Toyota a NTT chtějí zabránit nehodám i dopravním zácpám

Automobilka Toyota a japonská telekomunikační společnost NTT uzavřely dohodu o spolupráci v rámci vývoje, ověřování a standardizace technologií v oblasti tzv. komunikujících automobilů (Connected Car).

Cílem společností NTT a Toyota je mezinárodní standardizace technologií, které přispějí ke zlepšení dopravy.
foto: Toyota

Toyota a NTT Group budou vzájemně sdílet své technologie, znalosti a odborné zkušenosti, vč. využití velkých dat získaných z automobilů. To by mělo pomoci společnému výzkumu a vývoji technologií nezbytných k řešení různorodých témat společnosti, včetně dopravních nehod a dopravních zácp.

Cílem projektu je poskytnout zákazníkům nové služby mobility zaměřené na rozvoj a uskutečnění budoucí trvale udržitelné společnosti využívající chytrou mobilitu, a to na celosvětové úrovni.

Oblasti spolupráce budou primárně čtyři: Vytváření technologií pro vybudování a správu platformy ke shromažďování a ukládání masivních objemů dat z vozidel, k distribuci velkých objemů dat a k analýze a zpracování nashromážděných dat v reálném čase;

Zkoumání síťové topologie celosvětové infrastruktury a optimální implementace datového centra nutného k bezpečnému a spolehlivému shromažďování a distribuci velkých objemů dat na základě předpokládaných případů užití vozidel;

Uskutečnění studií s cílem stanovit optimální systém mobilní komunikace se zohledněním případů užití vozidel a uskutečnění zkoušek propojení těchto systémů na podporu standardizace 5G pro automobily, vč. ověření využitelnosti počítačových technologií edge computing.

Vývoj technologií s cílem poskytnout řidičům intuitivní služby na základě informací vyplývajících z porozumění prostředí uvnitř i vně vozidel, technologií hlasové interakce a dalších technologií s využitím umělé inteligence (AI).

Jednoduše řečeno, NTT a Toyota budou společně v praxi zkoušet společné využití 5G sítí, umělé inteligence corevo a internetu věcí (IoT) v autech a automobilové infrastruktuře. Na rok 2018 je naplánována praktická zkouška s cílem vyhodnotit možnosti realizace a praktické využití ukázkových služeb v oblasti komunikujících automobilů.

tisková zpráva

Napsat komentář