Plug-in hybridní sportovní BMW i8 ve službách Policie ČR

Po úspěšném předání elektrických vozů BMW i3 do služeb různých oddělení Policie ČR a městských policií minulý měsíc přichází zlatý hřeb spolupráce mezi společností BMW Group Česká republika a Policií ČR.

BMW i česká policie si dělají navzájem reklamu
foto: BMW

Společný projekt je navržen jako zápůjčka tohoto unikátního plug-in hybridního sportovního vozu BMW i8 na dobu šesti měsíců nebo do ujetí 20 000 kilometrů (podle toho, co nastane dříve).

Automobil se stříbrnou barvou a modro-žlutými pruhy nebude možné na silnicích přehlédnout. Kromě charakteristického zbarvení budou součástí výbavy také odpovídající majáky. Automobil bude sloužit u dálniční policie v rámci celého území České republiky.

BMW i8 je sportovním vozem budoucnosti, který spojuje přeplňovaný zážehový tříválec 1,5 litru, pohánějící kola zadní nápravy, a elektromotor vpředu. Celkový výkon hnací soustavy činí 266 kW/362 k.

BMW i8 ve službách Policie ČR

BMW i8 ve službách Policie ČR
foto: BMW

Zásluhou unikátní konstrukce LifeDrive, kombinující nosnou strukturu z uhlíkových kompozitů a hliníkové pomocné rámy vpředu a vzadu, vykazuje tento unikátní plug-in hybridní automobil pohotovostní hmotnost jen 1485 kg.

Díky tomu je schopen z klidu na 100 km/h zrychlit během pouhých 4,4 sekundy. V kombinovaném evropském cyklu měření spotřeby přitom vykazuje pouhých 2,1 l/100 km, což odpovídá produkci 49 gramů CO2 na ujetý kilometr.

Předání BMW i8 Policii ČR proběhlo 10. května 2017 u dealera BMW i, společnosti Invelt v Praze, za účasti ředitele služby dopravní policie ČR plk. Ing. Tomáše Lercha, BMW i manažerky Jany Dvořákové z BMW Group Česká republika a generálního ředitele společnosti Invelt Pavla Baštáře.

BMW i8

BMW i8
foto: BMW

„Plug-in hybridní sportovní vůz BMW i8 oprávněně vzbuzuje velkou pozornost svým nadčasovým designem a použitými nejmodernějšími technologiemi. Věřím, že v policejních barvách na českých dálnicích nejen zaujme, ale i vyvolá dostatečný respekt a členové policejního sboru ocení jeho skvělé jízdní vlastnosti spojené s radostí z jízdy,“ dodává Jana Dvořáková, BMW i manažerka.

Poskytnutí vozů BMW i3 a plug-in hybridního sportovního BMW i8 Policii ČR se Česká republika zařazuje mezi nejvyspělejší státy světa. Rovných sto elektrických BMW i3 slouží například ve službách policie Los Angeles a 52 automobilů pořídili londýnští hasiči.

Elektromobily BMW i3 používá také policie v Německu a městská policie ve švýcarské Ženevě. Příkladů by se našlo ještě mnohem více.

BMW i3 je tak nejpoužívanějším elektrickým zásahovým vozem světa. I BMW i8 je v tomto směru aktivní, kromě České republiky jej lze v policejních službách potkat také v Sydney, Dubaji a Los Angeles.

tisková zpráva

30 Comments on “Plug-in hybridní sportovní BMW i8 ve službách Policie ČR”

  1. Tak je otázka, jestli ono slovo „zápůjčka“ je myšleno
    Tak je otázka, jestli ono slovo „zápůjčka“ je myšleno jako bezplatná zápůjčka tj. my Vám půjčíme auta a budeme z toho mít odpovídající reklamu. A nebo je tam jako většinou něco navíc co veřejnosti není sděleno.

        1. V rámci výuky na škole se zkus naučit rozdíl mezi
          V rámci výuky na škole se zkus naučit rozdíl mezi lobbingem/reklamou a korupcí.
          Až bude na světě výběrko, které bude smrdět a bude pasovat jen na i8, tak pak se můžeme začít bavit o korupci.
          Když ti dají v Globusu na talířku kousek šunky, taky na ně křičíš, že tě korumpují?

    1. Ještě jsem nikde nečetl, že by Tesla dodávala i motorky,
      Ještě jsem nikde nečetl, že by Tesla dodávala i motorky, protože Policie ČR je v současné době dovybavována motorkami BMW, které na našem trhu nemají konkurenci. Jo chudáci nezbední motorkáři, na které tak bude metr.

      Tak sem dávej víc svých rozumů, ať se aspoň zasmějeme!

Napsat komentář