Překvapení: jen třetina majitelů elektromobilů Tesla využívá internet v autě

Podle překvapivé studie společnosti Drawbridge využívají majitelé elektromobilů Tesla Model S a Tesla Model X internetový prohlížeč přímo v autě jen minimálně.

Také čeští majitelé vozů Tesla mají k dispozici neomezený 4G internet, a to po celé Evropě a zdarma, resp. v ceně vozu. S cenami za zahraniční data od českých operátorů se skoro vyplatí o Tesle jen kvůli tomu přemýšlet…
foto: Tesla

Drawbridge nejsou žádní začátečníci. Jde o globální firmu, která údajně monitoruje 3 miliardy anonymních zařízení připojených k internetu na celém světě. Sleduje jak jsou využívána a pomáhá tak značkám lépe uspět.

Aktuálně provedla průzkum mezi majiteli automobilů Tesla Motors. Zjistila, že z asi 150 000 prodaných elektromobilů této značky je pouze ve 40 000 z nich využíván zabudovaný internetový prohlížeč alespoň jednou měsíčně.

Majitelé elektromobilů Tesla mají přitom internet skrze 17″ dotykový displej k dispozici kdykoliv a kdekoliv, v rychlostech až 4G. Na vině může být samotný prohlížeč, který není příliš kvalitně zpracován a Tesla už chystá jeho update.

Z výzkumu ale také vyplynulo, že ti kdo prohlížeč pro přístup k internetu využívají, tak jej naopak využívají často a intenzivně. A možná se proporční zastoupení uživatelů prohlížeče dál zvýší spolu s tím, jak bude Tesla představovat stále pokročilější možnosti autonomního řízení díky technologii Autopilot.

16 Comments on “Překvapení: jen třetina majitelů elektromobilů Tesla využívá internet v autě”

  1. OPRAVA: „Překvapení: jen třetina majitelů elektromobilů
    OPRAVA: „Překvapení: jen třetina majitelů elektromobilů Tesla využívá internetový prohlížeč v autě“. Je totiž voku i krku šikmo v úhlu, křiví páteř, je naštorc a ještě k tomu jako „na potvoru“ tam není Google Chrome ale nějaký eplí vyblid. No a na to našinec není zvědavej, ten rači sedne do restauracičky na rychlý zdarma wifík, smočí volátko a pohodově brouzdá rychlý tablítek Samsungovič s Chrobákem ;))

      1. Byl výplach mozku? 🙂
        Chrome je zaslouženě

        Byl výplach mozku? 🙂
        Chrome je zaslouženě nejpoužívanější, jako je Tesla zaslouženě nejrpodávanější luxusní sedan na světě. RAM máme všichni dost, až na ty hloupé iOvečky, co mají ještě ktomu skoro všechno děravý 🙂

  2. Máte blbě titulek: že ne „využívá internet v autě“
    Máte blbě titulek: že ne „využívá internet v autě“ není pravda.

    Pravda je (nejspíš) to, co je teprv v textu článku: že nepoužívají ten prohlížeč.

    Internet samotný používáme dnes a denně – zejména pro mapu a pro hudbu.

    1. Souhlasím. Přínos trvalého internetu v autě si
      Souhlasím. Přínos trvalého internetu v autě si představuji rozhodně v něčem jiném, než je brouzdání internetových stránek přes vestavěný prohlížeč. Navigace, neomezená hudba, ovládání funkcí vozu na dálku, možnost sledování v reálném čase pokud vůz někomu půjčím, stahování update do auta (ok, to se neděje zas tak často abych to nemohl udělat přes „domácí“ internet).

      1. To mi je jasne, ale kdyz stojite na nabijecce a ctete na
        To mi je jasne, ale kdyz stojite na nabijecce a ctete na Hybridu clanek ve kterem je video, tak si to radeji prectete a pustite na mobilu.

        Jinak bezpecnost by sla vyresit i tak, ze by se tyto funkce prohlizece omezili pouze za jizdy.
        Duvod tedy bude spis v tom, ze by to zralo moc dat, a v nekterych exotickych zemich (vcetne Ceska) by pak Elona ten internet prisel draho. 🙂

        1. Spis to stoji za prd, protoze cely infotainment je zalozeny na
          Spis to stoji za prd, protoze cely infotainment je zalozeny na „prehistorickem“ Ubuntu z roku 2011 – daji se najit screenshoty konzole, resilo se, ze jsou jiste pochybnosti ohledne pristupu Tesly k GPL licenci. Od te doby prohlizece (i videoformaty na webu) udelaly jisty pokrok. Kdyz vezmu stejne starou verzi (kterehokoliv) prohlizece, tak taky pul modernich veci nezobrazi. Nemluve o tom, ze tehdy pro videa frcel vpodstate jen Flash, takze bezpecnostni dira jak vrata do stodoly, nedivim se, ze ho tam vubec nedali.

Napsat komentář