Čínská megapolis Tchien-ťin nasazuje dalších 500 elektrobusů

Patnáctimilionová čínská průmyslová metropole Tchien-ťin nasadila na své silnice dalších 500 elektrobusů. Pochopitelně značky BYD. Celkem už provozuje 3220 „čistých“ autobusů, z toho 1346 na elektřinu.

Elektrobusy BYD už jezdí například i v New Yorku
foto: MTA

Tchien-ťin je díky své rozsáhlé industriální základně jedním z měst s nejhorší kvalitou ovzduší v Číně. Investice do čisté hromadné mobility jsou jedním z opatření, která mají tento problém vyřešit. Od roku 2010 bylo v Tchien-ťin vybudováno 201 nabíjecích stanic pro elektroauta.

Čínská společnost BYD se svými elektrobusy slaví úspěch nejen doma, kam do obřích metropolí dodává tisícovky elektrických autobusů, ale i ve světě. Staví například novou továrnu v Maďarsku, kde bude vyrábět své elektrobusy také přímo pro evropský trh.

8 Comments on “Čínská megapolis Tchien-ťin nasazuje dalších 500 elektrobusů”

  1. nj s bídným elektrickým
    nj s bídným elektrickým přístupem k dlouhodobé ropné zaprodanosti obyvatelstva se €jrososialistická €jropa nemůže divit, že ji Excelentně Pragmatická Čína slušně řečeno nakope prrrr tedy odsune na až NĚKOLIKÁTou světovou pozici v technologickým pokroku. A jak z tisícileté historie víme, technologie to je základ úspěchu ;))

    1. Bohužel, je to smutný, ale
      Bohužel, je to smutný, ale je to tak.
      To je snad první oblast techniky v Číně, kdy nic neokopírovali. Jednoduše proto, že nic v EU, ani v USA jiného není.

      Takže bychom měli dát na radu našeho největšího raditele Zemana a taky závist krát a kopírovat knowhow.

      1. My krademe jinak. Když
        My krademe jinak. Když máme dotaci, tak klidně (v Ostravě) nahradíme 105 naftových autobusů plynovýma a tím na min. 15 let zajistíme šejkům a Putinovi odběr plynu. Přestože dceřiný podnik DP Ostrava Ekova sám elektrobusy vyrábí, jiné 4 už u DPO jezdí a BYD s dojezdem 400 km taky měsíc testovali. A nic. A to jsme prý ta špinavá Ostrava co potřebuje hýbnout s smogem. Tak jsme nasadili kotlíkové dotace na lepší spalovací kotle a současně nakoupili spalovací plynové autobusy místo nafty. Hnus.

        1. To můžete být rádi, že
          To můžete být rádi, že vám tam nekoupili nafťáky jako ten tunelář/horolezec/jánicjámuzikant/jánicjábyljenprimátorPrahy BÉM v Praze. Před nějakou dobou nechal koupit asi 600 nových naftových autobusů !!! Co by pražáci dali alespoň za CNG autobusy. :-))

          S tou kotlíkovou dotací to mě taky vytáčí. Teď v zimě nejde jít po ulici, protože to z každého komína kouří. A místo aby dotovali něco co nekouří, tak pouze vymění jeden kouř, který je vidět, za skoro stejný kouř, akorát už vidět není. 🙁

Napsat komentář