V Česku se vyvíjejí nejmodernější světlomety pro auta z celého světa

Společnost Varroc Lighting Systems posiluje v oblasti vývoje a inovací. Po několikaměsíčním testovacím provozu spustilo ostrý provoz Vývojové centrum elektroniky.

Laserové světlomety jsou nejnovější technologií v oblasti světel pro auta
foto: Audi

Společnost Varroc Lighting Systems celosvětově zaměstnává více než 5000 osob, z nichž necelá polovina je zaměstnána v České republice, kde působí na třech místech – v Novém Jičíně, v Rychvaldu a v Ostravě.

Varroc vyrábí světelnou techniku pro přední světové automobilky, například pro Bentley, Jaguar, Land Rover, Škoda, Volkswagen, Ford nebo Mercedes.

Výroba v Novém Jičíně a Rychvaldu má pro společnost zásadní roli a významně přispívá k dosahování jejích cílů. Varroc v současné době v České republice významně rozšiřuje výrobní kapacity a v následujících letech zde hodlá dále významně investovat.

Nové Vývojové centrum elektroniky vybudované v v Šenově u Nového Jičína za více než 24 milionů korun zaměstnává sto elektroinženýrů. Mají k dispozici nejmodernější prototypové nástroje a laboratoře.

Již teď je nové centrum považované za hlavní základnu globální výzkumné a vývojářské infrastruktury pro celou společnost Varroc Lighting Systems. Právě zásluhou vlastního vývoje například Varroc uvede na trh přední LED světlomety s technologií Matrix, tj. adaptivní dálkové světlo bez pohyblivých mechanických součástek.

Paprsek světla v tomto typu světlometů se automaticky přizpůsobí jízdním podmínkám a prostředí. To přináší větší bezpečnost a komfort pro všechny, protože díky tomu můžeme svítit dálkovými světly, a přitom neoslňovat ostatní řidiče.

„Brzy také začneme vyrábět světlomety s technologií Pixel, která nabízí adaptivní světlo v celém spektru tlumené a dálkové funkce. Zařadíme se tak mezi několik málo společností na světě, které dokázaly dovést vývoj laserového světla do sériové produkce,“ informuje Todd C. Morgan, viceprezident společnosti Varroc Lighting Systems.

Masivní investice Varroc v tomto roce nasměruje i do rozšiřování výroby. „Jen v tomto fiskálním roce zavádíme v našich výrobních závodech 21 nových projektů. Například v závodě Rychvald počítáme i s výstavbou nové výrobní haly. Během následujících dvou let se nám tyto investice vrátí ve formě růstu obratu v řádech desítek procent. To je skvělá zpráva pro budoucnost firmy i všech zaměstnanců,“ dodává Todd C. Morgan.

V současnosti společnost Varroc Lighting Systems zaměstná jen v České republice přes 2500 lidí. Rozšiřování vývoje a výrobních kapacit zároveň nabízí příležitosti desítkám dalších talentovaných vývojářů, elektroniků, technologů, ale i zkušených zaměstnanců pro dělnické pozice.

„Mezi nabízené zaměstnanecké benefity patří týden dovolené navíc, příspěvek na dojíždění nebo například bonusový systém včetně vyplácení podílu na zisku společnosti, a to všem zaměstnancům,“ popisuje Todd C. Morgan, viceprezident společnosti Varroc Lighting Systems, a dodává:

„Protože najít a udržet si kvalitního zaměstnance je dnes velká výzva, nabízíme i příspěvek na penzijní připojištění, bezúročné půjčky, dotované stravování, firemní školku v Novém Jičíně nebo startovací byty, a standardně i 7,5 hodinovou pracovní dobu,“ dodává Todd C. Morgan.

tisková zpráva

6 Comments on “V Česku se vyvíjejí nejmodernější světlomety pro auta z celého světa”

  1. Úplně mi zvlhnul zrak:) konečně dobrá zpráva, firma
    Úplně mi zvlhnul zrak:) konečně dobrá zpráva, firma která vyvíjí v u nás a ne zase miliontá montovna. Navíc jsou zdá se na špičce. Je to asi ex Autopal Nový Jičín, takže můžou děkovat také škodovce, ale to to nijak nesnižuje. Tohle potřebujeme…. Masivně:)

Napsat komentář