Nabíjecí stanice Tesla Supercharger nabídnou občerstvení, mohly by konkurovat Starbucks

Čím dál tím větší nabíjecí stanice Tesla Supercharger nabízejí příležitost k lepšímu využití. Tesla plánuje u těch opravdu velkých i obchody s občerstvením.

Elektromobil Tesla Model S na nabíjecí stanici Supercharger
foto: Tesla

Celosvětová síť nabíječek Tesla Supercharger se neustále rozrůstá. A to nejen co do počtu, ale i velikosti. V Kalifornii se staví Supercharger se 40 stojany, podobné rostou také v Norsku. V Číně dokonce s 50 stojany!

Stále rozsáhlejší nabíjecí stanice Supercharger jsou příprava na masivní rozšíření elektromobilů Tesla, které se vyrábějí stále vyšším tempem (letos směřuje Tesla ke 100 000 vyrobených aut). A zejména na příchod Tesla Model 3, jehož výroba konečně stoupá.

Nabíječky Supercharger jsou dnes nejrychlejší nabíjecí stanice pro elektromobily na světě. Nabízejí výkon až 135 kW, zatímco konkurence se zatím ustálila na 50 kW. Díky tomu stačí půlhodinové zastavení a můžete vyrazit dál.

Elon Musk, šéf Tesla, si představuje, že tuhle půlhodinku by mohli řidiči strávit na vyvoněných záchodech nebo posezením v občerstvení. Mluví se proto o potenciálním partnerství například se sítí kaváren Starbucks.

Redaktoři magazínu BusinessInsider jsou ale proti takovému kroku – partnerství se zaběhnutou značkou. Poškodilo by to prý totiž značku Tesla, která se snaží o maximální vertikální integraci – tedy kontrolu všeho od výroby auta po výrobu energie pro něj.

Tesla chce ovládat celý zážitek svých zákazníků, což dokazuje například i sázka na vlastní audiosystém namísto u ostatních automobilek běžnějšího partnerství se známými značkami (Bose, JBL apod.).

Dočkáme se tedy nakonec také obchodů Tesla Café a kávy Musk’s Choice? Marketing umí Tesla na jedničku a tohle je další příležitost, jak to ukázat. Ostatně, jiné prémiové značky už také prodávají kde co, od povlečení Ferrari po hodinky či kuličková pera Mercedes-Benz.

9 Comments on “Nabíjecí stanice Tesla Supercharger nabídnou občerstvení, mohly by konkurovat Starbucks”

    1. Čína je pupek světa, nikoli díra ČEZká
      Čína je pupek světa, nikoli díra ČEZká ;))

      auto.cz/nejvetsi-nabijeci-sit-tesly-vznika-v-cine-pro-kolik-elektromobilu-110272

      PS: však kerej debil by taky chtěl na ulici chcípat jedy a ještě za to arabákoj platit a plácat se po ramenou jakej je pašák? … čech :)))DDDD

  1. Off topic : Aktuální průzkum ohledně hybridních a elektro
    Off topic : Aktuální průzkum ohledně hybridních a elektro aut – “ Hybridní pohon by volilo 15 procent Čechů, elektromobil 13 procent.“
    ekonomika.idnes.cz/elektromobily-cesko-pruzkum-alternativni-pohon-benzin-pjw-/ekonomika.aspx?c=A171002_011056_ekonomika_rts

Napsat komentář