Solární tašky Tesla už je možné objednávat, mají nekonečnou záruku

Tesla zveřejnila podrobnosti týkající se solárních tašek. Ty je už možné objednávat a cena by se měla pohybovat kolem 5500 Kč/m2.

Solární střešní tašky Tesla na střeše, elektromobil Tesla Model S/Tesla Model X či Tesla Model 3 v garáži a k tomu domácí baterie Tesla Powerwall. To je budoucnost podle Tesly.
foto: Tesla

Prozatím jsou dostupné dva typy tašek, a to „Textured“ a „Smooth“, které připomínají klasické asfaltové střešní šindele. Solární střešní tašky Tesla typu „Tuscan“ a „Slate“ přijdou v roce 2018.

Důležité je si uvědomit, že ne všechny tašky na dané střeše budou solární. Průměrně to podle Elona Muska bude kolem 40 %. Cena by se měla pohybovat kolem 5500 Kč/m2.

Tesla Motors poskytuje na své střešní tašky a šindele doživotní/nekonečnou záruku. Součástí dodávky je vždy standardně také domácí baterie Powerwall, ovšem je možné ji z dodávky vyjmout.

Střešní solární tašky a šindele Tesla vyrábějí elektřinu, ale z ulice nepoznáte, že se jedná o solární elektrárnu.

Střešní solární tašky a šindele Tesla vyrábějí elektřinu, ale při pohledu z ulice nepoznáte, že se jedná o solární elektrárnu.
foto: Tesla

Pokud si objednáte Tesla střešní šindele/tašky nyní, je třeba složit zálohu $1000. Objednávat mohou i obyvatelé mimo USA, ale instalaci by měli čekat až během příštího roku. Z ČR zatím objednat nelze.

Elon Musk tvrdí, že firma se postará o kompletní instalaci. Tedy odstranění původních tašek, návrh nové střechy, povolení i údržbu. Což zní dost přehnaně zejména ve vztahu k obyvatelům mimo USA. Instalace by měla trvat 5-7 dní.

Tesla

22 Comments on “Solární tašky Tesla už je možné objednávat, mají nekonečnou záruku”

  1. Je to dobrá možnost mít jak dům v tradičním
    Je to dobrá možnost mít jak dům v tradičním provedení,tak kvalitní střechu a fotovoltaiku v jednom.Bydlím na horách a tradiční vzhled je pro mne docela důležitý,jistě by s tím souhlasila i velká část majitelů RD.V komentáři zmíněný problém s údržbou mimo USA nevidím jako reálný,jistě se najde dost firem ,které po spolupráci s Teslou rádi sáhnou i u nás!

    1. Jen doplním svůj vlastní dům úplně z druhého konce
      Jen doplním svůj vlastní dům úplně z druhého konce spektrální kde se budou tašky v tradiční cihlové hodit. Nemovita kulturní památka v centru krajského centra. Tam mi památkáři panely fakt dovolí. Tašek si nikdo ani nevšimne :o)

      Jsou někde bližší technicke údaje?

        1. dekuji, ale asi jsem tatar a nikde to nevidim.
          Pod jakym

          dekuji, ale asi jsem tatar a nikde to nevidim.

          Pod jakym uhlem se mohou montovat, zaruka, odolnost,… to me az tak nezajima.

          Jde mi ciste o parametry tech tasek jako zdroje energie. tj. ucinnost v %, kolik maji vykon, atd atd.

          Dost o nich fakt uvazuji, protoze jak jsem psal, mame dum v historickem centru, prave probiha rekonstrukce, kabelaz je pripravena, mista pro dobijeni elektroaut take, ale klasicky panel tam fakt nedam. By me pamatkari sezrali. Kdyz je dum firemni, tak zaridit dobijeni aut je opruz. Extra elektromer na kazde dobijeni a palku za prikon. Fakt podpora cistoty ovzdusi ve mestech jako hrom. Ze by mi eon dodal dobijecku za good price, udelal slevu na odber ele pro cely dum fakt cekat nemohu.

            1. Zdravím Vás a poprosil bych touto cestou o bližší údaje
              Zdravím Vás a poprosil bych touto cestou o bližší údaje k zmiňovaným solárním taštičkám.
              Situace mě nutí ke změně stávajícího „hospodaření“ ze strany ČEZu a předpokládaná plocha pro start a seznámení se s produktem by to mohly vyřešit.

              Děkuji,s pozdravem Lorenc

    1. Podle toho, co jsem se dočetl na amerických diskusních
      Podle toho, co jsem se dočetl na amerických diskusních fórech, tak stále je kombinace-> levnější střešní krytina + dodatečná instalace fotovoltaických panelů levnější řešení než celá solární střecha od Tesly. Takže pokud se týče ekonomického hlediska, vyplatí se těm zákazníkům, kteří by od začátku šli do dražší střešní krytiny a úzkostně dbají na estetiku – určitě to nebudou ti, kteří musí za každou cenu šetřit na baráku.

Napsat komentář