližších rokoch dôjde k rapídnemu pokroku.

  2. Proč je u článku, kde se píše, že do konce roku dostanou
    Proč je u článku, kde se píše, že do konce roku dostanou v Rakousku zákazníci 9 elektrických tahačů od divize MAN, ten nafťák VW s brutální chladící maskou a nádrží velikosti vany mezi koly? Tak mají tu elektriku nebo ji nemají?

Napsat komentář