Nissan: pětina našich prodejů v Evropě budou do roku 2020 elektromobily

Nissan už 5. září odhalí novou generaci elektromobilu Nissan Leaf. Jeho úspěchem si je japonská automobilka tak jistá, že se nebojí pro Evropu věštit pětinu prodejů v elektromobilech do roku 2020.

Koncept Nissan IDS se představil už na autosalonech v Tokiu a Ženevě. Právě z něj má do značné míry vycházet nový Nissan Leaf.
foto: Nissan

Podle Reuters stojí za výrokem o pětině prodejů v elektromobilech do roku 2020 Gareth Dunsmore, šéf divize Elektrických aut evropského Nissanu.

Pro srovnání, v roce 2016 prodal Nissan v Evropě celkem 735 725 aut (pětina z toho je asi 147 000), globálně pak 5 556 241 aut.

V roce 2016 přitom pouze 23 000 z celkového globálního prodeje aut značky Nissan byly elektromobily (18 500 modelů Nissan Leaf, asi 4500 elektrických dodávek Nissan e-NV200).

Tvrzení o pětině prodejů jen v elektromobilech, byť i jen v Evropě, je tedy nanejvýš odvážné. I pokud budeme brát v potaz nečekaný úspěch nové generace Leafu a brzký příchod dalších dvou nových elektromobilů na trh, což už potvrdil nový šéf Nissanu Hiroto Saikawa.

7 Comments on “Nissan: pětina našich prodejů v Evropě budou do roku 2020 elektromobily”

  1. Tyto počty jsou nejen reálné ale skutečný prodej
    Tyto počty jsou nejen reálné ale skutečný prodej bude
    pravděpodobně ještě mnohem vyšší.
    A to díky novince, která si rychle našla nové zájemce v segmentu, který v tomto portfoliu na trhu doposud citelně chyběl.
    Jedná se o půlené elektromobily . Půlený elektromobil s
    nižší pořizovací cenou si zachoval vysokou kvalitu technologického zpracování i atraktivní design, jak bylo
    vidět v nedávno zveřejněném článku . O skutečný rozruch se
    však postarala jedna orginální návrhářská firma.
    Ta ihned začala k půleným elektromobilům dodávat barevné pastelové ale také vícebarevné motivem zdobené pláštěnky.
    Vysoce moderní pláštěnky jsou nabízené jak klasické
    pro vytvoření deštového stínu pro celou jednu osobu, tak
    také pláštěnky půlené , s poloviční účinnou plochou.
    To co by se někdy mohlo zdát málo praktické nebo málo využitelné má jiná měřítka ve světě užitého umění. Půlený elektromobil s doplňky tak ukazuje, jak průmyslový design snadno může stát uměleckým artefaktem.Můžeme si tedy už jen přát, aby všechny tyto novinky byly brzy k vidění i na našich silnicích.

Napsat komentář