Elon Musk chce rozjet tunelářskou společnost a zlepšit dopravu ve městech

Elon Musk zase perlí na svém twitteru. Dopravní zácpy v Los Angeles, San Francisku a okolí už ho štvou natolik, že se rozhodl to změnit. Založí prý tunelářskou společnost a začne razit tunely, aby ulevil povrchové dopravě.

Elon Musk chce začít pod městy razit tunely, třeba i v několika vrstvách. A ulehčit tak povrchové dopravě.
foto: Pexels, licence public domain

Už začátkem tohoto roku v rámci soutěže Hyperloop Pod Competition se Elon Musk zmínil, že řešení pro zacpaná města je prosté: postavit víc tunelů. Teď už ho stání v zácpách v Los Angeles už nejspíš tak nakrklo, že se sám rozhodl s tím něco dělat.

Na svém twitteru postupně trousí jemné náznaky. „Já se z té dopravy asi zcvoknu. Prostě si postavím razící stroj a začnu kopat…“ napsal Musk 17. prosince. „Bude se to jmenovat ‚The Boring Company'“ dodal ještě ten den.

Dvojsmysl spočívá v tom, že to stejně dobře může znamenat „Vrtná společnost“ jako „Nudná společnost“. „Nudění, to je to, co děláme,“ doplnil a na konec, ve svém nejnovějším tweetu, jednoznačne řekl: „Já to opravdu udělám“.

Vzhledem k tomu, že Elon Musk je člověk, který založil postupně Zip2, PayPal, SpaceX, Tesla a v neposlední řadě přišel s konceptem Hyperloop, tak nějak nepochybujeme, že se brzy můžeme těšit na Elonovy tunely. V dobrém smyslu slova.

30 Comments on “Elon Musk chce rozjet tunelářskou společnost a zlepšit dopravu ve městech”

  1. clanek zacal naznakem, ze z
    clanek zacal naznakem, ze z elona uz zacinate trizlivet. cituji:“Elon Musk zase perlí…“ a koncil dukazem, ze tomu tak rozhodne neni: „nějak nepochybujeme, že se brzy můžeme těšit na Elonovy tunely. V dobrém smyslu slova.“ ach jo. kdy se z toho dostanete. to cekani je nekonecne.

  2. Body za vtipnost, oba, jak
    Body za vtipnost, oba, jak hybrid, tak E. Musk 🙂

    Otázka ale je jek toto vyjádření číst, mohlo by se totiž zdát i mírně elitářské, pokud mluvil o autech. Nicméně stavbou pouze silničních tunelů ničemu nepomůže. Bude muset změnit celý systém a je otázka co to bude. Nákladní metro? Tramvaj? HyperCargo? podzemní RoLa rozhodně doprava v celém světě potřebuje nějak předělat, upravit, protože současné systémy tak úplně nestačí.

      1. To není jen cestování to
        To není jen cestování to je doprava materiálu a všechno, to roste.
        Pro začátek by snad stačilo rozjet po světě systém lohr, to by silnicím dost ulevilo, ale asi se nechce.

        A nebojte, nebo spíš bojte, to je tak se všemi vládami světa, ty jsou ale zase jen obrazem lidu, většinou, A to je pak politicko-filozofická debata a tu bych nerad načínal.

        Je to podivná a ničivá povaha lidského druhu

          1. lohr je nový typ vagonu co
            lohr je nový typ vagonu co udělali, který by měl jednak asi urychlit přepravu kamionů po dráze a jednak umožnit využití i těch, které nejdou zvedat jeřábem na současné vagony. A teoreticky by to snad zvládlo i jakékoliv jiné nákladní auta.

            lohr.fr/lohr-railway-system/

          1. Copak tu snad někdo tvrdí
            Copak tu snad někdo tvrdí opak? Musk je jako Edison, brilantní obchodník a vizionář s vynikajícím tahem na branku. Edisonovi je taky přičítáno spoustu zařízení, které ve skutečnosti nevynalezl, dokonce se to učí děti ve školách, ale faktem je, že bez něho by nikdy nedošly k realizaci a použití, natož tak masovému. Zaměřujete se na stromy a nevidíte les.

          2. opravdu? klidne vam najdu
            opravdu? klidne vam najdu video, ve kterem tvrdi, ze si je chteli nechat vyvinout cizi firmou, ale neslo to, tak si je pak vyvinuli sami. Pak si je chteli nechat vyrabet cizi firmou, ale opet to neslo, tak si je zacli vyrabet sami…

            Nepletete si to nahodou s AC propulsion a jejich vyvojem? Prvni generaci totiz opravdu vyvinuli oni a ne Tesla, ale u tech dalsich uz podle me nemate pravdu.

        1. Ano, to chapu. Zase je treba
          Ano, to chapu. Zase je treba zduraznit nekterym jednodussim lidem, ze zalozeni spolecnosti nic neznamena. To je jako bych si koupil readymade s.r.o. udelal z ni spolecnost typu Apple a pak me nejaky osel neustale vysiral tim ze sem tu spolecnost vlastne nezalozi ja. O to tu preci nakonec vubec nejde.

Napsat komentář