Volkswagen představí své elektromobily I.D. ve spojení s fotbalem

Volkswagen bude od roku 2018 novým partnerem unie evropských fotbalových asociací UEFA. Pokračuje tak ve své dlouholeté historii podpory kopané.

Volkswagen chce začít představovat elektromobily řady I.D. už příští rok. Mělo by jít postupně o modely I.D. (hatchback), I.D. Crozz a I.D. Buzz.
foto: Volkswagen

TISKOVÁ ZPRÁVA

V rámci čtyřleté smlouvy bude Volkswagen.cz doprovázet jako „oficiální partner pro mobilitu na turnajích UEFA pro národní týmy“ také mistrovství Evropy UEFA EURO 2020™, které se bude u příležitosti 60. výročí turnaje poprvé konat ve 13 zemích.

Angažmá v nejoblíbenějším sportu na světě poslouží především jako komunikační platforma při uvedení modelové řady I. D. na trh, která bude od roku 2020 tváří nové rodiny elektromobilů Volkswagen.

Dr. Herbert Diess, předseda představenstva značky Volkswagen, k tomu říká: „Žádný sport není tak silný a nespojuje tolik lidí jako fotbal. Mistrovství Evropy 2020, které se bude hrát napříč celým kontinentem, je navíc fantastickým projektem. Naší mobilitou a kreativitou chceme přispět k výstavbě mostů mezi všemi zeměmi a fanoušky fotbalu.“

Volkswagen je doma na všech silnicích mezi Atlantikem a Uralem, mezi Špicberky a Sicílií. V uplynulém roce bylo zákazníkům v Evropě předáno 1,7 milionu osobních vozidel Volkswagen.

Ve všech 55 členských státech UEFA jsou nabízeny osobní automobily s logem Volkswagen. Automobilová značka kromě toho provozuje 21 výrobních závodů se 150 000 zaměstnanci v sedmi zemích kontinentu.

Volkswagen zapustil do evropského fotbalu hluboké kořeny. Národní fotbalové svazy Francie (FFF) a Švýcarska (ASF/SFV) již jezdí ve vozech Volkswagen – a od roku 2019 se mezi ně zařadí i Německo (DFB).

Rozšíření angažmá ve fotbale má podpořit realizaci strategie společnosti pro budoucnost. Herbert Diess k tomu říká: „Fotbal se hodí ke značce Volkswagen jako žádný jiný sport. Fotbal se hraje v téměř každé zemi a nezná hranice mezi třídami – stejně jako naše automobily. Díky tomu je pro nás ideální příležitostí ke zviditelnění našeho nového směřování v mezinárodním měřítku. Vyjádřeno fotbalovou terminologií bude totiž Volkswagen v příštích letech hrát ofenzivně. Koneckonců stojíme z hlediska modelů a elektrické mobility před největší ofenzivou v historii naší značky.“

Kromě turnaje UEFA EURO 2020™ se bude Volkswagen angažovat také v dalších fotbalových turnajích nejvyšší úrovně. Partnerství s UEFA zahrnuje rovněž mistrovství Evropy ve fotbale žen (UEFA Women’s EURO), juniorská mistrovství Evropy U21 (UEFA Under 21 Championships), EURO ve futsalu a v neposlední řadě také finálové zápasy nově vytvořené Ligy národů UEFA, která se bude poprvé hrát v roce 2019.

Kromě toho smí Volkswagen využívat různá práva ke kvalifikačním zápasům na UEFA EURO 2020™. Smlouva o postavení „oficiálního partnera pro mobilitu na turnajích UEFA pro národní týmy“ zahrnuje mimo jiné reklamní opatření, digitální práva, vstupenky a možnosti poskytování pohoštění pro hosty. Do období trvání smlouvy spadá více než 500 zápasů.

Jürgen Stackmann, člen představenstva značky Volkswagen, zodpovědný za prodej, k tomu říká: „Sponzorováním turnajů UEFA pro národní týmy se vydáváme u příležitosti zahájení prodeje modelu I. D. novou cestou. V rámci uvedení naší nové generace velmi inovativních elektromobilů na trh využije značka Volkswagen poprvé komunikační platformu, která přesahuje hranice zemí a vyvolává pozitivní zájem nejen v celé Evropě, ale i v zámoří.“

tisková zpráva

17 Comments on “Volkswagen představí své elektromobily I.D. ve spojení s fotbalem”

      1. Tady to je jako na idnes. Na kouření nebo rakovinu zemře o
        Tady to je jako na idnes. Na kouření nebo rakovinu zemře o něco vyšší počet, zrovna tak na obezitu. Za 15 let se dočteme, že díky levným EV a minimálním cenám za palivo, tloustne více lidí než kdysi a tak zemře na obezitu dvojnásobek lidi, takže EV auta škodí zdraví. Věnujte se raději autům. .

    1. €jropani odškodněni nebyli a spokojeni ještě rozhodně
      €jropani odškodněni nebyli a spokojeni ještě rozhodně nejsou

      tyden.cz/rubriky/auta/aktuality/starsim-naftovym-vozum-stale-hrozi-zakaz-jizdy-ve-mestech_440722.html

      Hned potom jsou na stolech ty žaloby 😉

      google.com/finance?q=vow3

      konzervágn-natahovágn klíííd až 2025 nérači 45 ;)))))

  1. UEFA čutálisty nepodporujeme at si VW remcá co
    UEFA čutálisty nepodporujeme at si VW remcá co chce

    auto.idnes.cz/lobbing-automobilky-afera-diesel-emise-nemecko-fl1-/automoto.aspx?c=A170808_110942_automoto_fdv

    zpravy.idnes.cz/nemecko-volby-stephan-weil-volkswagen-dolni-sasko-cdu-spd-p3k-/zahranicni.aspx?c=A170807_095041_zahranicni_aha

Napsat komentář