Česká policie dostane 11 elektromobilů BMW i3

České zastoupení BMW připravilo pro Policii ČR a vybrané městské policie program dlouhodobého bezplatného zapůjčení elektromobilů BMW i3.

BMW i3 je nejrozšířenější elektromobil používaný v záchranných a bezpečnostních složkách.
foto: BMW

BMW Group je připravena elektromobil BMW i3 dodávat v provedeních upravených na zakázku a přizpůsobených různému druhu zamýšleného používání. Díky tomu auto s karbonovou nosnou strukturou dokáže obstát nejen v soukromém sektoru, ale také v oblastech profesionálních záchranných a bezpečnostních sborů.

BMW Group ČR ve spolupráci s pěti autorizovanými BMW i agenty připravila speciální nabídku také pro složky Policie ČR a vybrané městské policie v České republice. Tato nabídka má za cíl ukázat možnost reálného nasazení ekologických a čistě elektrických vozidel při plnění služebních povinností zejména v městských aglomeracích.

Z tohoto důvodu je tato kooperace navržena jako bezplatná zápůjčka na šest měsíců nebo do ujetí 6000 kilometrů (podle toho, co nastane dříve). Nabídka je komplexní, takže její součástí je například kabel pro nabíjení z rychlonabíjecích stanic, ale také karta Charge Now s bezplatným tarifem.

To znamená, že vozidla lze nabíjet na většině veřejných nabíjecích stanic zcela zdarma – elektřinu v tomto případě platí prostřednictvím unikátního bezhotovostního systému Charge Now BMW. Vozidla samozřejmě mají odpovídající polepy karoserie podle konkrétního policejního sboru.

Pro tento unikátní projekt je připraveno celkem 11 vozidel BMW i3 s bohatou výbavou Advanced edition, jež čítá kromě jiného balíček služeb ConnectedDrive Services s integrovanou kartou SIM.

Nabídka BMW i3 v současnosti zahrnuje čtveřici modelů, pro policejní sbory České republiky jsou připravené verze BMW i3 94 Ah se zvětšeným akumulátorem a reálným dojezdem až 200 km pro variantu BEV a až 350 km pro variantu REX.

Policie ČR bude používat tři vozidla v Praze a osm jich bude jezdit ve službách městských policií (Brno, České Budějovice, Hradec Králové, 2x Ostrava, Pardubice, Písek, Zlín). Na programu se v koordinaci s BMW Group Česká republika podílí pět autorizovaných BMW i agentů: ACR Auto, CarTec Group, Invelt, Stratos Auto a Synot Auto.

Předávání vozidel Městské policii proběhne v jednotlivých městech v rozdílných dnech, první se uskuteční v úterý 4. dubna ve Zlíně. Vozy pro Policii ČR budou předány ve čtvrtek 6. dubna za účasti policejního prezidenta Tomáše Tuhého v prostorách společnosti Invelt v Praze.

tisková zpráva

54 Comments on “Česká policie dostane 11 elektromobilů BMW i3”

      1. Leaf je minimálně o pár set tisíc levnější(Bmw nemělo
        Leaf je minimálně o pár set tisíc levnější(Bmw nemělo v základu ani rychlonabíjení, pochybuji, že se to změnilo). To je jeden parametr. Leaf je plnohodnotné 5 místné auto to je druhý parametr. Samozřejmně s tím souvisí větší zavazadlový prostor. Pochybuji, že bmw bude mít levnější servis. To jenom v rychlosti pár parametrů důležitých pro praxi u policie.

            1. A mělo zimní pneu? Protože letní na mém Ionu jsou na
              A mělo zimní pneu? Protože letní na mém Ionu jsou na sněhu a ledu taky děs. Když byla ta ledovka a nejezdili vlaky, tramvaje a trolejbusy, tak jsem se z parkoviště dostával systémem ABS / ESP na střídačku asi 20 minut. Ještě mohlo auto mít vypnuté elektronickou stabilizaci, to se občas může nechtě podařit. A do třetice je nutno na sníh mít opravdu ten Ecopro+ režim, aby záběr nebyl tak brutální. Současně pedál pouze mírně hladit. Vyzkoušeno nechtěně na mokrém bahýnku, čili asfaltce po stavbařích.

              1. Muj Ion je na snehu a naledi take nic moc. Nevim zda ma Ion
                Muj Ion je na snehu a naledi take nic moc. Nevim zda ma Ion nejakou uzaverku, ale ja si pomaham rucni brzdou. Nahon i brzda jsou na zadek, tak to pomaha. jeste lepsi by bylo, kdyby se dalo brzdit kazde kolo zvlast. Samozrejme jen pri uviznuti a ne pri jizde.

                1. Vyhodne to bude hlavne pri jejich jizde krokem po parcich,
                  Vyhodne to bude hlavne pri jejich jizde krokem po parcich, mestaci snad nikdy nikoho nehoni, ne? Navic je to promo. Spis jsem reagoval na reakce, ze je to mala Tesla…

            1. Proč všichni máte dojem, že je nutno jezdit městským
              Proč všichni máte dojem, že je nutno jezdit městským elektromobilem po dálnici? A že zvýšená spotřeba je něco divného? Vždyť to dělá každý městský spalovák. Ostatně s větší baterkou 94A nebo range extenderem Vás to stejně trápit nebude.

    1. V případě překročení rychlosti je to úplně jedno.
      V případě překročení rychlosti je to úplně jedno. Provozovatel vozidla dostane pozvánku ke správnímu řízení a vyjde ho to dráž o náklady správního řízení. Honit ujeté auto má smysl pouze pokud je podezření, že řidič je pod vlivem alkoholu nebo drog atd. Překročení rychlosti je samo o sobě přestupek a záznam z radaru důkaz, takže jaképak honění.

      1. Kdyz dostane BMW nohu do dveri, tak jsou napul i u dalsich
        Kdyz dostane BMW nohu do dveri, tak jsou napul i u dalsich zakazek na obycejne policejni auta. Vzdy je nejtezsi prolomit tabu, ze jen Skoda muze dodavat.
        BMW uz dodalo specialni vozy pro doprovod zahranicnich navstev atd. Ale ted jsou ve hre i tam „dole“.

    1. Už se na ně v Ostravě těšíme – vidím je obě na fotce
      Už se na ně v Ostravě těšíme – vidím je obě na fotce vlevo, ta s třemi vykřičníky na kapotě. Páč náš pan primátor, jak se o víkendu na akci Sejfer na Librosu Ostrava-Přívoz vyjádřil, měšťákům opět pořídil z dotace 18 plynoprdů a 6 elektrik jen ouřadům. Takové vyhazování peněz. Přitom sám dojel ukázkově zapůjčeným čezáckým Leafem s ostravským polepem. A jak to těm 5 přítomným Leafům na parkingu vedle sebe slušelo!

Napsat komentář