BMW iNext – plně robotický elektromobil pro rok 2021

Už v květnu 2016 potvrdil šéf BMW Harald Kruger, že automobilka připravuje zhruba na rok 2021 nový elektromobil BMW iNext. Má jít o zcela novou generaci mnichovských elektromobilů.

Vývoj autonomního řízení probíhá intenzivně také v BMW
foto: BMW

BMW iNext má být po vzoru Tesla Model 3 plně robotické auto. Aby BMW bylo schopné toto nabídnout, ustavilo nyní v Unterschleissheimu poblíž Mnichova nové vývojové centrum pro autonomní řízení.

Vůz BMW iNext bude „samořídící, elektrický a plně připojený“, píše BMW v tiskové zprávě. Následovat ho bude celý zástup vysoce automatizovaných modelů. Aby si BMW zajistilo technologie autonomního řízení, chce v novém výzkumném kampusu zaměstnávat až 2000 lidí.

Kódový název je „projekt i 2.0“. Auta se budou na místě také prakticky testovat. Vývojáři, kteří napíší svůj software, jej budou moct hned bez velkého zdržování vyzkoušet. BMW chce začít testovat svá „vysoce automatizovaná auta“ v městském prostředí Mnichova už začátkem letošního roku.

tisková zpráva

12 Comments on “BMW iNext – plně robotický elektromobil pro rok 2021”

  1. Už konečně umím číst
    Už konečně umím číst mezi řádky. Takže jinými slovy si opět inženýři z Mníšku pod Alpou řekli: „Pánové, nebudeme se ani tentokrát pouštět do něčeho složitějšího. Vždyť se nám to už jednou báječně podařilo s hybridem i8 a jeho fantastickým reálným elektrickým dojezdem 20 km a jak dobře se prodává za 130 tisíc EUR! Snad jenom blbec by cokoli měnil na této fungující strategii…“ A já s nimi musím jedině souhlasit.

  2. Pořádný cenově dostupný
    Pořádný cenově dostupný elektromobil vyrobit nedokáží, ale furt budou říkat a chvástat, že dokáží udělat robotické auto?
    Ať se jdou zahrabat s podobnou PR kecálistickou kampaní, už dávno neplatí BMW=luxus, ale BMW auto výrostků co je kupují ojeté… Tedy auto pro rádoby lidi na úrovni, ale fakticky socky co nemají ani na novou oktávku, a ty budou chtít abych věřil, že dokáží za 5 let něco na čem jiní pracují již nějakej ten rok…

          1. Blábol.
            Zase roubuješ

            Blábol.
            Zase roubuješ svojí sociální deprivaci i na Ameriku? :)))
            Spousta středně chudejch stála s mým bráchou ve frontě M3. to byli hodně jiný lidi než ty co dosáhnou Model S, který si samozřejmě taky doplněj rodinnou flotilu o nějaký ty našlapaný M3. Todle už byl regulérní plebs.
            Je to lehkej luxus který si v elektrice velmi rádi dovolej i když na něj hotovost nemaj. V benzínu by se na to s přehledem vyprdli.
            Je to vidět i na Volt a Bolt sociálních skupinách, většina z nich to bere na splátky s výhledem, že si udržej práci. jinak to budou muset pustit. V hotovosti na to má minimum lidí.

            1. Cili druhy odstavec presne
              Cili druhy odstavec presne potvrzuje to, co jsem napsal, v tehle cene to neni cenove dostupne auto, ale „lehky luxus, co chteji i kdyz si ho nemuzou dovolit“. Stejne, jak kdyz tady pred par lety nekteri lide padali do pujckove pasti, jen aby si koupili iPhone.

              Ohledne tvych deprivaci se budu drzet prava se nevyjadrovat. Diky za pochopeni.

              1. Máš to úplně pomatený,
                Máš to úplně pomatený, oni si kupují na půjčky úplně všechno i ty levnější vozy pro tu tvou chudší střední třídu a ty levnější ajfouny. Hotovost maj v americe leda tak gangsta, mafiáni, díleři drog a Apple 😀
                Všude kde jsme v Americi vytasili 100 $ bankovku byli u vytržení. Člověk bez kreditky (neplést s debetní kartou) je nedůvěryhodnej a nepůjčej mu tam ani auto.
                99,9% těch co si kupujou Bolta pořád melou vo tom že čekaj jen na to až jim skončí splátky na ty jejich současný spalovací plečky. Esli sis nevšim jistý diskutující tu dost nevydejchával jaktože si ho tam kupuje policajt v důchodu :)))))))))
                Tak a teď si zase můžeš skočit do svýho deprivačního župánku a jet si dál ten svůj čecháčkovskej sen 😀

              2. Promin, ale nemuzu si
                Promin, ale nemuzu si pomoct, po precteni konce tveho prispevku sem si predstavil:

                „Ohledne tvych deprivaci se budu drzet prava se nevyjadrovat. Diky za pochopeni.“ – Stihl ješte odepsat na svém tlačítkovém telefonu schvovaným pod pultem, než prisel k jeho pokladne dalsi netrpelivy zakaznik a E-ryc se musel vratit zpet do reality.

Napsat komentář