Seat chce být klíčovým hráčem ve vývoji nových konceptů chytré městské mobility

V rámci programu světového kongresu Smart City Expo se diskutovalo o budoucnosti městské mobility. Seat nechce zůstat pozadu – naopak, připravuje se na vůdčí roli.

Předseda představenstva společnosti SEAT Luca de Meo a Carlo Ratti
foto: SEAT

TISKOVÁ ZPRÁVA

Předseda představenstva společnosti SEAT Luca de Meo a Carlo Ratti, architekt, inženýr a ředitel laboratoře Massachusetts Institute of Technology (MIT) Senseable City Lab vystoupili v jedné z diskuzí v rámci programu světového kongresu Smart City Expo.

V diskuzi na téma „Budoucnost městské mobility“ se oba zabývali různými výzvami, které se týkají městské mobility budoucnosti v kontextu rozšiřování vlivu kultury ekonomiky sdílení na spotřební zvyky uživatelů.

Luca de Meo a Carlo Ratti se věnovali také důležitému postavení síťově propojeného automobilu v kontextu chytrého města i rozmanitým řešením, která mohou při pohledu z této perspektivy výrazně usnadnit osobní mobilitu.

Předseda představenstva společnosti SEAT Luca de Meo uvedl, že „Barcelona je nejlepším městem pro výzkum nových řešení mobility v kontextu chytrých měst z důvodu její velikosti, průmyslové infrastruktury a přítomnosti nově zakládaných společností, které podporují inovace. SEAT se na tomto procesu podílí a chceme být klíčovým hráčem ve vývoji nových konceptů chytré městské mobility. Naším cílem je stát se přední společností v oblasti konektivity.“

SEAT se účastní kongresu Smart City Expo, který se koná v Barceloně a představuje na něm technické inovace, mezi něž patří nový prototyp Ateca Smart City Car, vybavený chytrou městskou konektivitou na základě průkopnického projektu, který umožňuje snadné vyhledání volného parkovacího místa a sdílení vozu s ostatními uživateli.

SEAT pokročil ve vývoji konceptu snadnější mobility a tuto skutečnost dokládají tři exponáty v jeho expozici, které přibližují vizi digitálního sdílení a cestování po městě ve voze SEAT Ateca s využitím platformy iCity, jež vznikla na základě spolupráce s barcelonským magistrátem a společností Cellnex Telecom.

Kongres Smart City Expo je ideální příležitostí k představení pokroku, jehož SEAT dosahuje při realizaci své vize budoucí mobility. Značka, která prochází procesem digitální transformace, usiluje o získání vedoucího postavení v oblastech konektivity a digitalizace.

tisková zpráva

11 Comments on “Seat chce být klíčovým hráčem ve vývoji nových konceptů chytré městské mobility”

  1. Off
    Data jsou nová

    Off

    Data jsou nová ropa.
    Rčení, které jsem slyšel už před 4mi lety, ale pořád jsem nevěděl jak to uchopit. Až s celoplanetárním nástupem Netflixu mi to úplně došlo. Oni jen distribuují data po celé planetě a pokud máte svůj účet tak se připojíte na servis a jednoduše sledujete videa bez potřeby vlastního zařízení až ve 4K kvalitě dle rychlosti přípojení. Při počtu obyvatel na planetě to budou neskutečné objemy peněz.

    No a teď jsou zase auta naopak vysavače ohromného množství dat díky senzorům a kamerám. Takže nejenom poskytovatelé obsahu, ale i ty co přenášej data budou mít ohromné zisky.
    http://www.svethardware.cz/data-jsou-nova-ropa-stanovil-brian-krzanich/43434

  2. Typické chování
    Typické chování „managerů“ dnešní evropy, udělají konferenci, kde vykládají co vše dokáží udělat, protože se stanou lídrem všeho, ale nic se nestane, přijde jenom jiná firma, kde ještě nesedí managerové s pražské VŠE ši plzene a ti se stanou lídrem trhu (=tesla apod)

  3. Ostrava je nejlepším
    Ostrava je nejlepším městem pro zrod nových politiků v kontextu potřeby vůdčích osobností z důvodu její velikosti, průmyslové infrastruktury a přítomnosti nově zakládaných společností, které podporují inovace. Já se na tomto procesu podílím a chci být klíčovým hráčem ve vývoji nových konceptů politiky. Mým cílem je stát se přední představitelem v oblasti politiky, minimálně prezidentem USA nebo generálním tajemníkem OSN. 🙂 Asi jsme já i Seat vedle, že?

Napsat komentář