Třinec má 10 nabíječek pro nové elektrobusy

Český rekord v počtu nabíjecích stanic pro elektrobusy na jednom místě právě vytvořili v Třinci, kde jich v areálu autobusového depa na Borku vyrostlo rovných 10.

Nové nabíjecí stanice pro elektrobusy dodala společnost EVC
foto:

Zakázku na dodávku 10 nových nabíjecích stanic, díky kterým se z města pod Beskydami stane tuzemský lídr v elektromobilitě, zajistila firma ČEZ Energetické služby, dceřiná společnost ČEZ ESCO. Dodavatelem nabíječek je známá česká společnost EVC z Hulína.

Instalace dobíjecí stanice pro elektrobusy v Třinci

Instalace dobíjecí stanice pro elektrobusy v Třinci
foto: ČEZ

Nabíjecí stanice budou dodávat elektřinu pro deset elektrobusů, jež budou od března v Třinci jezdit v rámci městské hromadné dopravy provozované společností Arriva Morava.

Autobusy se představí veřejnosti 9. března na Dni elektromobility v Třinci, který na parkovišti u WerkArény nabídne od 12 do 16 hodin také prohlídky elektromobilů, ukázkové jízdy a soutěže.

tisková zpráva

17 Comments on “Třinec má 10 nabíječek pro nové elektrobusy”

  1. No Oni chudáci Třinečáci netuší, že to přeci nefunguje
    No Oni chudáci Třinečáci netuší, že to přeci nefunguje (kromě Číny), no přeci ta elektromobilita.

    A co na to naše moudrá hlava z Prahy?

    „Pokud v Praze nebude dostatečná síť nabíjecích stanic, tak nemá moc smysl pořizovat si automobily. Zejména ne pro referentská auta. Ale určitě o tom budeme uvažovat do budoucna, kdy si budeme potřebovat stanovit kde ty nabíjecí stanice budou, a jak kvalitní ty elektromobily jsou, respektive jak dlouhá je životnost té baterie,“ řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

    http://prahatv.eu/zpravy/archiv/1/praha/ostatni/clanek/3955/elektromobily-to-zatim-nemaji-jednoduche

    1. Politici by měli být inteligenční elitou naší země,
      Politici by měli být inteligenční elitou naší země, elitou, kterou jsme si zvolili, aby zastupovala naše zájmy a dělala rozhodnutí, na která je běžný občan krátký. V teorii. Stačí se ovšem podívat, jak se většina našich politiků chová, jak umí argumentovat.
      Adrianě Krnáčové bych chtěl říci, že v Praze je nejvíce nabíjecích stanic a nejvíce zásuvek na metr čtvereční. Automobily si nekupujte…. jezděte MHD.

      1. Jo, a docela sa hodí i konzistentní názory…: 16.9.2016
        Jo, a docela sa hodí i konzistentní názory…: 16.9.2016 „Centrum Prahy má být zcela bez aut. Krnáčová tam chce pouštět jen elektromobily“

        https://zpravy.aktualne.cz/domaci/auta-z-centra-prahy-zmizi-planuje-primatorka-zustanou-jenom/r~633eecb67be311e68afb002590604f2e/?redirected=1489004189

        Řekl té paní někdo, ze dneska se dá přejet z Prahy do Třince i s 18 kWh BEV ? Takže z magistrátu na Žižkov to dojede taky?

      2. Nebuď naivní, naši politici nebyli vůbec žádnou elitou
        Nebuď naivní, naši politici nebyli vůbec žádnou elitou ani za Rakouska-Uherska l.p. 1848, kdy se hádali ve Vídeňském parlamentu jak malí kluci. Stačí dohledat články z Národní politiky nebo jak se ten plátek tehdá jmenoval.

        1. Bohužel, ale každý národ má jenom takové politiky, jaké
          Bohužel, ale každý národ má jenom takové politiky, jaké si zaslouží.

          Stejně je to zvláštní, v Japonsku se omlouvá veřejně za malou zpronevěru (cca 80k Kč) za lístky na MHD a tady se za násobně větší škody ještě jdou soudit že to neudělali, odvolávají se a podobně.

          1. Člověče prober se z diskotéky! Ty si neregistroval jak se
            Člověče prober se z diskotéky! Ty si neregistroval jak se vedení Olympusu dlouhodobě a systematicky věnovalo falšování hospodářskejch výsledků??? To byl megaprůšvih!
            To samý vedení Mitsubishi dlouhodobě falšovalo spotřebu a pak ho koupil Nissan!!!
            Kam si dal voči, vždyť se vo tom psalo všude. Asijati lžou, zatloukaj a ještě tomu i věřej … Jsou podělaný z toho řict rovnou ne. Cnost u samurajů je taky víc legenda než pravda.

Napsat komentář