Autosalon Detroit 2017: Hyundai představil kompletní řadu Ioniq

Hyundai představuje na mezinárodním autosalónu v severoamerickém Detritu (NAIAS) poprvé v USA kompletní trojici vozů Ioniq s alternativními pohony. Na stánku Hyundai jsou mimo jiné k vidění model Elantra Sport i například sportovní Veloster Turbo a Ioniq s autonomním řízením.

Vozy Hyundai Ioniq jsou k dispozici ve verzích Hybrid, Plug-in Hybrid a Electric
foto: Hyundai

Hyundai Ioniq je prvním sériově vyráběným autem, které nabízí výběr ze tří možností elektrifikovaných pohonných jednotek v rámci jedné platformy. „Modelová řada IONIQ se obrací ke zcela novým skupinám ekologicky orientovaných zákazníků na trhu,“ řekl Mike O’Brien, viceprezident Hyundai Motor America.

„Vozy nabízejí mimořádnou flexibilitu pohonných jednotek, moderní design, špičkovou konektivitu a soubor pokročilých technologií. Jsou tak jasnou volbou postupně rostoucí skupiny zákazníků, kteří preferují vysoce efektivní a zároveň nízko emisní vozidla vyhovující každodennímu životnímu stylu,“ dodal O’Brien k Ioniqu.

Hyundai v Detroitu prezentuje i model Ioniq autonomním řízením. Ten už byl ale k vidění také na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas začátkem ledna. V České republice už jsou dostupné vozy Ioniq Hybrid a Ioniq Electric. Plug-in hybridní verze se začne prodávat během několika týdnů.

tisková zpráva

5 Comments on “Autosalon Detroit 2017: Hyundai představil kompletní řadu Ioniq”

  1. Společnost Hyundai s velkou
    Společnost Hyundai s velkou slávou dlouhou dobu s fanfárami celosvětově propagovala a stále propaguje trio svých Ioniq aut. Dokonce pojmenovala skupinu lidí, kteří si jedno ze tří typů aut pořídí , jako lidé Ioniq (Ioniq people). Sice nepředpokládám, že touto mediální rétorikou chtějí touto vypěstovat novou odrůdu lidstva, ale pochopitelně jde o kousek koláče z automobilového trhu. Reklama s identifikací se značkou by byla ještě snesitelná, pokud by ovšem v Hyundai nelhali. Při uvedení na trh ze tří Ioniqů najednou byla dostupná ke koupi pouze dvě auta to a) elektro mobil b) hybrid. Vozidlo které alespoň mě dávalo z této trojice ekonomicky největší smysl – Plug- in hybrid z nabídky zcela chybí. Divím se, že na to to nikdo neupozornil a že se Hyundai nedokáže omluvit, protože ve skutečnosti se jedná o klamavou reklamu. Kapitalismu Akbar zdraví Milan S.

Napsat komentář