Honda příští rok ukáže nový hybrid, chystá elektrickou ofenzívu

Japonská Honda i přes počáteční chvályhodnou snahu v posledních letech v oblasti alternativ výrazně ztrací. Pozice chce ale dobýt zpět v následujících letech. Připravila velký plán elektrifikace a už příští rok ukáže nový hybrid.

Honda chystá velkou elektricko-hybridní ofenzívu.
foto: Honda

Honda oznámila, že více než polovina nových modelů, které budou v USA představovány v následujících letech, bude nějakým způsobem elektrifikována. Nový hybrid bude pohánět hybridní pohon známý z modelu Accord Hybrid. Jinak půjde o zcela nové samostatné auto, podobně jako byly předtím obě generace Honda Insight. Vyrábět se bude v USA.

Mezi novinkami jistě nezapadne plug-in hybridní a plně elektrická verze dnes zatím jen vodíkového auta Honda Clarity. Ani s ním nemá Honda velký úspěch, podobně jako se zatím příliš neprodává ani vodíkové auto Toyota Mirai. Vážnými kandidáty na hybridizaci jsou mimo jiné Honda CR-V a minivan Odyssey, který byl aktuálně na autosalonu v Detroitu představen v nové verzi.

tisková zpráva

17 Comments on “Honda příští rok ukáže nový hybrid, chystá elektrickou ofenzívu”

  1. Honda opět zaspala, tak jak
    Honda opět zaspala, tak jak byla svého času špička mezi malými spalovacími motory, tak nezachytila nástup „downsizingu“ (až teď začne nabízet svoje turba) a o elektromobilech ani nemluvím, mají tak 5 let ztrátu na ostatní automobilky. Je smutné, jak lidé zodpovědní za strategii dokážou silnou automobilku zabrzdit… 🙁

    1. Honda je stále špička
      Honda je stále špička mezi benzínovými spalovacími motory,možná díky tomu,že nezachytila nástup downsizingu a špínu TDI vyrábí pouze pro nás evropany,protože to tak máme rádi.Že si všichni raději koupí jakési downsizingové TSI a do něj potom během pár let po součástkách další dvě,za to Honda nemůže,problém je jinde.

      1. Ano přesně tak,
        Ano přesně tak, čecháček raději podpoří německou automobilku Škoda, která patří mezi světový průměr ve spolehlivosti. Naopak Honda patří mezi špičku ve spolehlivosti,sám vlastním Hondu civic z roku 2002 a žádný problém.A navíc japonec nelže ve spotřebě. Osobně ověřeno.

        1. To bylo špatně pochopeno,
          To bylo špatně pochopeno, dosud jsem nikdy neměl vlastní auto jiné než Honda a nedám na její atmosféry dopustit. Myšleno to bylo tak, že automobilka mohla mít mnohem větší prodeje, kdyby se držela té „módní vlny“ a kdyby sledovala trendy, tak už teď mohla mít nachystán nejeden elektromobil. Jenže tak to u Hondy prostě je, buď zaspí tuto část, nebo to pak zabije cenou.

              1. Jinak řečeno, ostatní
                Jinak řečeno, ostatní postupně přechází z hybridů na čisté elektromobily, ale honda, které tak děkujete a nejde ze státem, přechází na hybrid?
                Tomu říkám pokrok za který můžeme jenom děkovat a nikdy neříct, že to pos… Kdyby šli rovnou na elektromobili bez mezikroku hybrid, ale takto…

                1. Čistý elektromobil s
                  Čistý elektromobil s dojezdem 500 km zatím není dostupný v cenové hladině 500 000 Kč. Hybridní technologii považuji za velmi dobrý nápad a dokáže plně nahradit dieselový motor. Hybrid má dokonce lepší spotřebu ve městě než diesel.

                2. A včem je to pro mě
                  A včem je to pro mě výhodné? Mám navíšení ceny v takovém řádu, že mi to nedá rozdíl v benzinu(ceně co mě bude stát), ale dostanu dva systémy co musím platit v údržbě. Proč bych si neměl koupit jenom benzinák a jako druhé auto do rodiny cistý elektromobil?

                  Jedna věc je nadšení toho kdo na to má, druhá věc je moje situace, kdy se musím chovat ekonomicky, pro mě je to jenom přibližovadlo nic víc, já si zase za to co usetrim koupim DJ phantom nebo lepší foťák…

                3. Je třeba srovnávat hybrid
                  Je třeba srovnávat hybrid versus diesel. Pověstnou spolehlivost hybridní Toyoty netřeba rozebírat.Jsem pro to, aby se přestaly vyrábět dieselové motory pro osobní auta. A to má plně nahradit hybridní technologie. A jaká údržba? Jen olej.

              2. Naprostý souhlas,jen bych
                Naprostý souhlas,jen bych ještě dodal,že jako jedni z mála se stále snaží držet nějakou kvalitu a také díky tomu jim cena vyjde vždy o malinko výše,takže prodejně opět trpí.Zase Hondě ze sebe nemusí být na blití,jak by mělo být celému dýzlšáde koncernu.V hybridech i BEV se také snaží(Insight,Accord phev,Fit EV,Jazz hybrid),ale ten prodej opět nějak pokulhává.S poctivostí to dnes moc nefunguje,chce to design,agresivní marketing s různými fígly a trochu vše ošulit.Viz Kia,Hyunda,koncern.

Napsat komentář