BYD dodá do Londýna téměř stovku elektrických autobusů

Londýn elektrifikuje svou hromadnou dopravu, konkrétně autobusy. Nové elektrobusy dodá čínská společnost BYD, celkem zatím 89 kusů.

Dvanáctimetrový elektrobus BYD – Alexander Dennis 12m Electric Bus
foto: BYD

Celkem 11 nových elektrobusů nasadí londýnský dopravní podnik Transport for London od února 2018 na lince 153. Dalších 19 jich začne od srpna 2019 jezdit na lince 214.

Autobusy poskytne a bude je servisovat společnost Go-Ahead London. Ta díky tomu bude mít v depech Waterloo, Camberwell a Northumberland Park celkem už 95 čistých elektrobusů BYD ADL.

Elektrobus BYD ADL Enviro200EV 10.8m

Elektrobus BYD ADL Enviro200EV 10.8m
foto: BYD

Dalších 23 elektrických autobusů BYD bude provozovat společnost Metroline v centrální části britské metropole na lince 46. Půjde o nízkopodlažní autobusy BYD ADL Enviro200EV 10.8m.

7 Comments on “BYD dodá do Londýna téměř stovku elektrických autobusů”

  1. Kde je Iveco, Man, Mercedes, Solaris, Škoda, Karosa-Renault a
    Kde je Iveco, Man, Mercedes, Solaris, Škoda, Karosa-Renault a další desítky evropských výrobců? Jak to, že v Británii musí kupovat elektrobusy z druhé strany polokoule? No protože jsme s vývojem v pérdeli pane hrábě, jak říká klasická filmová hláška. Chrlíme jen sračkomety a plynoprdy.
    Ale nemusíme truchlit. Ženských je polovina populace, ty budou do pár desítek let hezky sedět na zadku doma a bez páníčka se nikam nehnou. To máme ušetřeno 50% provozu. No a páníček na velbloudovi dorazí, kam potřeba. Jen bude nadávat na řídkou síť stájí pro velbloudy 🙁

    1. Mám za to, že Londýn ji již ověřil u čínských
      Mám za to, že Londýn ji již ověřil u čínských provozovatelů kteří nemudrují a busy dlouhodobě užívají. Tedy aspoň to, že po nějakou jím danou dobu pravděpodobně nemají výrazné problémy. To že po Číně jezdí přes 1/4Mbusů tu již proběhlo :-(. Bohužel jsme ve vývoji až za opicemi. A to se již nezmění. Zvlášť s našimi (mo)mentálními schopnostmi. V dnešní době pořád mlít tantru o nevhodnosti eletromobility pro běžného ovčana je už na úrovni debility.

    1. já si jednou koupil vrtáky do železa Made in China a ty
      já si jednou koupil vrtáky do železa Made in China a ty vrtáky se při vrtání zkroutily, jsem nic takového ještě neviděl, nebo k vodovodní baterii ty připojovací S kusy kde byla poloviční tloušťka stěny trubky a prasklo to, naštěstí to prasklo zrovna když jsem byl doma, na druhou stranu když číňani chtějí umějí vyrobit i kvalitní věci ale nesmí šidit materiál :-)) takže např. Siemens made in China mi vůbec nevadí, Huawei 3G modem taky paráda už běží 3roky 365dní 12h v kuse

  2. Americká automobilka Ford dnes informovala o plánované
    Americká automobilka Ford dnes informovala o plánované spolupráci s čínskou firmou Anhui Zotyy Automobile. Pro čínský trh posléze firmy chtějí začít vyrábět elektrické automobily. Zmiňovaná čínská automobilka v první polovině tohoto roku prodala 16 tisíc elektrovozů, což z ní dělá lídra na trhu malých elektrických aut v zemi.

    fio.cz/zpravodajstvi/zpravy-z-burzy/198186-ford-oznamil-spolupraci-s-cinskou-automobilkou-ohledne-elektrickych-aut

Napsat komentář