Apple: autonomní systémy jsou pro nás klíčová technologie

Tim Cook, šéf společnosti Apple, se aktuálně rozpovídal pro magazín Bloomberg. Mimo jiné řekl, že autonomní řízení aut je teď pro Apple klíčová technologie.

Tim Cook nahradil ve funkci šéfa společnosti Apple Steva Jobse po jeho úmrtí v roce 2011
foto: Apple

V minulosti se hojně spekulovalo o tom, že Apple vyvíjí své vlastní auto, a že to nejspíš bude elektromobil a ještě k tomu robotický („Project Titan“). Z celého auta nakonec nejspíš sešlo a Apple vydestiloval to nejpodstatnější: autonomní řízení.

Tim Cook v rozhovoru pro Bloomberg říká, že na obzoru je zcela zásadní přelom, „disrupce“, chcete-li. Dodal, že autonomní systém jsou technologie, na kterou se teď Apple zaměřuje, a že robotické řízení aut je jednou z důležitých aplikací této technologie.

„Jde o možná jeden z nejobtížnější AI projektů, na jakých se dá pracovat,“ myslí si Tim Cook o robotickém řízení aut. Apple ale zřejmě zatím neví k čemu by případně technologii robotických aut mohl použít, což připustil i samotný Cook.

Robotická auta už přitom testuje na kalifornských silnicích. Ostatní hráči, jako je Tesla, Google, GM a další, jsou už ale o mnoho dál a na silnicích mají desítky, stovky, v případě Tesly dokonce desetitisíce alespoň částečně samořiditelných aut.

2 Comments on “Apple: autonomní systémy jsou pro nás klíčová technologie”

Napsat komentář