Porsche Mission E nabídne více výkonových verzí, jako Tesla

Chystaný elektromobil Porsche Mission E nabídne různé výkonností verze a možnost vylepšení bezdrátově přenášenými softwarovými updaty. Na trhu bude za dva roky.

Elektromobil Porsche Mission E má nabídnout autonomii 4. stupně, tedy téměř plně robotické řízení ve většině situací
foto: Porsche

Jako poslední dozvuky letošního ženevského autosalonu přichází informace magazínu Autocar.co.uk týkající se připravované novinky Porsche Mission E. Oliver Blume, šéf Porsche, se na autosalonu o autě dost rozpovídal.

Čtyřmístné plně elektrické auto má jít na trh na konci roku 2019. Nabídne bezdrátové updaty a autonomní řízení, normovaný dojezd 500 km a nabíjení během 15 minut díky 800V dobíjecímu systému.

Kromě toho ale Blume také řekl, že Porsche Mission E se bude nabízet v několika výkonových variantách, podobně jako jiné modely této značky, nebo jako přímý konkurent v podobě Tesla Model S.

Čistě softwarově by tak například mohlo být možné zvýšit („odemknout“) výkon svého auta z 400 koní na 450 koní. První prototypy auta už dnes vznikají ve vývojovém centru Porsche ve Weissachu na okraji Stuttgartu.

Elektromobil Porsche Mission E bude postaven platformě J1, jedné ze tří nových platforem pro elektrická auta vyvíjených v rámci koncernu Volkswagen. Naproti tomu SUV jako například chystané elektrické SUV Audi E-tron Quattro se staví na vyšší platformě C-BEV.

Obě auta mají ale sdílet stejnou technologii li-ion baterií. Do třetice všeho dobrého co se platforem týká se v rámci koncernu Volkswagen vyvíjí ještě MEB pro elektromobily typu Volkswagen I.D.

10 Comments on “Porsche Mission E nabídne více výkonových verzí, jako Tesla”

  1. povolená hodnota rakovinotvorné pevné částice je 30.000
    povolená hodnota rakovinotvorné pevné částice je 30.000 pt/cm3. Nejhorším místem jsou Pražské tunely, tedy Letenský, Strahovský nebo celý tunelový komplex Blanka, kde jen v jedoucím vozidle naměřili hodnoty přesahující 300.000 pt/cm3.

    http://www.auto.cz/aut-filtru-pevnych-castic-cesku-stale-vice-je-jich-milion-104924

    http://kcc-hho.webnode.cz/diesel-jed/

Napsat komentář