Plně elektrická dodávka Chanje ujede 105 km s nákladem 2,7 tuny

Chanje je nová společnost z Kalifornie, kterou zainvestovala hongkongská automobilka FDG Electric Vehicles. Představila velkou, plně elektrickou dodávku V8070.

Plně elektrická dodávka Chanje je předzvětí věcí, které musí přijít – čínské automobilky s náskokem v elektromobilitě postupně zatlačí většinu amerických a evropských automobilek do pozadí.
foto: Chanje

Hongkongská společnost FDG Electric Vehicles existuje už od roku 1990 a její akcie se obchodují na tamní burze. Do Chanje údajně investovala už miliardu dolarů.

Peníze budou využity na rozjetí výroby nové plně elektrické dodávky Chanje V8070. Nabídne přepravní prostor 16,5 m3. Plně naložená s nákladem 2,7 tuny ujede až 105 km, s polovičním nákladem asi 160 km.

Do elektrické dodávky Chanje V8070 naskládáte přes 16 m<sup>3</sup> nákladu“ width=“535″ height=“300″ /></p>
<div class=Do elektrické dodávky Chanje V8070 naskládáte přes 16 m3 nákladu
foto: Chanje

Dodávka byla od základu navržena jako elektromobil. Výroba by měla začít už letos na podzim, dodávky začnou do konce letošního roku. Půjde o první celoelektrickou masově vyráběnou dodávku v USA.

V čínském městě Chang-čou má už dnes FDG Electric Vehicles obří továrnu. Údajně ale plánuje vybudování nové továrny v USA.

tisková zpráva