Tesla svolává 53 000 aut kvůli vadné parkovací brzdě

Tesla ohlásila dobrovolné svolání 53 000 elektromobilů Tesla Model S a Tesla Model X. Na vině je vadná parkovací brzda.

Tesla kvůli potencálně vadnému ozubenému kolečku v parkovací brzdě svolává dobrovolně 53 000 aut
foto: Tesla

Tesla Motors zjistila, že jedna součástka v parkovací brzdě u elektromobilů Tesla Model X a Tesla Model S vyrobených mezi únorem a říjnem 2016 může být vadná. Ohlásila proto dobrovolnou svolávací akci.

Vadná součástka (ozubené kolečko značky Brembo) by mohla zapříčinit, že parkovací brzdu nebude možné uvolnit. Pro zákazníky by to ale nemělo znamenat žádné bezpečnostní ohrožení, žádný takový incident totiž dosud nebyl nahlášen.

Jde tedy o typický příklad předběžné opatrnosti. Tesla věří, že problém se může týkat pouze méně než 5 % ze zmiňovaných 53 000 aut. Závada nemá žádný vliv na běžný brzdový systém.

Tesla bude brzy rozesílat všem postiženým zákazníkům informační emaily a rezervovat čas v nejbližších servisech. Výměna vadné součástky by neměla trvat víc než 45 minut. A opět: vše je dobrovolné.

Tesla neočekává, že by se toto svolání jakkoliv promítlo do jejích finančních výsledků. Veškeré náklady totiž bude hradit dodavatel součástky, společnost Brembo.

Tesla

87 Comments on “Tesla svolává 53 000 aut kvůli vadné parkovací brzdě”

  1. Těžba lithia na Cínovci i jeho zpracování by patřily k
    Těžba lithia na Cínovci i jeho zpracování by patřily k nejlevnějším na světě, ukázala Australská společnost European Metals (vlastník majitele průzkumných práv na ložisku na Cínovci, společnost Geomet) včera na australské burze výsledky rozsáhlého geologického průzkumu.

    http://archiv.ihned.cz/c1-65703660-studie-pro-burzu-tezba-lithia-na-cinovci-se-vyplati

    21 let provozu dolu by vytěžilo 10% z celkem 656.000.000 tun rudy 😉

    http://kcc-hho.webnode.cz/ropa/lithium/

    Těžba i zpracování, které připadají v úvahu po roce 2020 …. České Lithium pro Německou VW GIGABATERKÁRNU ;)))

  2. Já nechi platit Babišovi daně za naftu a bonzín.
    Spalovat

    Já nechi platit Babišovi daně za naftu a bonzín.
    Spalovat zbytečně naložený DINOSAURY ve formě nafty.
    Elektrika umí, to co nafta nedokázala za celou éru spalovacích motorů, myslím v dopravě!
    A jediná TESLA začala s tím co bylo „Li-ion“!
    Mám na střeše panely a těším se na chvíli kdy pojedu kolem anonyma, co bude tankovat u benzínky přefoltrovaný dinosaury a vytahovat z peněženky svoje penízky pro který musel makat v hokně a dávat je Babiškovi !
    Za mě tohle udělá slunko, míň starostí se servisem, míň kraválu, větší akceleraci a hlavně skoro zadara !

      1. ale prosimtě, vždyť už to běžně troubí i v telce
        ale prosimtě, vždyť už to běžně troubí i v telce ;)))

        Volkswagen Golf GTE + E-Golf

        http://autosalon.iprima.cz/videa/volkswagen-golf-gte-e-golf

        GERMÁNSKÁ ÁFTAMABÍLKA MÁ PROBLÉM = NEMÁ GIGABATERKÁRNU … :))))

        http://kcc-hho.webnode.cz/znacka/tesla-gigafactory/

        … má jen sockovic MEGAKVASÍRNU DÍZLSRAČEK :)))DDDDD

        https://www.youtube.com/watch?v=5wQT451L2V8

          1. no hlavně to s tou germanizací nepřežeň a nezapomeň jak
            no hlavně to s tou germanizací nepřežeň a nezapomeň jak těžce jsme se zbavovali otroctví na nich a že jedinej američan nám pomohl 😉

            https://www.ulozto.cz/!qUjoNxLsr5fn/ano-masaryk-1-dil-dokumentarni-97-dvbt-cz-romin-mkv

            http://www.csfd.cz/film/234907-ano-masaryk-1-3/komentare/

            http://www.ceskatelevize.cz/porady/878753-ano-masaryk/296358181600003/

        1. Jenomze lidi (osliky otres se) lze drit jenom dokud neco maji.
          Jenomze lidi (osliky otres se) lze drit jenom dokud neco maji. A nebude snazsi (tedy pokud tech lidi bude dost, aby se vyplatilo na to zridit urednika) odrit nekoho s EV autem za 1/2.5/5 milionu nez s odrbanou fabkou za 30 tisic? Takova obdoba „solidarni“ dane.

          Nejake vyrazne zdrazeni provozu spalovaku je v nasich podminkach podle me v soucasne dobe prakticky nepruchodne – jednak si je lide neporidi (prvni vypadek penez pro stat na DPH pri koupi a spotrebni dani za palivo), druhak mimo velka mesta lide rezignuji na dojizdeni za praci (druhy vypadek na dani z prijmu) a radsi pujdou na podporu (treti vypadek na vyplacenych davkach).

          Nebo snad jenjanek s cypiskem zamavaji svymi tesloslavujicimi kouzelnymi hulkami a razem budeme mit prumerny cisty plat 3.500 EUR jako ti Norove, aby nas (vetsinoveho Cecha) ani cena EV (ani pokuta za spalovak) netrapila?

    1. Tak se odstřihni od sítě a dělej na uhelné elektrárny
      Tak se odstřihni od sítě a dělej na uhelné elektrárny dlouhý nos ty EKOSolare. Jinak aby ses trochu probral z té sluníčkové elektro mobility tak bych ti asi popřál aby ti z východu otevřeli povrchový důl na nerostné suroviny pro ty tvoje solary a baterky. Ze západu by se zase šikla nějak ta fabrika na ty EKO elektro hračky. K tomu přidej z jihu továrnu na všechny ty bagry, buldozery a kamiony které budou potřeba v tom povrchovém dole. No a na severu bude krásná zelená solární elektrárna která se postará o napájení všech těch fabrik s tím že v létě za jasného dne se bude vyrábět možná i těch 8h denně a v zimních měsících bude pracovní doba zredukována na 2h denně. Ono až za 30 let bude v tvém zeleném světě jezdit po světě 2 miliardy elektromobilů tak se ti z té ekologie budou nejspíše protáčet panenky :(.

  3. Registrovaný nejsem, jen sem chodím a fandím tesle,
    Registrovaný nejsem, jen sem chodím a fandím tesle, protože nebýt TESLY, nikdy bych neměl možnost mít doma ELEKTROAUTO !
    Teslu bych si za 3,5 MIL. Kč určitě nekoupil.
    Opakuju se : „Nebýt Elona Muska a jeho projektu TESLA, žádná smradlavá automobila by o elektriku ani nezavadila, a teď ?
    Najednou mají všichni jako laťku TESLU!
    Proč ? PROTOŽE ZASPALI DOBU BLBCI !

    1. nezaspali, protože zkrze ropu se krásně vládne světu –
      nezaspali, protože zkrze ropu se krásně vládne světu – vedou se války, drží se svět v chaosu pod záminkou „přírodních zdrojů“, psychopati uSSa a fosilní průmysl totiž rádi penízky výměnou za masové vraždění lidí na planetě 😉
      Tesla totiž toto vše může dost nabourat = jen elektřina vyrobená u nás doma = konec energetického průmyslu, konec Saudů co společně s uSSa vraždí nyní v Jemenu

  4. Ty debile !!!! Který spalovák neměl problém !
    Tesla to

    Ty debile !!!! Který spalovák neměl problém !
    Tesla to řeší předem a veřejně, VW ty cinknutý motory tutlala 2 roky !
    Jediný co se jim dá vytknout, je ty autonomní systémy, ať udělají jednoduchý elektroauto s cenou pro lidi a vykašlou se na autopilota.
    Tesla je to co hýblo světem !

          1. no tak ale oproti konzervě kerá má jednu v dízlu a druhou
            no tak ale oproti konzervě kerá má jednu v dízlu a druhou v bumbáczemák kde výsledek je nepříjemně blitký je revoluce TESLA příjemným pokrokem i za ty prachy 😉 jak ostatně vidíš ve světě sám. TESLE všichni závidí a Konzervě ???? hahahaha ale jo taky je „slavná“ :)))

              1. Ale ne, to je pořád ta stejná Tesla. Jenže Google maps tam
                Ale ne, to je pořád ta stejná Tesla. Jenže Google maps tam mají nakreslenou cestu, tak autopilot pořád opakovaně naráží do stromu. Až ho porazí, což je jen otázka času, pojede Tesla dál do předem zadaného cíle. Řidič to zatím neřeší, věří svému vozu a v klidu si serfuje na netu 🙂

                1. Radovan:
                  Cokoliv-li seš zač, tvůj příspěvek považuji za

                  Radovan:
                  Cokoliv-li seš zač, tvůj příspěvek považuji za velmi vtipný.
                  Jen tak dál…!

                  :DD

        1. Chtěl jsem se vás zeptat, co máte Vy za auto ? Moje Tesla
          Chtěl jsem se vás zeptat, co máte Vy za auto ? Moje Tesla model S má 700 PS a zrychlení z 0 na 100 za 3 sekundy a zatím mě ve sprintu na běžných komunikacích nepředjel, tak doražte s Vaším autem a rád si s Vámi dám race. Jinak mám najeto 100 tis km bez jediné závady a hlavně jezdím úplně zadarmo

            1. hosi, vy pretekate v F1?
              Lebo vsetky zrychlenia pod 5 sekund

              hosi, vy pretekate v F1?
              Lebo vsetky zrychlenia pod 5 sekund su uplne k nicomu na beznych cestach. Dokonca aj pod 8 sekund mi to pride zbytocne. Ved je to uz skoro maximalna povolena rychlost.

              Celkovo potrebujeme ev co zrychli okolo 8 sekund, dojazd 300km realne a autopilota len pre starsich ludi. Kto uz konecne vyrobi normalne EV stredbej triedy a bude ho predavat za 25 az 30.000 EUR?

                1. Přesně. Mám vozidlo, které na semaforech jen obtížně
                  Přesně. Mám vozidlo, které na semaforech jen obtížně hledá soupeře, do 50-60km/h i hodně silná auta jen drží krok a přesto s ním nedosáhnu maximální povolené rychlosti na dálnicích. Je to totiž městský skútr zpřevodovaný na maximální zrychlení v nízkých rychlostech a ne maximálku.

                  Pro šťouraly, Tesla mě ujede což je jasné, těch 14kW na 145kg(+řidič) má své limity.

                  Elektromobily mají jasnou výhodu v možném výrazném přetížení, takže pokud to zvládne i zbytek auta lze chápat výrobce že tuto možnost využijí, protože to téměř nic navíc nestojí. Jen majitel elektromobilu nesmí nabýt dojmu že to tohle přetížení může použít po nějakou delší dobu.

              1. Teoreticky to možné je, ale museli by mít mnohem lepší
                Teoreticky to možné je, ale museli by mít mnohem lepší chlazení. Podle mě to je taky nesmysl. Alespoň 100 kW motory to budou. Dodal bych ovšem, že ty samé motory jako v Tesle jsou použity i v Mercedesu a tam mají nějakých 132 kW (stálý 65 kW).

                1. O to nemusí být jen výkon motoru, ale celého hnacího
                  O to nemusí být jen výkon motoru, ale celého hnacího agregátu. Obvykle trvalý výkon limituje spíše měnič. S těmi 69kW u Tesla ACIM nemám problém, stejně tak ani s tím že zhruba stejně veliký PMSM v BMW i3 má trvalý výkon vyšší. Takový e-Golf měl špičkový výkon 85kW, trvalý pohonu 50kW a omezení baterie na 40kW trvale.

                2. Teoreticky to možné je, ale nevěřím tomu, že 1320 kg
                  Teoreticky to možné je, ale nevěřím tomu, že 1320 kg těžké i3 má motor o trvalém výkonu 75 kW a Tesla o váze přes 2 tuny má trvalý výkon 69 kW. Možná tak každý motor v duální verzi, ale ne jako celek. Když se kouknu na rozměry motorů u jednotlivých verzí, tak jsem schopen věřit, že u normální duální verze má každý trvalý výkon 69 kW. Ale P100D a single verze, dle fotek, určitě nemá vzadu motor s 69 kW trvalého výkonu.

                3. Aha, já myslel že se bavíme pouze o zadním pohonu a to
                  Aha, já myslel že se bavíme pouze o zadním pohonu a to ještě u původní 85ky. Ten přední je o něco menší ale i tak bude mít přes 50kW trvale. Těch 70kW na hřídeli motoru by mělo stačit na pokrytí těch 210km/h u RWD. U AWD pak při vysokých rychlostech hodně pomáhá ten přední motor, páč má být jinak navinutý. Nové verze, obzvlášť s přídomkem L budou mít dost pravděpodobně ten pohon hodně poladěný směrem vzhůru.

            1. Vážený pane, za A jste mi neodpověděl na mojí otázku,
              Vážený pane, za A jste mi neodpověděl na mojí otázku, jaké je Vaše auto se kterým denně jezdíte, pokud vůbec nějaké máte. Za B – bavíme se tu o autu na každodenní používání. Za C – pokud chcete závod na 24 hod, není problém, mile rád si to s Vámi rozdám. Každý dostane na palivo 1000 Kč, aby to bylo fér a schválně, kdo dojede dál. Obávám se, že pokud pojedeme z Prahy do Amsterdamu, což je nějakých 1000 km, tak počítejte s tím, že dojedete někam k Norimberku a potom budete muset jít pěšky, zatímco Tesla bude moci jezdit za těch 1000 Kč 2 měsíce a najede klidně 30 tis km, takže asi tak pro porovnání. Přeji krásný víkedn pane Anonyme

              1. Výborně, ale aby to bylo spravedlivé – nesmíte použít
                Výborně, ale aby to bylo spravedlivé – nesmíte použít Tesla charger, protože jste si tam již elektřinu komoditně předplatil a měl by jste komoditně předplacenou energii + 1000 Kč… s čím denně jezdím? Na kole – nejrychlejší a nejlevnější doprava, neb MHD u nás funguje na baterky a nechci zabírat místo velkým autem po městě nebo tam zbytečně hulit z výfuku, ale nebojte nějaký dopravní prostředek z A do B s motorem doma mám

                1. Jeste „zajimavejsi“ by bylo, kdyby se fakt musela pouzit ta
                  Jeste „zajimavejsi“ by bylo, kdyby se fakt musela pouzit ta tisicovka (pripadne to, na co se da behem cesty smenit) a ne karty „deseti“ spolecnosti, ktere musim objednat mesic predem… V tomhle je proste zatim dalkova elektromobilita nanic 🙁

                2. přesně takto jsem to myslel, každý fásne určitý obnost
                  přesně takto jsem to myslel, každý fásne určitý obnost do ruky (kolega chce 1000 Kč)a kdo tam dojede dřív, limit max 24 hodin, nesmí se porušovat pravidla (rychlosti atd) a samozřejmě bere se v úvahu handicap drahosti vozu…
                  myslím, že by to dopadlo asi tak jako Veyron VS Corsa….

                  nebo druhá možnost – ala Le Mans, všichni ideální podmínky /tzn dobíjej jak chceš, ať to stojí co to stojí, okruh a na plný plyn (vzhledem k hodinovému výkonu pohonu Tesly, by byl jediný problém – spalovák nesmí mít poruchu a pak věřím tomu, že 85kW benzín si jí dá k obědu a ještě si posádka dá kafe při odpočinku)

                1. Přeji mnoho šťastných kilometrů.
                  Přeji mnoho šťastných kilometrů.

                2. Prosim Vás dle zkušeností o kolik % byste řekl že se pneu
                  Prosim Vás dle zkušeností o kolik % byste řekl že se pneu TESLY S opotřebovávají víc než u podobně velikýho auta typu třeba BMW 7? cca tak odhadem jen pro zajímavost

                3. To byl žert,říkal jste,že jezdíte zadarmo.Ale přece
                  To byl žert,říkal jste,že jezdíte zadarmo.Ale přece žádné auto nejezdí zadarmo. Tak aspoň ty gumy a ještě bych přidal stěrače a kapalinu do ostřikovače.

                4. ale ne ja nejsem ten anonym co psal výš. Máte přeci TMS
                  ale ne ja nejsem ten anonym co psal výš. Máte přeci TMS jesi správně vzpomínám. Tak zkušenosti s gumama by mě zajímala. Opotřebení, značka / typ, co tvrdý Michelin Pilot ??
                  jak to sedí?
                  Co tam dávají z výroby?

                  http://www.e-pneumatiky.cz/Pneumatiky/Osobni-Letni/245-35-21?rf%5Bne%5D=on&ho=&f=6205&t=17416

                  4x Michelin Pilot Super Sport Letní 245/35 ZR21 96 Y 300km/h XL za 30.000 CZK to de no 😉 kolik tis km to běžně vydrží?

Napsat komentář