Tesla vyvíjí robotický kamion, testovat ho bude v Kalifornii a Nevadě

Na konci letošního dubna Tesla odhalila v jediném obrázku svůj elektrický náklaďák. Nyní potvrdila, že by mělo jít o robotické nákladní auto, a že už se připravuje testování.

Mnozí snahám Tesly o vývoj plně elektrického a navíc ještě robotického kamionu nevěří. Podobně jako nevěřili, že zvládne uvést na trh elektromobily Tesla Model S, Tesla Model X a Tesla Model 3.
foto: Tesla

Informace o robotickém nákladním elektrickém autě značky Tesla přinesla exkluzivně agentura Reuters. Že také do projektu Tesla Semi, jak se plně elektrický truck Tesla nazývá, pronikne technologie Autopilot, bylo ale víceméně jasné od začátku.

Podle Reuters představí Tesla první plody této práce už koncem září. Kamion by měl zvládat jak plně robotickou jízdu, tak jízdu v konvoji (dva a více trucků jedoucích v těsné blízkosti, chovajících se de-facto jako vlak).

Tesla už si vyjednala možnost testovat robotické kamiony na silnicích Nevady a Kalifornie. Logicky by je chtěla sama využít pro přepravu nákladu mezi svou gigatovárnou v Nevadě a továrnu ve Fremontu.

7 Comments on “Tesla vyvíjí robotický kamion, testovat ho bude v Kalifornii a Nevadě”

  1. off
    Vtipnej baner hned vedle tohodle článku, BMW se mi

    off

    Vtipnej baner hned vedle tohodle článku, BMW se mi snaží nakukat, že domov mého BMW je u nich v servisu a ne mě doma. :))) Stále je neopustilo to ropácké myšlení, že moje auto bude každou chvíli v opravě a my budem furt cálovat jak mourovatý :)))
    Majitelům Bolta zase choděj promo letáčky, kde je z obou stran sice správně obrázek Bolta, ale připojené kupóny jsou na výměnu filtru a oleje :)))))
    Těm dinosaurům to furt nedocvaklo.

  2. V podstatě žádný update. Ještě těch snad max. 6 týdnů
    V podstatě žádný update. Ještě těch snad max. 6 týdnů budeme muset čekat. Věřím víc tomu vláčku než tomu autopilotu. Autopilot co jezdí sám byť jen na dálnici je fakt masakr. A nelze napsat softwarově, jak Tesla pochopila.

Napsat komentář