POZVÁNKA: Den elektromobility a představení 10 nových elektrobusů v Třinci

Ve čtvrtek 9. března 2017 proběhne v třinecké Werk Aréně den elektromobility spojený s oficiálním předáním deseti nových elektrobusů Škoda Perun. Ty jsou určeny právě pro městskou hromadnou dopravu v Třinci.

Třinecká hromadná doprava získá 10 nových elektrobusů. Místní autobusová doprave se tak rázem stane nejvíce elektrifikovanou v Česku.
foto: Třinec i ty

Kdy: čtvrtek 9. března 2017
Kde: Třinec, WERK ARÉNA

12:00-16:00 prohlídka a testování elektromobilů a elektrovozítek
13:00-14:45 odborná konference na téma elektromobility (mini WERK ARÉNA)
15:00 slavnostní křest 10 nových elektrobusů pro městskou dopravu v Třinci

Provoz elektrobusů v Třinci zajistí společnost Arriva, která se tak stane největším provozovatelem elektrobusů v Česku. Kromě deseti nových elektrobusů pro Třinec provozuje dva elektrobusy v Praze a další dva v Krnově a jeho okolí.

Na místě budete mít možnost hovořit s celou řadou zajímavých hostů. Účast na akci přislíbili:

– ministr životního prostředí Richard Brabec
– hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák
– generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák
– generální ředitel společnosti Arriva Daniel Adamka
– ředitelka společnosti Arriva Morava Pavla Struhalová

Během celého odpoledne budou vystaveny nové elektrobusy před WERK ARÉNOU a návštěvníci se seznámí také s elektromobily různých značek, jako je Tesla, SCX nebo BMW. Vyzkoušet si budou moci také elektroskútry a elektrokola.

tisková zpráva

24 Comments on “POZVÁNKA: Den elektromobility a představení 10 nových elektrobusů v Třinci”

      1. Přesně jak bylo řečeno Třineckým Železárnám tady na
        Přesně jak bylo řečeno Třineckým Železárnám tady na Třinecku málokdo řekne jinak než Werk, proto takto byla pojmenována i „nová“ hokejová hala ve které se akce koná. Na výstavu jsem zvědavý a určitě se zajdu podívat.

          1. Bude to i tím že TŽ jsou hlavní sponzor HC Oceláři
            Bude to i tím že TŽ jsou hlavní sponzor HC Oceláři Třinec (bývaly název HC Železárny Třinec) takže je mezi TŽ a hokejovým týme velmi těsné spojení, proto ten název pro arénu. Ale to už hodně odbíhám od tématu elektrovýstava, která bude doufám stát zato, ať už se místo konání jmenuje jakkoliv 🙂

        1. tak to jsi tedy napsal špatně, správně to pak zní:
          So wie

          tak to jsi tedy napsal špatně, správně to pak zní:

          So wie es hier Třinecké Eisenhütte in Třinec hat niemand gesagt worden, sagt er, anders als Werk, weil auf diese Weise nach dem „neuen“ Hockey Hall benannt wurde, in dem die Veranstaltung stattfindet . Für die Ausstellung, war ich neugierig, und sicherlich sehen würde.

      2. no jesi tomu místí „češi“ říkají postaru německy Werk
        no jesi tomu místí „češi“ říkají postaru německy Werk tak to nejsou správní češi 🙂 Správně česky jsou to Třinecké železárny a hotovo ;))
        A jesi se to jejich kluziště menuje německy WERK ARENA v Třinci

        http://werkarena.cz/

        tak to jsou ZRÁDCI NÁRODA a další Sudety a je potřeba další dekrety a odříznout kraj od českýho financování a místní drbat a dusit!! ;))))

        http://pr-asu.chmi.cz:8080/IskoPollutionMapView/faces/viewMapImages.xhtml

          1. Pojmenovat Českou arenu na Českým území Německy
            Pojmenovat Českou arenu na Českým území Německy obzvlášť v pohraničí kde historiské události měli tak závažný důsledky je minimálně DRZOST ale spíš ZRADA. Hodně lidí to v Česku zatím neví co jste si v tý vaší smrdutý třinecký prdeli dovolili – to se změní. Je potřeba informovat Prágl 😉 Na co lejt prachy tam kde na Češství serůůůů

  1. Dnes jsem teprve po 20ti letech výzkumu a vývoje měl důvod
    Dnes jsem teprve po 20ti letech výzkumu a vývoje měl důvod podívat se do mapy CZRepliky kde je vlastně ten slavný Třinec :))))) Ajemsory ale do nejšpinavějšího koutu = Ostravska – Jen když je to nezbytně nutný jinak ni krok 🙂 Nejlepší by bylo celý Ostravský lid přesídlit do hor na čerstvý vzduch a v hutích nasadit roboty 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=-7xvqQeoA8c

    a zdanit je !! To aby si člověk mohl válet šunky a robot by ekonomiku pumpoval za něj :))

    http://pr-asu.chmi.cz:8080/IskoPollutionMapView/faces/viewMapImages.xhtml

    PS: no samozřejmě by tomu nesmělo šéfovat nějako zhovadilý milijardářský ovado ale lidumil ;))))

    1. Ale mohl by jste zvednout zadek a dojet. Netuším sice, odkud
      Ale mohl by jste zvednout zadek a dojet. Netuším sice, odkud jedete, ale třeba elektrický Regiojet Vás zaveze pohodlně až na místo do centra Třince. Například z Prahy stačí vyjet 7:44 a jste v 11:51 na místě. Za 3-5 stovek podle požadovaného komfortu. S vodou, kafem i novinami zdarma a levným občerstvení k tomu.

    1. Werk Arena je vedle Tesca a chlubí se velkým počtem
      Werk Arena je vedle Tesca a chlubí se velkým počtem parkovacích míst. Takže bych kontaktoval být Vámi (já bohužel nebudu ten den v Ostravě, tedy ani v Třinci) vedení Werk areny s tímto dotazem a to samé v Tescu (tel.558 305 111). V Ostravě má totiž Tesco v podzemním parkovišti několik rozvodných desek a dá se tam nabíjet, tiše to tolerují. Nikde na mapách to ale není, protože by to musela posvětit Praha. A tam, jak známo, všechno nejde. Viz Globus, který to pro Olomouc řeší do září 2015 „koncepčně“ dodnes, a to tam ty zásuvky mají na parkovištích rozvedeny.
      Jinak v Třinci mi po dotazu na místní kulturák vyšli vstříc tak, že jsem zdarma nabíjel prodlužovačkou svůj elektromobil, stojíce při konferenci o energetice a chytrém městě přímo před okny konferenčního sálu. I paní starostka, která dojela ČEZáckým eUPem, stála na druhé straně mimo v rohu bez nabíjení :-).

Napsat komentář