Tesla zítra ukáže solární střechu a nový Powerwall, zruší značku SolarCity

Už v pátek se Tesla chystá odhalit svůj (konečně opravdu) zbrusu nový produkt. Půjde o nový typ solární střechy, který doplní ještě nová verze domácí baterie Tesla Powerwall 2.0 a nová domácí nabíječka pro elektromobily.

Spojení firem Tesla a SolarCity umožní, aby Tesla za výhodnou cenu nabízela kompletní balík: střešní solární elektrárnu, domácí baterii, domácí nabíječku a elektromobil k tomu.
foto: Tesla Motors

Plánované spojení společností Tesla a SolarCity je na spadnutí. Zítra má přijít velké odhalení nových produktů, 1. listopadu pak další informace týkající se spojení obou firem a 17. listopadu pak setkání akcionářů, kteří mají spojení finálně odhlasovat.

Pokud se vše podaří, stane se Tesla jedinou plně vertikálně integrovanou energetickou společností na světě. Bude nabízet produkty pro výrobu (solární panely/solární střecha), ukládání (Tesla Powerwall) a spotřebu elektřiny (elektromobily Tesla Model S, Tesla Model X, Tesla Model 3 a další).

V novém dokumentu pro akcionáře Tesla odhalila, že se chystá během následujícího roku pomalu opustit značku SolarCity. To už ale víme delší dobu, protože nedávno na veřejnost vypluly informace o nových obchodních značkách Tesla vztahujících se k solárním produktům.

Spojení firem přinese řadu výhod. Rozšíří se geografický záběr, možnosti zákaznické a servisní podpory, stavební možnosti. Kombinace softwarových týmů umožní vyvíjet jednotné aplikace pro zákazníky a řídící software pro Powerwall či Powerpack.

Samozřejmě to bude znamenat i rušení některých míst, zejména v administrativě a prodejních odděleních. Tak či onak vznikne spojením Tesla a SolarCity nevídaný technologický lídr hned v několika oblastech: elektromobilitě (auto+infrastruktura), autonomním řízení, systémech pro ukládání elektřiny i střešních solárních elektrárnách (alespoň v ).

Tesla

11 Comments on “Tesla zítra ukáže solární střechu a nový Powerwall, zruší značku SolarCity”

    1. Ale prdlajz.
      – Pošta

      Ale prdlajz.
      – Pošta nestíhá všechny ty balíčky a pobočky jsou narvaný lidma ve frontách. U nás byla ze 4 přepážek otevřená vždy jen 1, teď jsou to min. 3!
      – ono se netelefonuje? Od kdy?
      – výstavba multiplexů nekončí + znovu se otvíraj starý malý kina a dokonce tam choděj i lidi ;D
      A těch narvanejch film festivalů tu máme víc než dnů.
      – telka má bambilión kanálů + ještě přes internet další
      – hudební průmysl může zdechnout, důležitý jsou muzikanti a ty maj díky netu k posluchačům blíž tím, že můžou muziku prodávat rovnou

      Dle výhledu bude v roce 2050, 80 % elektroaut a ty spotřebují jen 4 % z naší celkové produkce elektřiny což pošle do kytek jen spousty benzínek, ale průmysl, doprava i domácnosti využejí ještě slušnou porci větších elektráren.

  1. Kdyby radši ten Musk
    Kdyby radši ten Musk postavil v Brne supercharger. Už mi kurnik fakt pijou krev zasrany půjčovny jako je Trend park. Půjčovat auta a vydělávat se jim chce ale platit za elektřinu to ne. Největší zidák je Hasala, modelX si koupi ale pak má starost kolik mu to za noc ve firmě sežere elektriky. Na AAA neustále blokují a ničí nabíječku. Normální auto si nenabije protoze furt zabírá nabíječku nejaka zasrana carsharingova Tesla. Nabíjejte si u TinkY za 10 kc.

    1. Ani na Vystrkově nepostavil
      Ani na Vystrkově nepostavil SC Musk, ale vzniklo to až z osobní aktivity zdejšího čtenáře, který koupil pozemek se záměrem provozu dobíječky, což později zaujalo e.on, který to odkoupil a celé to posléze dotáh do konce 😉
      Čím víc tu bude Tesel tím víc bude SC. TM3 je odhadem objednano přes 800.

Napsat komentář