Volkswagen: překonáme cokoliv, co udělá Tesla

Šéf značky Volkswagen Herbert Diess si je jistý, že koncern se stane lídrem elektromobility. Dodal, že Tesla je konkurent, kterého berou vážně.

Volkswagen prozatím představuje především koncepty svých budoucích elektromobilů postavených na platformě MEB. Tohle je Volkswagen I.D., který měl premiéru na autosalonu v Paříži 2016.
foto: Volkswagen

Volkswagen ohlásil velkou elektromobilní ofenzívu po aféře dieselgate. Do roku 2025 chce mít čtvrtinu prodaných aut na elektřinu.

Rakouský manažer Herbert Diess, který v letech 1996 až 2014 zastával nejvyšší posty v BMW, je šéfem značky Volkswagen od poloviny roku 2015. Právě pod jeho vedením koncern vyvíjí novou platformu MEB určenou pro elektromobily.

Diess aktuálně vystoupil na letošní první velké tiskové konferenci VW. V návaznosti na výše uvedené zmínil, že si jsou vědomi, že Tesla Motors díky Modelu 3 postupně klesá do nižších cenových segmentů. A dodal, že je ambicí Volkswagenu a jeho nové architektury „je tam zastavit a zachytit“.

22 Comments on “Volkswagen: překonáme cokoliv, co udělá Tesla”

  1. VW prodal v 2016 10 milionu aut. Kdyz 2025 bude 25%
    VW prodal v 2016 10 milionu aut. Kdyz 2025 bude 25% elektrizovanych, tak by to melo byt 2,5 milionu. Kde vezmou baterky? Urcite do toho pocitaji nejake hnusne hybridy s dojezdem 500m na elektrinu a jinak spalovak. nekdo nam zase maze med kolem huby a vubec ze u toho nestydi.
    Nedavno jsem nabijel v Liberci v OC Nisa. V podzemnim parkovisti jsem byl po 10 minutach polootraveny ze spalovacich emisi. Uplnej hnus. Kdy to verejne zabijeni prestane?

    1. Tak 7 let je poměrně dlouhá doba a obzvláště v
      Tak 7 let je poměrně dlouhá doba a obzvláště v elektronice. Nevidím to tedy tak nereálně. Samozřejmě bych byl taky radši za elektrické auto, ale jejich cenová dostupnost pro lidi pod 30 let není moc dobrá viz cena začínající na 800 tis.

  2. OT: RENAULT ZOE
    Nepatri to sem, ale pridavat do do nejakeho

    OT: RENAULT ZOE

    Nepatri to sem, ale pridavat do do nejakeho stareho vlakna se mi nechce.

    Posledni info ze zastoupeni Renault CR. Hmmmmm. Slovensko nas pri zavedeni ZOE predbehlo. No my o tom asi tak rok uz premyslime a mluvime, ale vubec se nam do toho nechce. ;o) Zaklinadlo – neni tu sit servisu, schopna EV servisovat. Ze by to nekdo z importu jenom proste dealerum naridil (jako jim narizujou kde co), to jako ze nikoho nenapadlo.

    Pracovni termin BYL uvedeni ZOE na cesky trh do 30.6.2017. Zatim ale nikdo z vedeni importu prodeji EV nedal zelenou, tak se pracovni termin z 30.6. prehoupl do mozna nekdy v 2017, ale fakt se nam do toho nechce.

    Chce se mi z toho velebnosti ble.t. :o(

    1. nuž, nejak nepredbehli, o dodávkach šírili reči už
      nuž, nejak nepredbehli, o dodávkach šírili reči už zjari, díleri odkazovali na jednu jedinú pani, na autosalóne 2017 mali ZOE požičané od austrijcov, farebné obrázkové PR mali dostatok, mladík, ktorý poskytoval info mal jeden pokrčený papier z ktorého každému, kto sa pýtal prečítal informáciu, z ruky ho nedal. a ponuka v konfigurátore je rozdielna oproti austrujskej.

  3. Souboj s Teslou myslí vážně pouze ty automobilky, které
    Souboj s Teslou myslí vážně pouze ty automobilky, které budují vlastní kapacity pro výrobu baterii. Gigafaktory jsou teslu klíčové a umožní ji mít dostatečnou marži.. snad..

    Vyrobit elektromobil pro ostatní automobilky není problém, problém je ho prodat a dostatečně vydělat..

    Mam za to že koncerny BMW nebo VW jsou schopny vyrobit vozy které předčí Teslu po všech stránkách, ale musí chtít..

    Proč se toho bojí.. to najdete v článcích které se na hybrid neobjevují .. naspoledy 2x na ihned.cz, to je takovej ten bulvar vite…

Napsat komentář