Česká firma Olife Source buduje v Česku další síť nabíječek

Český start-up Olife Source uvádí na trh 
bateriová úložiště pro domácnosti. Kromě toho připravuje také stavbu rozsáhlé sítě nabíjecích stanic pro elektromobily.

Petr Dvořák u nové nabíjecí stanice společnosti Olife Source, jimiž chce pokrýt celou Českou republiku
foto: Hybrid.cz

Olife bateriové úložiště je podle tiskové zprávy „efektivním řešením pro domácí fotovoltaické elektrárny“. Většinu spotřeby elektrické energie si díky němu může každá domácnost pokrýt sama.

„Naše společnost zajistí kompletní instalaci 
a zprovoznění celého systému. Dále každému zákazníkovi pomůžeme se získáním dotace až 150 000 korun z programu Nová zelená úsporám,“ píše se v tiskovce. Úspora elektřiny je údajně až 80 %.

Protože Olife Source má ambici stát se rozhodujícím hráčem při řešení některých otázek obnovitelných zdrojů energie v České republice, tak kromě bateriových úložišť pro domácnosti buduje i síť nabíjecích stanic pro elektromobily a dodává speciální lithiová energetická úložiště pro lodě.

Olife Box - nástěnná nabíjecí stanice společnosti Olife Source

Olife Box – nástěnná domácí baterie společnosti Olife Source
foto: Olife

Olife vyvíjí vlastní nabíjecí stanice. Na veletrhu For Arch 2017 v pražských Letňanech aktuálně prezentovala nabíječku OlifeEnergy AC vybavenou dvěma konektory (Typ 1 – Yazaki, Typ 2 – Mennekess) a s max. výkonem 22 kW umožňující duální provoz.

Ve vývoji je pak ještě rychlonabíječka OlifeEnergy DC s pistolemi CHAdeMO a CCS a výkonem 50 kW. Firma má ambice pokrýt rovnoměrně celou Českou republiku, což by mělo znamenat až kolem 250 nabíjecích stanic!

Zároveň chce umožnit jednorázové nabití a přímou platbu kartou a nabíjení bez nutnosti registrace a poskytování osobních údajů. Spuštění testovacího provozu by mělo proběhnout ve čtvrtém čtvrtletí 2017.

Jedním z hlavních investorů, představitelem společnosti a předsedou dozorčí rady Olife Source je Ing. Petr Žaluda. Vývojářský tým vede Miroslav Vejman, tým site planningu pak Petr Dvořák. Oba dříve pracovali ve společnosti GWL Power.

tisková zpráva, vlastní

32 Comments on “Česká firma Olife Source buduje v Česku další síť nabíječek”

    1. No nevim, u mě byli se stanicí, že prej to všechno
      No nevim, u mě byli se stanicí, že prej to všechno vyřídí, postaví a nic po mě nechtějí. No ale taky že nechtějí platit skoro žádný nájem 😉 Že prej na dotace nečekají a jedou to celý z investic. Žaluda do toho asi pustil nějaký úspory :-))

        1. je to parádní podnikání v Čechčiji žejo vemeš dotaci
          je to parádní podnikání v Čechčiji žejo vemeš dotaci chvíli děláš že něco děláš pak že to nejde a deš si posvým i s dotacej 🙂 Anebo ta vo Chroustoj slyšels, proste firma šlape tak syspeš do harantů pak to nejde tak vyhlásíš chrach, na pohledávky investorů nic nezbyde tak řekneš sory jako riziko investice a deš si po svým. Parádakapytalizmuc v Čégi hej 😉

  1. 250 nabíjecích stanic . To je Ambiciozní cíl .
    V

    250 nabíjecích stanic . To je Ambiciozní cíl .
    V Porovnání ČEZ byl zatím schopen za několik let zprovoznit
    27 rychlonabíjecích stojanů DC a 50 nabíjecích zásuvek AC
    http://www.elektromobilita.cz/cs/mapa-dobijecich-stanic.html
    Většinu bude zajímat Jak to bude s placením . Jestli bude možné platit bankovní kartou Přímo u stojanu, nebo bude nutná přihlašovací Čipová karta a registrace do Clubu nebo obojí ?
    Můj osobní názor je, že by na stojanech měla být umístěna i zásuvka 230V .
    Jsou takoví kterým 230 V s proudem do <16A Stačí.
    Prosííím nezapomínejte na Ně.
    https://www.youtube.com/watch?v=m0o5dnN22q4

  2. výborně !! tvrdě do těch fosilních dízlprasat :))))
    výborně !! tvrdě do těch fosilních dízlprasat :)))) ránama nešetřit

    Další tři města nechtějí stará auta v centru. Zvažují, že jim omezí vjezd

    ekonomika.idnes.cz/cesko-emise-nizkoemisni-zony-ministerstvo-zivotniho-prostredi-praha-1z6-/ekonomika.aspx?c=A170924_163852_ekonomika_lre

    1. Další tři města nechtějí stará auta v centru.
      Další tři města nechtějí stará auta v centru. Zvažují, že jim omezí vjezd

      ekonomika.idnes.cz/cesko-emise-nizkoemisni-zony-ministerstvo-zivotniho-prostredi-praha-1z6-/ekonomika.aspx?c=A170924_163852_ekonomika_lre

      … to aby to šlo i na titulku 😉

          1. Jsem v tom také skeptik. Mohly by tomu pomoci opravdu velké
            Jsem v tom také skeptik. Mohly by tomu pomoci opravdu velké peníze. Většina obchodních center při jednáních o nabíjení prohlásila klasicky – pronajměte si místo, nainstalujte si to a pak nám budete pravidelně platiti za to, že můžete u nás prodávat elektřinu do aut. Páč jich k nám jezdí hodně.
            Ovšem pokud nová firma myslí nabíjením zásuvky Mennekes, pak rozvodná deska s 400V 32A, 400V 16A a obvykle 2x 230V 16A visí prakticky v každých podzemních a nadzemních garážích. Stačí jen trochu hledat. A 250 míst můžete mít i v jednom větším městě.

    1. Supercharger chce „jen“ 5 Kč/kWh, pouze se tam nesmí po
      Supercharger chce „jen“ 5 Kč/kWh, pouze se tam nesmí po nabíjení nechat auto stát, to je pak nejdražší parkování na světě. Časem se ceny usadí při větší konkurenci, pak se bude řešit opět spotřeba aut, on je rozdíl jezdit za 24 kWh/100km, nebo za 16 kWh/100km

Napsat komentář