Fisker se vrací s elektromobilem eMotion s dojezdem 640 km

Henrik Fisker, známý designér, který si prošel od BMW přes Teslu až po vlastní zkrachovalou společnost Fisker Automotive, se vrací na scénu s elektromobilem eMotion.

Fisker eMotion navazuje na neúspěšný plug-in hybrid Fisker Karma.
foto: Henrik Fisker

Podle Henrika Fiskera je jeho nejnovější elektromobil Fisker eMotion „nejpokročilejší elektromobil na světě“. Nabídne 640 km dojezdu, přes 160 km na 9 minut rychlodobíjení díky vlastní technologii UltraCharger (poněkud levná narážka na Tesla Supercharger), autonomní řízení a neustálou konektivitu.

Jak ale dodávají kolegové z InsideEVs, jakkoliv nechceme upozaďovat Fiskerovy dovednosti jakožto designéra, stále jde zatím jen o renderovaný počítačový obrázek. Fisker eMotion zatím existuje pouze virtuálně a má před sebou opravdu dlouho cestu.

Henrik Fisker slibuje, že první prototyp auta odhalí veřejně v reálu už 17. srpna. Auto má být vybaveno relativně konvenční li-ion NMC (nikl-mangan-kobalt) baterií od „přední baterkářské společnosti“, čímž se pravděpodobně myslí .

eMotion ve své konstrukci hojně využívá karbonová vlákna a hliník (např. hliníková kola Dymag). Fisker slibuje, že auto začne dodávat v roce 2019 a předobjednávky odstartuje už na konci tohoto měsíce. Základní cena bude $129 900.

tisková zpráva

9 Comments on “Fisker se vrací s elektromobilem eMotion s dojezdem 640 km”

    1. mi se treba Fisker Karma nikdy nelibil. Ani zvenku, a uz vubec
      mi se treba Fisker Karma nikdy nelibil. Ani zvenku, a uz vubec ne zevnitr. Uvnitr je to tak stisnene az to neni prijemne.

      Zato tady ten eMotion vypada dost dobre. Mohla by z toho byt pekna konkurence pro Teslu a Lucid (kdyby se to nahodou nekdy podarilo dostat do produkce).

Napsat komentář