Elektromobily Tesla si vás uloží do cloudu

Elon Musk na svém Twitteru opět odhalil novinky připravované pro elektromobily Tesla. A potvtrdil tím, že Tesla Model 3 bude po všech stránkách přelomové auto.

Profily řidičů jsou další jednotlivostí, ze kterých chce Tesla vybudovat svůj systém sdílení aut Tesla Network. Podrobnosti o této síti chce zveřejnit příští rok.
foto: Tesla

Elektromobily Tesla Model S a Tesla Model X umožňují uložit si jízdní profil – podobně, jako mnohé jiné luxusní vozy. Elon Musk ale nyní potvrdil, že Tesla se chystá tyto profily přesunout do cloudu.

De-facto tím potvrdil zásadní orientaci elektromobilu Tesla Model 3 směrem ke sdílení aut, tedy přípravě služby Tesla Network. Každý Tesla, do které sednete, se vám ve všech ohledech přizpůsobí.

Bude to nejmarkantnější právě u elektromobilu Tesla Model 3, kde bude prakticky vše nastavitelné pouze softwarově. Cloudové profily ale bezesporu najdou využití i jinde (zápůjčky aut, náhradní auta).

Elon Musk

23 Comments on “Elektromobily Tesla si vás uloží do cloudu”

  1. FB prej nahrává vo čem se třeba v blízkosti mobilu často
    FB prej nahrává vo čem se třeba v blízkosti mobilu často bavíte i když je vypnutej a pak vám podle toho sází reklamy na podobné téma. Nezávisle na sobě to pozorovalo víc lidí na jednom hackerským fóru. Naštěstí pro nás mu asi rozpoznávání češtiny zatím moc nejde, nebo aspoň jsem to nepozoroval 😉

    Kdo je hodně paranoidní, tak můžu mabídnout link na fundovanou vědeckou MIT studii jak moc vás ochrání čepice ze staniolu :)))))

    1. nezávisle a o čom,
      staručičký vtip ako stálipri

      nezávisle a o čom,
      staručičký vtip ako stálipri niagarských vodopádoch a mysleli – koľko by sa na nich dalo zarobiť, koľko elektriny a slovák na sex. „na ten myslím furt“.
      takže o čom by boli sk reklamy? o najlepšíchpolitikochsk.
      a tie staniolové, alobalové by si potreli horčicou zvonka i zvnútra.

  2. Ideální pro tlusťochy, důchodce a lidi se sníženou
    Ideální pro tlusťochy, důchodce a lidi se sníženou pohyblivostí či atypickým vzrůstem.

    Možná taky usoudili, že plánovaná výroba autonomních taxi mini busíků nebude potřeba a značnou část zvladne sdílení autonomních Tesla autíček, kterou jsou k tomu připravená už od kolíbky.
    Hakeři budou mít žně 🙂

  3. Podle me tohle spis ukazuje na to, ze – alespon na docasnou
    Podle me tohle spis ukazuje na to, ze – alespon na docasnou dobu (asi neco jako se SSSR na vecne casy:)) – prijde klasicky car sharing, ne autonomni (napr. k cemu by bylo nastavovani polohy volantu?).

    Mimochodem, vcera jsem koukal na Bjorn shrnuti eventu a stezoval si, ze rano prochazel parkoviste a predane T3 nikde…

  4. S tímhle jsem měl ještě do nedávna taky problém.
    S tímhle jsem měl ještě do nedávna taky problém. Například FB ani nic jiného nemám dodnes.
    Bohužel, ale doba je taková, že buď bych se musel odstěhovat někam do lesa a odříznout se od civilizace a nebo se musím smířit s tím, že mě na každém rohu sleduje nějaká kamera a podobně.
    Nakonec, když se na vás bude chtít někdo vyspat tak vás může sledovat fyzicky, odposlechnout telefon taky není nic neřešitelného. To by se člověk musel zbláznit, kdyby tohle všechno řešil a domýšlel.
    Tedy za mě, je mi to ukradené. Nedělám nic za co bych se musel stydět a tím pádem ať si mě třeba vyfotěj a zarámečkujou.

    Jinak, ale souhlasím, že tu kameru co sleduje řidiče možná pár lidí nevydejchá.

    PS: A koukejte se zaregistrovat ať víme kdo nám to tu co píše. 🙂

    1. Uklidni se, podkud máš šmatla mobil, notebůk a lepší TV
      Uklidni se, podkud máš šmatla mobil, notebůk a lepší TV s kamerou a hlasovým ovládánim, tak tě už dávno sleduje každá z těch věcí a vše je uloženo někde na klaudech už léta letoucí.
      Všecheny telefoní rozhovory a i wifi komunikace je nahrávána a sledována pomocí Evropského Echelonu a amerického NSA už po desetiletí. Oni jsou přicuclý rovnou na podmořskejch kabelech i jinde. Špionážní drony vysávaj bezdrátovou komunikaci po celý Evropě.
      Ve Windows 10 i ve svojí Tesle vyloženě souhlasíš se sledováním a ukládáním dat o tobě. Myslím, že bez toho ti Teslu snad ani neprodaj, leda jako těžítko ;). Stejně tak se ukládaj data o tvejch bankovních transakcích, kreditkách, paypelech a nákupních manýrech. Všechny kecálkové, mesedžové, Skypové, Wazupové, Vibrové atd atd jsou často založeny tajnýma službama a maj sídlo, servery a majitele buhví kde.

        1. Nepřehlédl, ale asi v tobě stále něco zůstalo 😉
          „S

          Nepřehlédl, ale asi v tobě stále něco zůstalo 😉
          „S tímhle jsem měl ještě do nedávna taky problém. Například FB ani nic jiného nemám dodnes.“

          Já k netu přistupu s velkou nedůvěrou už prvopočátku, ale využívám ho naplno. Samozřejmě z toho přemejšlím a žádnejm soc. sítím nedávám žádné osobní informace už od prvopočátku.

    1. vyjde aktualizovany M3 s motorcekom aj v tom zrkadle LOL
      Ja

      vyjde aktualizovany M3 s motorcekom aj v tom zrkadle LOL
      Ja osobne nechcem aby si akekolvek zariadenie o mne nieco ukladalo a uz vobec nie do cloudu! Tesla si zacne este tou kamerkou robit aj fotky tvari vsetko bude parovat na socialne siete atd… Tak krasne sa to bude dat vsetko zneuzit…

          1. No ale to je snad samozřejmá funkce u carsharingu. Teda
            No ale to je snad samozřejmá funkce u carsharingu. Teda alespoň teď to tak je u eMuj, kde vědí (a je to uložené v historii) kdy a kde jsem si auto půjčil a kdy a kde jsem ho vrátil, samozřejmostí je v průběhu jízdy sledování přesné polohy vozidla. Pro mě po odemčení auta mobilem z mého účtu (ano, to také eMuj umí) by bylo nastavení sedaček a oblíbené rozhlasové stanice jenom příjemnou a velmi žádanou funkcí. Když se na to podívám z druhé strany, tak nevím, jestli bych chtěl půjčovat auta a nevědět kdo si je půjčil, kdo je řídí a kde se ta auta nacházejí.

        1. Pridajte si k tomu nedavne info ako „hesla, otlacky prstov, si
          Pridajte si k tomu nedavne info ako „hesla, otlacky prstov, si scan rohovky uz nebude pre odomknutie mobilu potrebny, postaci sa pozriet do kamery a ta s spravi 3D scan tvare a odomkne sa „len“ majitelovi“.

          A hned tu mame ako vysledok „3D scany tvari pouzivatelov TM3 ulozene v cloude“.

          Ani si nechcem predstavit, kde vsade sa pri kompromitacii takych udajov z cloudu potom hackeri (aj ti z tajnych sluzieb) mozu volne dostat – najmensim zlom budu informacie na socialnych sietach …. ale kludne aj ucty v bankach, ine ucty/zmluvy, …

          BTW: ak myslite, ze som len konspirator, tak pamatam casy, ked som este v asembleri naprogramoval co som len chcel. A pocitace aj teraz nakoniec rozpravaju len dvojkovym jazykom 0 alebo 1 😉

Napsat komentář