Volkswagen I.D. Crozz: do třetice všeho dobrého z Číny

Po konceptech Škoda Vision E a Audi e-tron Sportback je tu do třetice koncernových elektrických crossoverů ještě Volkswagen I.D. Crozz.

Koncept elektromobilu Volkswagen I.D. Crozz představený na autosalonu v Šangaji
foto: Volkswagen

Čína je pro Volkswagen novým hlavním trhem. Autosalon v Šanghaji je toho jasným důkazem. Koncern Volkswagen tam představil tři nové crossover elektromobily.

Volkswagen I.D. Crozz je pokračováním řady I.D., kterou VW průběžně odhaluje na světových salónech (už ukázala hatchback a minivan I.D. Buzz).

Volkswagen I.D. Crozz

Volkswagen I.D. Crozz
foto: Volkswagen

I.D. Crozz se do značné míry podobá Škoda Vision E, nabídne výkon 225 kW (75 kW vpředu, 150 kW vzadu), max. rychlost 180 km/h a dojezd asi 500 km NEDC na jedno dobití, a to díky 81kWh baterii.

Díky 150kW stejnosměrnému dobíjení prázdnou baterii naplníte během 30 minut na 80 %. Stejně jako Vision E koncept, také Volkswagen I.D. Crozz je pouze čtyřmístné auto.

tisková zpráva

31 Comments on “Volkswagen I.D. Crozz: do třetice všeho dobrého z Číny”

  1. Off
    Bjorn dal záhul svému Xku a na hamburské dálnici se

    Off

    Bjorn dal záhul svému Xku a na hamburské dálnici se pokusil jet skoro nonstop vzdálenost 100 km při průměrné rychlosti 200km/h a sledoval spotřebu, úbytek a průběh zahřívaní baterie při dlouhodobém maximálním zatížení. Jel 50 km tam a zpět aby vyrovnal účinek větru a připadného stoupání.
    https://youtu.be/ojUFPKgs6iI

    1. Radovane, já myslím, že když říkáte a) v podobě co jim
      Radovane, já myslím, že když říkáte a) v podobě co jim tak dlouho trvá. Tak byste měl říci i to b)co nabízí a především hodlají nabízet stávající „lídři“ v elektromobilitě. Jmenovitě Nissan a BMW.

      Z mého pohledu je Leaf po technické stránce naprosto zastaralý a co že to vlastně přinese nový Leaf? Horkotěžko 40kWh baterii, 60kWh bude bůhví kdy. Pravděpodobně nedostane ani 3fáz nabíječku a uvidíme jestli dovolí alespoň 80kW nabíjení. Co je ale na tom všem „nejhorší“ je, že tohle tu chtějí prodávat minimálně další 3roky v nezměněné podobě! Vy víte čím vlastně chtějí po 2020 konkurovat té škodovce? Koncept IDS byl už loni naprosto deklasován Boltem. Nic jiného pokud vím z Nissanu nevypadlo.

      BMW je naprosto stejná písnička. Příští rok se dost pravděpodobně objeví 2.generace i3 což bude variace na téma Leaf, tj. 45kWh baterie a s tou tady bude „smrdět“ opět do roku 2020! Kde je oficiální render něčeho nového? Třeba i5, kde jsou informace o baterii, pohonu, dobíjení? Kde je očekávaná cena?

      Prostě když se podívám na rok 2020 tak mi vychází, že jediný kdo chce dělat elektromobilitu takříkajíc od podlahy a hlavně masově je Tesla a pak právě koncern VW.

      A jen tak mimochodem ty VW ID a eBuzz koncepty už jezdí natolik „dobře“ že v nich VW nechal svézt novináře. Seznamovací jízdy s IDS ani i5 jsem dosud neviděl, ale možná jsem jen špatně hledal.

        1. Uvidíme, v každém případě ty představené koncernové
          Uvidíme, v každém případě ty představené koncernové koncepty mají hlavu a patu a pokud se jim podaří dodržet termíny a slibovanou cenu tak mají velkou šanci nejen uspět, ale především být tím skutečným šiřitelem elektromobility a to jak technikou tak cenou.

          Je nanejvýš smutné, že žádná jiná značka se o nic takového zatím ani nepokusila.

      1. Nissan a BMW za lídry elektromobility rozhodně nepovažuji.
        Nissan a BMW za lídry elektromobility rozhodně nepovažuji. Nissan jako průkopníka ano, ale větším je určitě Mitsubishi se svým iMiev, díky němuž existují klony Peugeot Iona a Citroen C Zero, takže v Evropě začalo vůbec něco jezdit elektricky. Čímž mám na mysli s modernějšími bateriemi než olovem a niklkadmiem, což byla evropská cesta devadesátých let. Lídrem je na trhu pouze Tesla. Koncepty mně prostě nedojímají, takže fauvé jich může ukazovat kolik chce, svéz v pár kouscích i novináře, ale tím to asi i zhasne. Rád bych se mýlil, ale eUP i eGolf mne zklamaly. V porovnání s Ionem a Leafem. Od koncernu jsem čekal větší parádu a jejich překonání. Ani tu pitomou paubní nabíječku v Evropě nenabídli třeba za příplatek nad 3,6 kW. Teď si egolf polepšil větší baterkou, ale jinak opět nic. Maximálně tak plugin hybrid VW Passat, ale tady opět vede Mitsubshi Outlander PHEV s osvědčenou technologií z iMiev včetně rychlonabíjení CHAdeMO.

        1. Právě že ostatní automobilky nemají ani ty koncepty. A
          Právě že ostatní automobilky nemají ani ty koncepty. A pokud ano tak to jsou většinou naprosté šílenosti.

          Mimochodem nový e-Golf má krom větší baterky, výkonnějšího motoru i příplatkovou dvoufázovou 7,6kW nabíječku = 2x16A (už to bylo potvrzeno). Sice to není žádný zázrak, ale rozhodně to není vztyčený prostředníček jako od Nissanu a Hyundai.

          A nazvat e-Golf zklamáním vůči Leafu chce už opravdu nějakou vnitřní zášť vůči koncernu.

      2. Promiň, ale ty ses úplně pomát!! Viděl jsi vůbec tu
        Promiň, ale ty ses úplně pomát!! Viděl jsi vůbec tu jízdu novináře v tom ID? Vždyť je to jen šíleně skřípající nakašírovaná plastová skořápka, která má čistě náhodou i motor!!! Já se bál že se mu to rozpadne pod rukama. To nebyl ani technickej prototyp. Na tom bylo přesně vidět jak moc je VW zoufalej, že vůbec todle dopustil prezentoval. Dizajn ID se mi moc líbí, ale mělo zůstat jen u oficiální prezentace, ten novinářskej jakoby test je řádný fópa.
        Jinak se vším ostatním co říkáš o Leafu a BMW celkem souhlasím, tedy krom jejich diskutabilní lídrovské pozice.
        Jeden amík (majitel Voltu nebo Leafa) co byl na Nissan focus groupu (testování nápadů a produktů na normálních lidech) říkal, že šéfové z Nissanu ho ubezpečovali že Bolt určitě v reálu nebude mít tak velkej dojezd jak slibovali, ale jak vidno tak se sakra šeredně zmílili 😀
        Já to cejtil v kostech, že budou pořád brzdit vývoj a kromě pozdního příchodu Leafa 2 dodaj jen komickou 40 kWh baterku. Trošku DOA. Úplně to pak zabila Honda se svým 130 km dojezdem a Toyota se svou trvalou ignorancí čehokoliv o Mazdě ani nemluvě… Toyota podle mě hřeší na vysoké prodeje svejch zavedenejch hybridů, takže jí nic netlačí narozdíl od VW.
        Lucid Air ještě nesehnal prachy na výrobu a Faraday slibuje hotový auta už příští rok, ale továrna furt nikde. Pořád to vše visí na Tesle. Teď překvapivě ukázal NIO velký elektrický SUV co bude do konce roku ve výrobě, ale prodej jen v Čině. Mimochodem moc pěkný auto a navíc skoro nepovšimnuto médii. Akorát Se nezbavili přežitku v podobě chladičové masky.
        https://electrek.co/2017/04/19/nio-production-electric-vehicle-nio-es8-suv/

        1. Ale nerozpadlo se… 😀 Já tu na jednu stranu vidím jasnou
          Ale nerozpadlo se… 😀 Já tu na jednu stranu vidím jasnou zášť vůči koncernu, ale už nevidím ten racionální důvod.

          Nio je pěkné, ale zas nikdo neví co bude uvnitř za výzbroj? Což se mimochodem neví ani u přicházejícího Leafu a Modelu 3 a ještě může nastat překvapení jak pozitivní tak negativní.

          1. Rozpadlo se hned jak vypli kameru 🙂 VW se se svým konceptem
            Rozpadlo se hned jak vypli kameru 🙂 VW se se svým konceptem stejně daleko od výroby jako všichni ostatní.
            Nevím proč si stěžuješ na zášť, když jasně píšu, že se mi to líbí? Ty snad slyšíš trávu růst. :)))
            Nio je hlavně jen pro Čínu.

            1. Právě že u VW, Audi a teď škodovky se ale už ví co
              Právě že u VW, Audi a teď škodovky se ale už ví co zhruba se dostane do výroby za výzbroj, kde jako jedni z mála krom dojezdu udávají i předpokládanou kapacitu baterie, která při přimhouření obou očí tomu co slibují odpovídá.

              U ostatních to jsou zatím stále jen pohádky. Ale ani koncern není bez poskvrny, takové Porsche zatím mlží neskutečným způsobem a já bych se nakonec nedivil slušnému propadáku proti tomu co bylo slibováno.

              1. Nejvíc se směju těm superčasům u nabíjení baterky :)))
                Nejvíc se směju těm superčasům u nabíjení baterky :))) Takovou nabíječku budou určitě mít hned před automobilkou aby dokázali že to fakt funguje, ale aby se postarali o jejich instalaci po celé Evropě, nedejbože světě, to už je ani nenapadne 😀

                1. Přesně to jsem měl na mysli 😉 To 350kW dobíjení baterie
                  Přesně to jsem měl na mysli 😉 To 350kW dobíjení baterie je a ještě nějaký ten pátek bude pohádka. Nicméně pár stanic s možností přiobjednat 800V a až 150kW jsem už v katalogu viděl.

    1. No na druhou stranu z pozice konstruktéra (který má
      No na druhou stranu z pozice konstruktéra (který má dovoleno udělat auto s pořádným dojezdem) je kategorie SUV doslova požehnáním. U SUV se automaticky počítá s vyšším posezem posádky a tak zde není problém s vysokou bateriovou šachtou, klidně až 15cm což enormně navyšuje objem pro bateriovou krabici a tedy dojezd.

      Třeba vysloveně neštěstím jsou v tomto ohledu nízkopodlažní autobusy, kde se pod podlahu nedá strčit téměř nic a tak se baterie vozí kde se dá, tj. kde buď překáží, nebo na střeše zhoršuje jízdní vlastnosti a k tomu vůz musí být zesílen a tím i těžší.

    1. Já to stejně nechápu celý to odskodnění dieselgate.
      Z

      Já to stejně nechápu celý to odskodnění dieselgate.
      Z pohledu zákazníka, auto normálně jezdí, zákazníka to neomezuje, na STK a ME štempl dostane tj. může dál jezdit.
      A teď dostane 150 – 200tis. odskodnění, za co? Za psychickou ujmu? O co tedy jde? A nebo zákazníci mají auta vratit? Nebo je odteď budou vyhazovat z STK nebo ME? Nechápu, nerozumím a folksvágnu se samozřejmě nezastávám.

      1. Vzhledem k tomu, že zrovna typické, všudy přítomné
        Vzhledem k tomu, že zrovna typické, všudy přítomné americké benzínové V8 v obrovských pick upech, které napříč USA milují a spotřebovávají galony a galony benzínu, vidím za tím konkurenční boj a politické machinace. 😉

Napsat komentář