Tesla ukáže svůj elektrický kamion 26. října, bude i testovací jízda

Elon Musk původně ohlásil odhalení elektrického kamionu Tesla Semi na 26. září. Nyní ale vše o měsíc posunul.

Elektrický tahač Tesla Semi bude spadat do třídy 8, tedy nejvyšší třídy dle americké klasifikace dálkových tahačů. Co se týká dojezdu, bude se ale pohybovat na její spodní hranici a nebude ani nabízet místo na spaní.
foto: Tesla

Na svém Twitteru Elon Musk aktuálně uvedl: „Odhalení a test Tesla Semi předběžně stanoveno na 26. října v Hawthorne. Stojí za to tuhle bestii vidět osobně. Je neskutečná.“

Nejnovější spekulace hovoří o tom, že elektrický tahač Tesla Semi ujede na jedno nabití kolem 500 km, tedy minimum toho, co lze považovat za „dálkové“ cesty.

Elektrický truck bude z velké časti vyroben z komponentů pro Tesla Model 3. „Je to několik elektromotorů z Modelu 3, …“ řekl kromě jiného Elon Musk.

I díky tomu by se společnosti Tesla mělo dařit držet výrobní náklady Tesla Semi velmi nízko.

20 Comments on “Tesla ukáže svůj elektrický kamion 26. října, bude i testovací jízda”

        1. Spravne, uz to niekto skusal s BMW I3 – videl som na youtube,
          Spravne, uz to niekto skusal s BMW I3 – videl som na youtube, generator mal priamo v aute a kabel siel cez pootvorene okno 🙂
          Ziadny elektromobil by nemal dovolit odist so zapichnutym kablom. S pouzitim generatora za jazdy zrejme nerataju 🙂

    1. Kdyby si pan poridil generator na evropskych 230VAC, tak by
      Kdyby si pan poridil generator na evropskych 230VAC, tak by mohl nabijet skoro 2x rychleji. Ty americke 110VAC jsou nanic.
      Ja mam podobny generator-inverter na 3150 kVA a muzu v pripade potreby nabijet 10 A pri 230VAC = 2300 W. Spotreba je kolem 2 l/h, tak to je fakt jen pro uplnou nouzi, na chybejicich 10-20 km k nabijecce. A je nutne propojit jeden pol s uzemnenim, jinak auto nenabiji.

Napsat komentář