Hyundai na CES 2017 předvádí robotické řízení aut

Hyundai představuje na veletrhu spotřební elektroniky CES 2017 v Las Vegas interaktivní ukázky autonomní jízdy v rámci své vize budoucí mobility. Upravené robotické modely Ioniq se pohybují po silnicích v okolí výstaviště, zatímco virtuální realita v expozici Hyundai Motor přibližuje návštěvníkům vizi budoucnosti.

Autonomní koncepty Ioniq demonstrují v Las Vegas, v rámci probíhajícího pokročilého testování v městském prostředí, techniku autonomní jízdy
foto: Hyundai

Autonomní modely Hyundai Ioniq projíždí po různých testovacích trasách, vedených po bulvárech kolem výstaviště, které hostí veletrh CES. Vozidla používají LiDAR (systém snímání okolí laserovými a radarovými senzory) k preciznímu určování polohy okolních vozidel a objektů, které je nezbytné pro bezpečnou jízdu v městském provozu.

Simulátory s virtuální realitou v expozici Hyundai Motor na veletrhu CES poskytnou návštěvníkům unikátní zážitky při ukázkách přínosů autonomní jízdy v podobně ještě vyšší úrovně komfortu a bezpečnosti pro zákazníky značky Hyundai.

Hyundai Motor dokázal použitím LiDARu umístit hardware za přední nárazník autonomního vozu Ioniq místo obvyklého umístění na střeše, čímž zachoval elegantní design nového modelu.

Vyspělé systémy pro autonomní jízdu jsou maximálně jednoduché díky integraci stávajících funkcí ze sériově vyráběných modelů, včetně předního radarového senzoru systému chytrého tempomatu SCC (Smart Cruise Control) a kamer asistenta pro jízdu v jízdním pruhu LKA (Lane Keeping Assist).

Systém používá také anténu GPS k určování polohy každého vozidla a software s mapovými podklady o vysokém rozlišení, které zahrnují velmi přesné údaje o poloze, sklonu vozovky, poloměrech zatáček, šířce jízdních pruhů a další data. Radarový senzor systému sledování slepého úhlu navíc zajišťuje bezpečnou změnu jízdního pruhu.

Nejmodernější technika společnosti Hyundai Motor umožní osobním vozům bezpečně zvládat i ty nejnáročnější situace, včetně intenzivního výskytu chodců, semaforů a dopravních značek, zón s prací na silnici, uzavírek, zpomalovacích prahů, psů, malých dětí a dokonce i křižovatek bez světelného značení.

Hyundai rozsáhlým testováním v městském prostředí pokračuje ve vývoji a zdokonalování své techniky pro autonomní jízdu s cílem snížit nároky na výpočetní výkon, aby mohl vyrábět nízkonákladovou technickou platformu pro autonomní automobily, které budou cenově dostupné pro běžné zákazníky. 

tisková zpráva

6 Comments on “Hyundai na CES 2017 předvádí robotické řízení aut”

  1. Při tom přívalu novinek,
    Při tom přívalu novinek, mě napadlo co se stalo s těmi lidmi co se podíleli na vývoji Mission RS: The Electric Superbike of the Future a přešli k Apple ?
    (cz titulky )
    https://www.youtube.com/watch?v=W1CSdYsJIWQ

    http://www.hybrid.cz/mission-motors-pry-zkrachovali-kvuli-apple

    http://www.hybrid.cz/apple-potvrdil-ze-pracuje-na-robotickem-rizeni-chce-zmenit-budoucnost-dopravy

Napsat komentář