POZVÁNKA: Den čisté dopravy Opavska – Eko rallye po památkách opavského Slezska

V sobotu 23.9.2017 se mezi 9 a 17 hodinou uskuteční velká akce Den čisté dopravy Opavska. Pořádá ji – v rámci Místní agendy 21, směřující k čisté mobilitě v regionu – město Opava a Místní akční skupina Opavsko z.s.

V sobotu 23. září 2017 se od 14 do 17 hodin v Hrabyni u památníku 2. světové války koná Den čisté dopravy
foto: Den čisté dopravy

Akce začne registrací elektromobilistů v Opavě na Horní náměstí u radnice, kde bude přichystáno i nabíjení zdarma. Po registraci, přidělení startovních čísel a nezbytném focení před Opavskou hláskou se kolona přesune do Městských sadů Opava na ulici Jeselská.

V Městských sadech probíhá souběžně akce „Opava v pohybu“. V 10 hodin zde bude Den čisté mobility Opavska slavnostně zahájen. Spanilou jízdou se vydá kolona elektrovozidel směrem na obec Slavkov.

V ní v 11:30 vedení obce slavnostně otevře veřejnou nabíječku. Ihned poté odstartuje Eko Rallye s volným průběhem soutěže. Cílem je navštívit co nejvíce v mapě označených památek regionu a dorazit do 15 hodiny z Opavy do Hrabyně.

Tam od 14 hodin začne jarmark, představení volnočasových aktivit a her na ploše před památníkem II.světové války. K dispozici budou nabíjecí místa pro elektrovozidla v rámci 2.ročníku elektrosrazu Hrabyně.

V 15:30 zde skončí soutěž Eko Rallye, následuje výstava elektromobility a slavnostní otevření veřejné nabíječky v obci. Vyhlášení výsledků Eko Rallye za účasti VIP hostů se očekává v 16 hodin, oficiální konec akce v 17 hodin.

vlastní

5 Comments on “POZVÁNKA: Den čisté dopravy Opavska – Eko rallye po památkách opavského Slezska”

  1. Dobrý den všem,
    upozornili nás někteří elektromobilisté

    Dobrý den všem,
    upozornili nás někteří elektromobilisté se staršími vozidly, že by při těch přejezdech nebylo od věci nabíjet i jinde, než v Opavě a Slavkově, když Hrabyně s nabíječkou je současně cíl. A že se svými vozidly by při mezinabíjení (třeba při obědě) dokázali objet více památek.
    Místní kolega elektromobilista Petr Doležel, čímž to mu veřejně děkuji, promptně v regionu zajistil další 3 nabíjecí místa:
    – Neplachovice (Zámecká ulice) před bránou do zámeckého parku bude umístěn obecní rozvaděč. Zásuvka 5pin 400V/32A (jištění 3x25A), celý příkon (3x25A) je k dispozici pro nabíjení. Je tedy potřeba redukce, zatím jedná o zapůjčení rozvaděče osazeného zásuvkami 230V/16A, který by se zapojil do obecního rozvaděče, zásuvky 1x 5pin 32A (400V/25A) a 3x klasická 230V/16A.
    – Neplachovice rodinný dům Na Hrázi 64 s rozvaděčem v garáži. 1x 5pin 400V/16A a 1x klasická zásuvka 230V/16A.
    Vjezd zajistí dálkově po zavolání na číslo 724 710 021.
    – Mokré Lazce, nabíjení před bránou rodiného domu Hájová 359 (novostavba, stavební rozvaděč 1x400V/16A, 3x230V/16A).

    1. Jak jsem to počítal já, tak při objíždění více
      Jak jsem to počítal já, tak při objíždění více památek (třeba 12) nebude čas nikde nabíjet. V tom časovém limitu se jich dá objet max. 17 a to na žádném místě nestráví ani 10 minut.
      I z malou kapacitou (kolem 20kWh) se to dá projet bez nabíjení a dojet do cíle s min 1/4 kapacity (pokud nebudou objíždět ty nejvzdálenější lokality.

      A elektromobil to může vyhrát jedině, když bude takový slejvák, že cyklista(pěší) neudělá více než 4 památky. 😉

Napsat komentář