BMW investuje do výrobce elektrobusů Proterra

Mnichovská automobilka BMW investovala skrze svou kapitálovou divizi BMW i Ventures do amerického výrobce elektrobusů Proterra. Ta drží 60% podíl na severoamerickém trhu s elektrickými autobusy.

Elektrobus Proterra se právě nabíjí
foto: Proterra

BMW investovalo aktuálně do výrobce elektrobusů Proterra $55 milionů v šestém kole investic. Už na začátku ledna se mu v pátem kole podařilo získat $140 mil.

Firma využije získané peníze na rozšíření výroby v továrnách v Jižní Karolíně a Los Angeles. Dále také posílí výzkumné aktivity v sídle společnosti v Křemíkovém údolí.

Proterra dodala do celých Spojených států a Kanady už 400 autobusů na elektřinu. Jezdí ve městech jako Seattle, Dallas, Nashville, San Jose, Philadelphia a Reno.

To je ale „nic“ v porovnání s čínskou společností BYD, která doma v Číně prodává tisíce elektrických autobusů a stovky jich vyváží do téměř celého světa.

tisková zpráva

3 Comments on “BMW investuje do výrobce elektrobusů Proterra”

  1. Po pravde viacej sa mi páči táto značka ako BYD. Aj, keď
    Po pravde viacej sa mi páči táto značka ako BYD. Aj, keď som bol na ich stránkach. Ale asi iba vec vkusu. No myslím si, že do niekoľko rokov by mohli dokázať konkurovať aj linkám bežných spojov a keď sa podarí vyriešiť rýchlosť nabíjania veľkokapacitných batérií počas povinnej prestávky vodiča autobusu tak to bude vedieť vytláčať spaľovacie motory z vozového parku.

Napsat komentář