Tesla končí s 90kWh baterií v elektromobilech Model S a X

Tesla aktuálně představila nové, zjednodušené design studio. Už před časem zařízla 60kWh baterii a nyní čeká to samé 90kWh baterii.

Elektromobil Tesla Model S před továrnou Tesla ve Fremontu
foto: Tesla

Cíl automobilky Tesla je jasný: zjednodušit objednávací proces u jejích aut a zároveň zjednodušit a zlevnit výrobu. Baterie o kapacitě 90 kWh tak už nebude od 8. června dostupná.

Mnozí tento krok předvídali už v době, kdy Tesla představila 100kWh baterii v Tesla Model S P100D. Elektromobily Tesla Model S a Tesla Model X tak bude možné objednat pouze s kapacitami baterie 75 kWh a 100 kWh.

Pravděpodobně má tento krok také co dočinění s přípravou na začátek výroby elektromobilu Tesla Model 3 v červenci. V ideálním případě by letos měla stihnout vyrobit až 80 000 kusů nového auta.

8 Comments on “Tesla končí s 90kWh baterií v elektromobilech Model S a X”

    1. k cemu by to bylo dobre? u notebooku taky necekate na novy rok
      k cemu by to bylo dobre? u notebooku taky necekate na novy rok abyste si koupil auto ale podivate se co je zrovna na trhu a chcete vzdy to nejlepsi ne?

      kdyz Tesla zrusi nejakou starou baterku/verzi auta tak to obvykle nasleduje taky slevnenim te vetsi. chtel byste snad cekat dalsiho pul roku na to slevneni?

Napsat komentář