Škoda Economy Run i letos prověří úsporné řidiče

Za necelý měsíc, 23. září 2017, se pojede už 36. ročník soutěže Škoda Economy Run, tentokrát s podtitulem „Kolik vám bere?“. Vítáni jsou všichni řidiči vozů Škoda.

​Věra a Jan Horníčkovi vyhráli v roce 2016 35. ročník soutěže Škoda Economy Run. Posádka v soutěži o nejnižší spotřebu zvítězila s vozem Škoda Citigo se spotřebou pouhých 3 l/100 km.
foto: Škoda Auto

Škoda Auto i letos pořádá prestižní soutěž ECONOMY RUN. V sobotu 23. září si budete moci na trati Mladá Boleslav – Kosmonosy – Vrchlabí a zpět vyzkoušet spotřebu vašeho automobilu.

A nejen to, zároveň své řidičské schopnosti a stav vozu přepočíst na ekologickou stopu, konkrétně produkci CO2 v přepočtu na ujetý kilometr.

Soutěž je vypsána pro silniční vozy značky Škoda modelové řady Citigo, Fabia, Roomster, Rapid, Octavia, Yeti, Superb a Kodiaq s benzínovými, naftovými nebo motory.

Jiný alternativní pohon (, PHEV, …) není povolen. Jakékoliv úpravy na vozidle musí být schváleny příslušnými orgány a uvedeny v technickém průkazu vozidla.

K soutěži budou připuštěna vozidla modelového roku 2003 a mladší – v kódu VIN je na 10. pozici je uvedena číslice 3 a vyšší nebo písmena A-J.

Tyto skutečnosti doloží posádka odesláním kopie Technického průkazu spolu s přihláškou. Pořadatel si vyhrazuje právo připustit k soutěži i starší vozy, které splňují technické požadavky na použitý způsob vyčtení množství paliva.

tisková zpráva

23 Comments on “Škoda Economy Run i letos prověří úsporné řidiče”

  1. Tak do modelového roku se akorát vejdu a s 1.9Tdi jim
    Tak do modelového roku se akorát vejdu a s 1.9Tdi jim ukážu eko-spotřebu. Dnes do práce za 4,3l/100km a když se budu hodně snažit, tak za 3,5l/100km to ujedu. Občas tomu ale naložím, neboť nechci rostlinkám odepírat čerstvé CO2.

          1. Katalyzátor mám i nemám. Náležitě jsem jej s velkou
            Katalyzátor mám i nemám. Náležitě jsem jej s velkou pečlivostí upravil tak, že pohledem lajka tam je a pohledem zkušeného technika vybaveného měřící technikou se tváří stejně, jako trubka co do něj vstupuje. Čili dutý jak bambus. Zkrátka pokud byste měl zájem si tento skvost prohlédnout, určitě mne naleznete v okolí krásných Moravských naftových dolů. To bude Váš Leaf koukat (celkově má ty světla nějaké vytahané :-)). Na závěr nezapoměňte své rakety vybavit bezemisním palivem nebo si na střechu připravte prak.

            Jogurt Florian

  2. ja jazdím takýto economy run každý týždeň s mojou
    ja jazdím takýto economy run každý týždeň s mojou Haťapkou 1,2 liter, silný ročník 2003.
    ak na to nešlapem agresívne, a tých pár km po dialnici, čo to mám domov idem max 110, tak nemám problém dostať sa so spotrebou niekam na 5,1 – 5,2. Pri extrémne šetrnej jazde a priaznivej doprave niekedy aj 5,0.
    Pravda, nemá to klímu – tam sa niečo ušetrí 🙂

Napsat komentář