Elon Musk odhalil podrobnosti o svém tunelování, chce podzemní Hyperloop

Americký multimiliardář a technologický vizionář Elon Musk chce pod městy vybudovat obří elektrické dálnice. V Los Angeles už razí první tunel.

Elon Musk nazval svůj první razící stroj příhodně „Godot“. Chce rychlost ražby tunelů zvýšit o několik řádů, aby to už nebyl „šnečí závod“ a právě ono pomyslné „čekání na Godota“.
foto: Hyperloop

Elon Musk si prostě nedá pokoj. Chce zlepšit tenhle svět za každou cenu. I za cenu toho, že se mu lidé budou posmívat a mít ho za blázna.

Po úspěchu společností Tesla a ale už nejspíš nikdo nepochybuje, že když si Elon Musk něco vysní, tak si to i splní. Nebo se o to alespoň pokusí.

Jeho nová tunely razící společnost The Boring Company má ambici zcela změnit svět městské dopravy. Na webu firmy byla aktuálně potvrzena dlouho diskutovaná domněnka: tunely, které chce razit, mohou sloužit také pro systém Hyperloop.

a dopravní zácpy doslova „rozervávají jeho duši“. Proto vidí jako jediné východisko jít pod zem a vybudovat tam trojdimenzionální síť úzkých tunelů, ve kterých se budou prohánět elektrické „sáně“. Anebo kapsle systému Hyperloop.

Pod zemí se není potřeba starat o výkup pozemků, tornáda a jiné neřesti počasí. Případná nehoda v podzemím tunelu sice nevěstí také nic dobrého, ale je to přeci jen lepší než létající auto padající doprostřed obydlené oblasti.

16 Comments on “Elon Musk odhalil podrobnosti o svém tunelování, chce podzemní Hyperloop”

  1. Elon chce především díky svým penězům rozbourat
    Elon chce především díky svým penězům rozbourat předražené tunelovací stavební molochy a tu zkorumpovanou BANDU vyžírků a flákačů v oranžových helmách donutit trochu makat. Není třeba představovat průsery typu Blanga kde nadnárodní stavební giganti pouze dělají že dělají a stát a města jen dojí a dojí ;)))

    youtube.com/watch?v=7GHju0wmgoQ

      1. nesmíš tolik závidět že na Teslu nemáš, neboj se nic
        nesmíš tolik závidět že na Teslu nemáš, neboj se nic pomůžou hodně bonbónky anebo upečeme koláčky 🙂 pochop aby na světě byli bohatí tak na ně musí makat spoousty šádevotroků jako ty, to víš snad kolik bere tvůj bejvalej 🙂 holt ses narodil do špatný kasty :))) Apeluj na €jrokrocany!! :)))DDDD

          1. né šádevotroky 18ci směnný chudáky co každý den si
            né šádevotroky 18ci směnný chudáky co každý den si musí kůvit zdraví a šlapat chodník 2kilásky do prácez5t aby vydělávali svým germanizovaným šéfům hawaj ;))

            novinky.cz/ekonomika/425399-byvaly-sef-volkswagenu-ziskal-narok-na-zlaty-padak-84-tisic-denne.html

      2. Těch 10-20 lidí ví, co je to za génia. Zbytek si myslí,
        Těch 10-20 lidí ví, co je to za génia. Zbytek si myslí, že je to jen další hloupí miliardář o kterém nebude za 10 let nikdo vědět. Já říkám, že za 10 let bude i většina jeho dnešních kritiků obdivovat to, co dokázal 🙂

        1. Myslím, že ten člověk už toho dokázal tolik, že už v
          Myslím, že ten člověk už toho dokázal tolik, že už v této chvíli je nepravděpodobné, že by se o něm za 10-let nemluvilo. O Einsteinovi se mluví dosud, Tesla také není neznámý. Ostatně i spíše podnikatelé než vědci jako je Edison jsou zapsaní v historii, a ne zrovna špatně. Rozhodně má lepší pověst u většiny lidí, než kterýkoliv politik v ČR.

      3. musk je niečo ako klon škodováka (plzeň) – v ’70-tom som
        musk je niečo ako klon škodováka (plzeň) – v ’70-tom som do takého podniku nastúpil a naučili ma hromade postupov, ktoré viedli k úspešnosti. počínajúc tým, že kráčajúc okolo kolegov si mám všímať čo robia (sám si svoju chybu ťažko všimnem), neustále premýšľať ako ZDANLIVÉ nevýhody zmeniť na výhody, neustále vzdelávať sa. a napriek rozhodujúcemu slovu zvkss nevyhadzovali ľudí, ktorí neradi socializmus.

Napsat komentář