Autosalon IAA Frankfurt 2017: elektromobil Mercedes-Benz EQ A s dojezdem 400 km

Na letošním autosalonu IAA ve Frankfurtu se představil druhý člen nové rodiny elektrických aut Mercedes-Benz EQ. Je jím elektromobil Mercedes-Benz EQ A.

Koncept elektromobilu Mercedes-Benz EQ A je po SUV Generation EQ druhým zástupcem nové řady elektrických aut
foto: Mercedes

Velikostně je Mercedes-Benz EQ A auto srovnatelné s třídou A. Místo čtyř dveří má ale jen dvoje, jde tedy o tzv. „hot hatch“ typu Volkswagen Scirocco (jehož nová generace má být také na elektřinu). Reálný dojezd na jedno nabití má činit 400 km.

Mercedes-Benz EQ A

Mercedes-Benz EQ A
foto: Mercedes-Benz

Auto využívá 60kWh baterii, dva elektromotory o výkonu 200 kW a pohon všech čtyř kol. Zrychlení 0-100 km/h zvládne za pět sekund. Nabíjet je možné AC, DC i bezdrátově.

Mercedes také naznačil, že nový elektromobil by se mohl prodávat v několika variantách v závislosti na kapacitě baterie. Už to samo o sobě prozrazuje, že Mercedes tentokrát nejspíš skutečně vážně přemýšlí o jeho výrobě.

Mercedes-Benz EQ A

Mercedes-Benz EQ A
foto: Mercedes-Benz

Mercedes, resp. Daimler, už dříve veřejně avizoval, že do roku 2022 uvede na trh deset nových elektromobilů. A tohle by mohl být jeden z nich. Nám by se rozhodně líbil!

tisková zpráva

8 Comments on “Autosalon IAA Frankfurt 2017: elektromobil Mercedes-Benz EQ A s dojezdem 400 km”

  1. Jestli tomu dobře rozumím, tak tohle EQ A má být tím
    Jestli tomu dobře rozumím, tak tohle EQ A má být tím nejlevnějším a tedy technologicky nejjednoduším vozem z nové řady EQ. V tom případě mi uvedené parametry připadají jako velmi dobré. Dá se tak očekávat že vyšší třídy budou mít i mnohem zajímavější parametry mimo jiné i baterie.

Napsat komentář