Hyundai potvrdil elektrické SUV Kona s dojezdem 390 km

„Čistá mobilita je pro Hyundai jádrovou strategií budoucnosti ,“ řekli zástupci automobilky na aktuálním představení modelu Kona v Jižní Koreji.

Plně elektrická verze malého crossoveru Hyundai Kona by měla jít na trh už příští rok s dojezdem 390 km
foto: Hyundai

Nový malý crossover Hyundai Kona se aktuálně představil novinářům doma v Jižní Koreji. Úvodní prohlášení zástupců Hyundai potvrzuje dřívější spekulace, že v budoucnu se objeví i elektrická verze.

Magazínu Motor1 se podařilo od zástupců Hyundai zjistit, že elektromobil Hyundai Kona, který se nejspíš objeví už příští rok, nabídne dojezd kolem 390 km na jedno nabití (NEDC).

Hyundai Kona

Hyundai Kona
foto: Hyundai

Další zástupci Hyundai pak přítomné novináře ujišťovali, že se automobilka i nadále bude zaměřovat na elektromobily a hybridy. To se jí daří, zejména díky modelu Hyundai Ioniq Electric, který je dostupný také jako hybrid
a plug-in hybrid.

5 Comments on “Hyundai potvrdil elektrické SUV Kona s dojezdem 390 km”

  1. off
    Hlavní sadař Tim Cook konečně něco kváknul vo Apple

    off

    Hlavní sadař Tim Cook konečně něco kváknul vo Apple aktivitách v elektroautomobilismu.
    Podle mě nevěděli pořádně na co se vrhnout, ale připadá jim velmi důležité současnýho boomu zůčastnit, tak skončili u autonomie a umělé inteligence, v tom viděj budoucnost a peněz na to maj mraky. Zatím si budou hrát a časem uviděj zda z toho vyleze něco kloudnýho a zpeněžitelnýho.
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-13/cook-says-apple-is-focusing-on-making-an-autonomous-car-system

Napsat komentář