Tesla Model 3 – nativní dobíjení pomocí CCS a CHAdeMO?

Prototypy elektromobilu Tesla Model 3 se na kalifornských silnicích rojí jak houby po dešti. Aktuálně byl jeden spatřen dokonce u CCS/CHAdeMO nabíječky.

Addison Conzet vyfotil/a dva prototypy elektromobilu Tesla Model 3 u nabíječky v San Francisku
foto: Addison Conzet

Už v únoru 2016 jsme spekulovali, zda se Tesla bude více angažovat v oblasti CCS dobíjení. To se později potvrdilo jejím tichým vstupem do skupiny CharIN.

Aktuálně byly v San Francisku spatřeny hned dva prototypy elektromobilu Tesla Model 3 u nabíječky CHAdeMO/CCS. Není úplně jisté, zda tam dobíjely, ale proč by tam jinak stály?

Tesla už dnes pro Tesla Model S a Tesla Model X nabízí možnost dobíjení u CHAdeMO stanic díky CHAdeMO redukci. Zahrnutí standardů CCS/CHAdeMO u Modelu 3 by významně usnadnilo možnosti dobíjení nového auta a výrazně ulehčilo síti nativních nabíječek Tesla Supercharger.

Kromě toho se podařilo zachytit jeden prototyp Modelu 3 v barevném provedení „Signature Red“ a jeden zvědavec dokonce krásně vyfotil palubní a přístrojovou desku. Jak se čekalo, není na ní nic jiného, než středový displej naležato.

Tesla samotná navíc pro Model 3 potvrdila možnost příplatkové výbavy v podobě skleněné střechy. Auto bude dále vybaveno 18″ či 19″ koly a nabídne „Full Self-Driving Capability“, tedy možnost plně robotického řízení. Samozřejmě za příslušný obnos.

16 Comments on “Tesla Model 3 – nativní dobíjení pomocí CCS a CHAdeMO?”

  1. Taky vám přijde ten předek vůči zadku nějakej
    Taky vám přijde ten předek vůči zadku nějakej nesouměrnej? Jako kdyby kdyby předek vzali z nějakýho sporťáku (Porsche?) a nalípli na to zbytek z normálního sedanu (Jaguar, TM-S). To auto na fotkách ze předu vypadá jako když usilovně brzdí. Něco se změnilo v designu? Páč na prezentačním videu 1.4.2016 vypadalo famózně (zvlášť ta černá matná doufám že bude).

    1. koncept/prototyp vzdycky vypada jinak nez produkcni
      koncept/prototyp vzdycky vypada jinak nez produkcni verze.
      Mrknete na prvni prototyp Modelu S nebo prvni prototyp Modelu X a budete se divit…

      EDIT: mi se treba tento novy cumak vic libi nez ten prototypovy. Ted by jeste meli neco udelat s volantem a budu spokojeny

  2. Myslím si, že v jednom videu (testovací jízdy modelu 3)
    Myslím si, že v jednom videu (testovací jízdy modelu 3) říkali, že bude na výběr z klasické střechy, skleněné střechy a případně pano…na začátku podle mě pano nebude a bude na výběr pouze z metal roof a all glass roof. To bylo jasně zmíněné hned na začátku, tedy 1.4.2016. Nikde jsme neslyšel, že all glass roof bude standardem.

    1. Ja som zase pocul, ze nielen koli vysokej automatizacii pri
      Ja som zase pocul, ze nielen koli vysokej automatizacii pri vyrobe 3ky, tesla potrebuje obrovsky otvor v streche pre lepsi pristup robotov do interieru a preto pravdepodobne bude slkenena strecha jedinou dodavanou veriziou. Navyse je karoseria robena od pociatku tak aby pasazieri vzadu mali dostatok priestoru pre hlavu a to moze vraj zabezpecit len celosklenena strecha. Takze vsetko nasvedcuje tomu, ze plechova v ponuke nebude.

Napsat komentář