V Lucembursku poslouží elektromobily Tesla Model S jako policejní vozy

Policie v Lucembursku si pořídila dva elektromobily Tesla Model S. Poslouží jako hlídkové vozy.

Elektromobily jsou ve službách policejních složek stále častějším jevem. Například už v roce 2012 si portugalská policie pořídila Nissan Leaf.
foto: Grand-Ducale Police

Už letos v červnu se lucemburská policie Grand-Ducale předvedla na vojenské přehlídce s italským supersportem Lamborghini Huracán. Ten se v praxi využívá také u policie v Římě či Boloni.

Zatím není jasné kterou přesně verzi elektromobilu Tesla Model S by měla policie letos na podzim obdržet. Tak či onak, pro Lucembursko – zemi dlouhou 82 km a širokou 52 km – je, co se týká dojezdu, Tesla Model S plně dostačující vůz.

Také v Česku máme ten pěkný policejní zvyk chlubit se rychlými sportovními auty. V případě Policie ČR to byl plug-in hybrid BMW i8 (podobně také v Dubaji). Škoda, že po dvou týdnech skončil na maděru…

V Pardubicích slouží městské policii elektromobily Nissan. Za velkou louží v Los Angeles také chtěli pro policii Tesly, ale ve výběrovém řízení nakonec zvítězilo BMW.

14 Comments on “V Lucembursku poslouží elektromobily Tesla Model S jako policejní vozy”

    1. Je frustrující vidět, jak jim lehce ujíždí. Kdyby si
      Je frustrující vidět, jak jim lehce ujíždí. Kdyby si nerozbil pneu, tak ho nechytili. Zabočit někde po cestě a ujet malýma uličkama, tak jsou nahraní.

      Pořád říkám, že dokud tuto zemi budou řídit komici, tak i policie bude komická. Policejní vůz = upravená fabka ve smyslu kryt pod motorem, vysílačka, maják. V posledních pár oktáfkách kamery. Pár srandovních rychlo raket na stíhání na dálnici.
      Kdekterá americká venkovská policie má lepší vybavení. Vozidlo s pořádným zrychlením, zpevněný podvozek, přední rám, výztuhy karoserie, kamera s napojením na centrální počítač (kamerky se záznamem má na uniformě i policista) co neustále vyhodnocuje okolí, tempomat na nízké rychlosti, klimatizaci, zevnitř ovládané přídavné světlomety do postranních ulic, držáky na zbraně a munici, pendrek, pepřák, zadní oddělení prostor pro zadržené komplet omyvatelný tlakovou vodou s možností připoutat ho atd atd atd.. Bez pořádného vybavení není pořádný výkon.

      1. Blondýna ve vládě s Makrelou. To už samo o sobě je
        Blondýna ve vládě s Makrelou. To už samo o sobě je diagnóza. Ministryně pro životní prostředí, která se neustále přesunuje po SRN stovky kilometrů denně autem. Už to je protimluv. Takže místo drahého elektromobilu, kde ano, při takových přesunech á la Berlín – Hamburk 289 km – Dusseldorf 397 km – Mnichov 613 km – Berlín 585 km (= 1.883 km a 17:48 h), to není příliš ono co 300 km nabíjet na SC, ale s tím medvědem to taky moc nevytrhne. Protože při 18 hodinách v autě ve 24 hodinovém dni toho asi dost málo dalšího stihne. To je na rychlovlaky nebo vrtulník. Ale nemá cenu to vůbec probírat, protože stačí první 2 věty na začátku.

    1. Velice zajímavé.
      Takže až si půjčíte jakoukoliv Teslu

      Velice zajímavé.

      Takže až si půjčíte jakoukoliv Teslu 3, tak Vás auto pozná, nastaví sedačky, volant a klimatizaci včetně výdechů a pojedete. A nepustí Vás do kufru a přihrádky.

      Carshareing začíná dávat smysl… 🙂

Napsat komentář